Foto arhiv

Arhiv vabil - oktober 2010

projekt »Klepet staršev predšolskih otrok« z Zinko Ručigaj
tokrat srečanje za starše: 'KAKO DOSEČI, DA OTROK UBOGA!'

ponedeljek, 25. oktober 2010, ob 17. uri
Mladinska točka CENTER II, Titovo 41, Jesenice (pri A banki)

Iz izkušenj Zinke Ručigaj: »Pogosto me starši sprašujejo, zakaj jih otrok ne uboga in kako naj v različnih situacijah odreagirajo, da jih bo otrok ubogal. Včasih so v stiski, ko se jim mudi od doma, otrok pa se noče obleči, sprašujejo, kaj storiti, ko otrok sredi trgovine na ves glas uveljavlja svoje želje, sprašujejo, zakaj vzgojiteljica v vrtcu pohvali malčkovo pridnost, doma pa mu enostavno nihče več ni kos…«
Vljudno vabljeni torej starši predšolskih otrok!O tem in še marsičem boste lahko poklepetali z njo in med seboj!

potopisno predavanje »ZAHODNA PAPUA«, Miha Vahčič in Uroš Černuta

petek, 22. oktober 2010, ob 19.00 v dvorani MCJ

V sodelovanju s Klubom jeseniških študentov začenjamo jesensko sezono potopisnih predavanj in sicer s predstavitvijo Uroševega in Mihovega dvotedenskega potovanja po indonezijski provinci ZAHODNI PAPUI: trek po hribih okrog doline Baliem v težko dostopnem središču otoka, prebivalci vasic plemena Dani, oblečenih samo v znamenite tulce - "koteke", njihove bitke in nenavaden način pripravljanja hrane, enakopravnost in kako moški kupujejo žene, divje barve na obrazih, perje v laseh, pasji zobje okrog vratu… ljudožerstvo...vse to in še več…

Vljudno vabljeni, vstop prost!

ZABAVA JE ZDRAVA - zaključek akcije ob svetovnem tednu otroka

petek, 15. oktobra 2010 od 15.30 dalje,
Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Ob zaključku aktivne, športno zabavne akcije ob svetovnem tednu otroka bomo tudi v Mladinski točki Center II, popestrili popoldanske urice. Za vse aktivne smo pripravili različne štafetne igre, skupinsko plesno animacijo, zanimive zabavne igre s padalom in izvedli tekmovanje v pikadu.

Za posladek pa v sodelovanju s Tomažem Kosmačem in Žigom Ropretom pripravljamo promocijo nove igre Crossboccia® , ki predstavlja novo dobo balinanja in iger z žogo. Igra je namenjena od 2 do 6 osebam - starostno neomejeno. več o igri »
Organizirano bo tekmovanje posameznikov po skupinah. Za nagrade je poskrbljeno!

Vsi ste vljudno vabljeni na aktivno, športno zabavno popoldne.

TEČAJ SNEMANJE IN VIDEO MONTAŽA: vodi Matej Šranc

prvo srečanje, četrtek 14. oktobra 2010 ob 17h, v prostorih Mladinskega centra

Snemanje je deloma tehnična veščina, ki zahteva določena znanja in spretnosti. V prvi vrsti pa je to veščina oblikovanja posnetkov. Naučili se bomo potrebne tehnične in estetske veščine, ki pripomorejo k lepo oblikovanim in uporabnim posnetkom. V prvi vrsti je seveda rokovanje s kamero in njenimi funkcijami. Pri tem je potrebno poznati nekaj teorije, ter teorijo kasneje prenesti v prakso.
Ko imamo na voljo dovolj materiala, sledi montaža posnetkov. Tudi tukaj nam teorija ne uide. Praksa nam bo na koncu prinesla lep audio-video izdelek. Od snemanja preko montiranja do končnega izdelka pa je potrebno vseskozi uporabiti lastno domišljijo, ki pa vam jo sigurno ne manjka.

KAJ BOMO DELALI?
- uvod
- kratka zgodovina
- spoznavanje opreme
- nekaj teorije pred snemanjem
- oblikovanje posnetkov
- snemanje s kamero
- montaža
- končni izdelek

Tečaj je brezplačen in bo potekal predvidoma 1x tedensko ob četrtkih od 17.00 ure do 19.00 ure oziroma po dogovoru z voditeljem. Prijave sprejemamo do 13. oktobra na tel.: (04) 5884 681 (MCJ) oz 040 308 631 (Matej).

projekt »Klepet staršev predšolskih otrok« z Zinko Ručigaj
srečanje za otroke in starše: »IGRAJMO SE SKUPAJ!«

ponedeljek, 11. oktober 2010, ob 17. uri
Mladinska točka CENTER II, Titovo 41, Jesenice (pri A banki)

Tokrat se ponovno srečamo otroci in starši! Na naše srečanje smo ponovno povabili KLOVNA JAKA in vsi že veste, da so igre z njim zelo zanimive!

ustvarjalna delavnica PALČKOVA DEŽELA

v sodelovanju z Waldorfskim vrtcem SONČNICA, Hrušica

torek, 12. oktober 2010, od 16. do 18. ure
Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice

Vabimo vas na ustvarjalno delavnico izdelovanja palčkov iz blaga, po želji pa si boste lahko izdelali etui za mobitel ali pa torbico!
Z otroci, ki so mlajši od 6 let, prosimo, da pridete tudi starši!

Delavnico bodo izvajale Sabina, Sonja in Barbara - vse so vzgojiteljice Waldorfskega vrtca SONČNICA s Hrušice!

Delavnica je brezplačna! Vljudno vabljeni!

»LAN PARTY« KLUBA JESENIŠKIH ŠTUDENTOV

nedelja, 10. oktober 2010 ob 10.10 uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22, prostori KJŠ ali dvorana v pritličju

V nedeljo, 10.10. od 10.10 dalje, Klub jeseniških študentov za svoje člane organizira LAN PARTY. Prijave so možne izključno preko KJŠ (Miha - 051 334 761). Več informacij o dogodku poišči na www.kjs-klub.si!

Mi pa te vabimo, da v kolikor ali nisi član KJŠ ali pa ne bo več prostih mest za prijavo, da vseeno prideš malo naokoli in pogledaš, kako stvar zgleda, kajti ... kajti med krompirjevimi počitnicami bi LAN PARTY organizirali tudi mi - MCJ, seveda če vas bo zadosti zainteresiranih oz. prijavljenih!

TURNIR V NAMIZNEM NOGOMETU

sreda, 6. oktobra 2010, ob 14.30. uri, prostori Mladinskega centra

Vse navdušence igranja namiznega nogometa vabimo, da se nam pridružite na turnirju. Pripravili smo turnir v dvojicah in posamično. Igralo se bo na kvalitetnih mizah (garlando) in najboljši bodo prejeli praktične nagrade.

Prijave bomo sprejemali 30 minut pred pričetkom turnirja. Vabljeni vsi na ta atraktiven in zabaven dogodek.

PRVI PLESNI KORAKI - Plesna delavnica za predšolske otroke

Dragi otroci in starši!

Nekateri ste že imeli možnost spoznati plesno učiteljico Tino Jakopič, druge vabimo, da to storite sedaj! Tina zna vzpostaviti prijetno in spodbudno atmosfero, v kateri se otroci sprostijo in radi učijo plesno-ritmičnih plesov kot so Biba leze, Hiško zidamo, Žabje kopalke, Palačinke ipd..., skozi igro in ples pridobijo na koordinaciji, gibčnosti, hitrosti, ravnotežju ter čutnem zaznavanju, hkrati se družijo, spoznavajo in zabavajo!

  • Plesna delavnica obsega 8 vaj po 45 minut in nastop za starše.
  • Cena je SAMO 21 €.
  • Delavnice bodo potekale v ponedeljkih od 17. do 18. ure v dvorani Mladinskega centra Jesenice na Kejžarjevi 22
  • Prvo srečanje bo v ponedeljek, 4. oktobra 2010.
  • Za prijave - informacije pokličite najkasneje do 1. oktobra na telefon 5884-680 (681) (MCJ) ali 041-514-925 oz. tinajakopic@gmail.com (Tina).

Lutkovna predstava POGUMNI KROJAČ

v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice

ob svetovnem dnevu otroka -
nedelja, 3. oktober 2010, ob 10. uri, v Gledališču Toneta Čufarja

Dragi otroci, spoštovani starši!
Vljudno vas vabimo, da si na nedeljsko dopoldne, ob svetovnem dnevu otroka, vzamete čas in si skupaj ogledate prikupno lutkovno igrico o pogumnem krojaču, ki vam jo ob tej priliki podarjamo skupaj z gledališčem Toneta Čufarja Jesenice!

Še pred igrico pa bo naš in vam že dobro znan Klovn Jaka s svojimi vragolijami poskrbel, da se boste do konca prebudili! Pričakal nas bo tudi ob koncu igrice in mogoče »pričaral« še kakšne sladke bombončke!

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni!

Network-together.eu - mladinske izmenjave

Vabimo vas k udelezbi na sledecih mednarodnih mladinskih izmenjavah:

  • Training Course "Jeune et participative", METZ (Francija), 4-8 September. Poleg treh udelezencev iz Slovenije se bodo seminarja udelezili se domacini ter mladi iz Poljske, Ceske, Italije, Estonije in Grcije. (3 prosta mesta)
  • Training course "EVS - A step for Employability", FRANCIJA (Metz), 3-7 Oktober. Sodelujoce drzave: Francija, Estonija, Poljska, Italija, Turcija, Avstrija, Svedska, Islandija, Ceska, Slovenija. (2 prosti mesti)
  • Mladinska izmenjava "The Voice of Art", Francija (Arry - 15 km od Metza), 18-24 Oktober. Sodelujoce drzave: Francija, Poljska, Italija, Turcija, Slovenija, Ceska (4 mladi 18-25 let + vodja skupine, katerekoli starosti). Na izmenjavo vabimo predvsem mlade, ki jih zanima moderna in sodobna umetnost: Sticker Art, Action Painting, Experimental cinema. (5 prostih mest)

Projekti so financirani iz evropskega sklada in udeleženec krije le 30% potnih stroskov (cca 50 EURO) in 20 EUR prispevka organizatorju. Namestitev, organizacijo in prehrano pa krije organizator.
Če vas zanima sodelovati vas vabim, da se hitro prijavite se na urska.vezovnik@network-together.eu in sicer tako, da posljete e-mail s sledecimi podatki: ime, priimek, svoj naslov, datum rojstva, gsm stevilko in email, če si vegetarianec in/ali ce imas kaksne posebne zdravstvene potrebe, za katere menis, da je dobro, da so organizatorji obvesceni. več »