Foto arhiv

Arhiv vabil - november 2010

ZLATI MIKROFONČEK GORENJSKE 2010

festival mladih pevskih talentov Glasbenega studia Osminka
sobota, 27. november 2010, ob 18.00, Linhartova dvorana Radovljica

Nastopili bodo mladi glasbeni talenti iz različnih krajev Slovenije, iz Rateč, Lesc, Radovljice, Tržiča, Lancovega, Kranja, Ljubljane in Celja!

Iz jeseniške občine pa bodo nastopili Špela Rožič, Tia Šuvak Kozjek, Naja Varl, Jaka Rožič, Liza Zidarevič, Brina Tišov, Maša Kocjančič, Melisa Kaltak, Matej Dolenšek in Eva Berguš. Pridite jih spodbujat tudi vi!

Glasbeni gostje: SKUPINA TANGELS, Ana Skumvač in Aleksandra Vovk!

Mesec boja proti odvisnosti: »VSE KAR VEM O IGRAH NA SREČO«

petek, 26. november 2010, ob 16. uri, Mladinska točka Center II, Titova 41

Tudi na Mladinski točki Center II bomo posvetili mesec boja proti odvisnosti igram na srečo. Z osnovnošolci bomo predvsem preigrali različne tipe iger (miselne, spretnostne, na srečo) in spregovorili o tistih igrah, kjer največjo vlogo igra sreča.

Vabimo te, da s seboj prineseš tisto namizno igro, ki jo najraje igraš sama / sam in nam jo predstaviš.

otvoritev razstave likovnih del Barbare Jelovčan: »ANGELI«

petek, 26. november 2010, ob 18. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice

Barbara Jelovčan je sicer doma iz Kranja, a že štiri leta pridno zahaja na Jesenice, kjer obiskuje vzgojiteljski program na Srednji šoli Jesenice.
Risanje je nedvomno ena od njenih večjih strasti, kar dokazujejo tudi njena dela. Na svoji prvi razstavi v našem centru se bo predstavila s kolekcijo risb, ki govorijo o angelih!

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Razstava bo na ogled vsak delovni dan med 10. in 16. uro!

Mesec boja proti odvisnosti: »VSE KAR VEM O IGRAH NA SREČO«

torek, 23. november, od 11. do 13. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 24. november, od 11. do 13. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

V mesecu novembru bomo z mladimi spregovorili o posebni vrsti odvisnosti, in sicer igrah na srečo. V zadnjem času je bilo v medijih zaslediti zaskrbljenost z razširjenostjo iger kot so poker in tarok med srednješolsko populacijo in nevarnostih, ko se v igro vplete denar.

Zato bomo na info točkah debatirali o naslednjih vprašanjih: kaj so igre na srečo in katere poznamo, zakaj jih uvrščamo pod odvisnosti in o kakšni odvisnosti pravzaprav govorimo. S pomočjo kratke ankete bomo poizkusili poizvedeti tudi o igralnih navadah med dijaki.

Poziv za predloge dogodkov v decembru in med božično-novoletnimi počitnicami na MLADINSKI TOČKI CENTER II, Titova 41, Jesenice

torek, 16. november 2010, od 16. do 18. ure
četrtek, 18. november2010, od 16. do 18. ure
petek, 19. november 2010, od 16. do 18. ure

December je prav poseben mesec! V trgovskih centrih nas hitijo zasipati z mamljivimi ponudbami sladkarij, igrač in drugih daril, okrašenost ulic in ritmi, ki jih predvajajo radijske postaje, napovedujejo prihajajoči čas vseh dobrih decembrskih mož. V zraku visi občutek pričakovanja, ki se preseli v naša srca!

Dragi otroci in mladi, tako redni obiskovalci mladinske točke kot tisti, ki to še niste!
Skupaj z vami želimo tudi dogajanja na mladinski točki obarvati čim bolj »decembrsko«. Nadica, Katja in Kristina vas ta teden še posebno težko pričakujejo, da poveste svoje predloge in se dogovorite, kako si bomo skupaj polepšali in popestrili zadnji mesec druženja v letu 2010! Se vidimo!

KEGLJANJE NA LEDU - EVROPSKI POKAL - ŽENSKE

sobota, 20. november, od 9. ure dalje (predtekmovanje )
nedelja, 21. november, od 8. ure dalje (finalno tekmovanje)

Jesenice po dolgem času gostijo mednarodni turnir v kegljanju na ledu. Ta vikend bo med seboj merilo moči 14 ekip iz petih držav. Vljudno vabljeni na ogled!

Razpis delavnic »PROGRAMIRANJE MOBILNIH ROBOTOV«

Starejše osnovnošolce vabimo na štiri sredine delavnice, vsaka bo trajala 3 šolske ure.

Naučili se bomo, kako z blokovnim načinom programiramo vozeče mobilne robote Fischertechnik. Mobilni roboti bodo izvrševali različne ukaze kot so vožnja naravnost, zavijanje, vrtenje, vožnja po črni črti, robot se ne zaleti v steno, ne pade z mize... Dotaknili pa se bomo tudi bolj resnih tem: merjenje razdalje, osvetljenosti, napetosti... z računalnikom.

Delavnice bo vodil Milan Hlade, prof., opremo pa nam bo zaupala osnovna šola Koroška bela!

Prvo srečanje bo v sredo, 10. novembra 2010, ob 15.30 uri v prostorih MCJ na Kejžarjevi 22

Cena celotnega sklopa delavnic je 20 €.

Prijave zbiramo do 8. novembra do 14. ure oziroma do zasedbe prostih mest, in sicer v Mladinskem centru Jesenice osebno, na telefon 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net!

finale pevskega festivala »MALE ZVEZDE MIKROFONA 2010« jeseniških osnovnih šol

GLASBENI STUDIO OSMINKA v sodelovanju z MCJ
četrtek, 11. november, ob 18.00 uri, dvorana kina ŽELEZAR na Jesenicah

Prisluhnili boste lahko najboljšim in najpogumnejšim mladim talentiranim pevkam in pevcem iz osnovnih šol Koroška Bela, Prežihovega Voranca Jesenice in Toneta Čufarja Jesenice.
Nastopili bodo v dveh starostnih kategorijah in sicer od 1. do 4. razreda in od 5. do 9. razreda. Strokovna komisija bo izbrala najboljše tri v obeh starostnih kategorijah.

Kot gostje bodo nastopile zmagovalke prireditev Prvi glasek Gorenjske in Prvi glas Gorenjske, in priljubljena pevka MANCA ŠPIK!

Prireditev bosta povezovala mlada napovedovalka Ana Krajšek in popularni radijski voditelj Marsel Gomboc.

Pridite spodbujat mlade jeseniške talente, svoje sošolke - sošolce, prijateljice - prijatelje…

Vljudno vabljeni!

potopisno predavanje »GANA«, Špela Horvat

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov

petek, 12. november 2010, ob 19.00 v dvorani MCJ

Zanimiva izkušnja, čudovita narava, druga kultura, skratka drugače.

Željni veterinarskih izkušenj so se bodoči veterinarji odločili za izmenjavo v afriški državi Gani. Izmenjava pa se je spreobrnila v nepričakovano turistično potovanje, saj v državi, kjer mačke in pse jedo in komaj preskrbijo sebe, ne gre kaj prida pričakovati od same prakse.

Država, kjer se najde za vsakogar nekaj.

In še nasvet: če se želite spočiti "po evropsko", lahko obiščete Slovenko Barbaro Bizovičar, ki ima ob obali prijetno, romantično vasico, grajeno v afriškem slogu.

Vljudno vabljeni, vstop prost!

dvo-dnevni tečaj »HOMO LUDENS«: Vse o igrah za animacijo otrok in mladih

TEČAJ BO in ker je ŠE NEKAJ PROSTIH MEST, se lahko še vedno prijavite do vključno četrtka, 4. novembra do 14. ure (oz. do zasedbe mest) na telefon 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net!

6. in 13. november 2010, od 9. do 14. ure, Mladinski center Jesenice
(12 pedagoških ur)
izvajalec: Mladinski ceh iz Ljubljane

KUL IDEJA za vse mlade, ki radi delate z otroci ali mladimi !!

Dekleta in fante, ki ste stari med 15 in 25 let in radi delate z otroci ali mladimi, vabimo, da izkoristite enkratno priložnost, saj bo tečaj potekal na Jesenicah v našem centru.

Kaj pridobiš z udeležbo tovrstnega tečaja? Zagotovo zabavno druženje z drugimi mladimi, nove spretnosti oz. neformalno znanje, ki ga lahko unovčiš ob različnih prilikah tudi v drugih organizacijah, seminar ti vpišemo v Neformalni indeks NEFIKS, poleg tega pa dobiš še gradivo in uradno potrdilo o opravljenem tečaju s strani Mladinskega ceha!

Tečaj je lahko brezplačen, saj ti omogočamo, da stroške poravnaš s prostovoljnim delom na povsem preprost način: pomagaš nam pri izvedbi dogodkov, akcij ipd (12 prostovoljnih ur). Lahko pa se odločiš za plačilo tečaja v višini 36,00 €!

Prijave zbiramo do do 2. novembra do 14. ure oziroma do zasedbe prostih mest, in sicer v Mladinskem centru Jesenice osebno, na telefon 5884 680 ali na mail dmcj@siol.net!

ZAPOSLITVENA KAVARNA - brezposelnost, zaposljivost in zaposlovanje mladih v jeseniški občini

torek, 9. november 2010, od 16. ure dalje, Mladinski center Jesenice

V sodelovanju z Mrežo MaMa organiziramo lokalni dogodek nacionalnega projekta Delo za mlade!, ki bo odprl temo zaposljivosti in zaposlenosti mladih v jeseniški občini. Mladi, predstavniki različnih služb in gospodarstva bomo skupaj iskali odgovore na izzive, s katerimi se soočamo mladi pri vstopu na trg dela ter kaj konkretno bomo skupaj naredili, da stanje izboljšamo.

Pozivamo te, da če si star/a do 29 let in še iščeš zaposlitev ter pri tem doživljaš različne pozitivne in negativne izkušnje, da se nam pridružiš kot aktivna udeleženka / udeleženec posveta in se nam najkasneje do 5. novembra javiš na mail dmcj@siol.net ali 04 5884 680 / 681!

Poglej še: Lani zabeležena rekordna brezposelnost med mladimi, Mladi in netipične zaposlitve, Gremo v akcijo! - tudi na Jesenicah!

Vabilo k udeležbi na mednarodnem prostovoljskem taboru Ana Plemenita

Za vse ljubitelje umetnosti, kulture in ognjenih spektaklov v mesecu novembru prihaja ognjena kulturno-prostovoljska poslastica v podobi Ane Plamenite!
Če si želiš pridobiti nova ognjena znanja in prispevati k žarečemu ambientu v naši prestolnici, se pridruži medkulturnemu prostovoljskemu živžavu v obliki mednarodnega prostovoljskega tabora! Potekal bo med 8. in 15. novembrom v Ljubljani, letos pa organizatorji k sodelovanju vabijo tudi 5 slovenskih prostovoljk in prostovoljcev. več »