Foto arhiv

POZDRAV POLETJU
v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami jeseniške občine

Vabilo

četrtek, 17. junija 2010, ob 17. uri, Trg na Stari Savi
v primeru slabega vremena v Kolpernu na Stari Savi

Kot smo že najavili, so se našemu povabilu odzvale vse jeseniške šole in sicer vsaka malo drugače. Lahko vam tudi zaupamo, da v programu sodelujejo mladi pevci, večina kot solisti, pa tudi v duetu in kot srednješolska glasbena skupina z lastnimi skladbami.

  • Slišali bomo vse od skladbe »Mesto rdečega prahu«, do skladb, ki jih sicer pojejo Tanja Žagar, Nuša Derenda, Alenka Godec, Beyonce, Hannah Montana, Pink, Duffy, …
  • Petje bo popestrila igrica »Trije prašički«.
  • Predstavili se bosta dve mlajši šolski plesni skupini.
  • Vmes nas bo zabaval Klovn Jaka z žongliranjem in svojim monociklom.
  • S šol pa učitelji – mentorji pripravljajo za ogled bogate razstave zanimivih in raznolikih likovnih, tehničnih in tudi literarnih izdelkov, nastalih v okviru različnih dejavnosti med letom. Naj omenimo le še to, da med drugim s šole Koroška Bela obljubljajo predstavitev robotkov, iz Srednje šole Jesenice izdelke dijakov strojne usmeritve s praktičnega pouka (svečnike, odlitke za okraske, izdelke čisto tehnične in uporabne narave), Gimnazija Jesenice pa bo predstavila foto razstavo dejavnosti na šoli!

Skratka, dokazali bodo in bomo v več smislih, da velja:
!! JESENICE IMAJO TALENT !!

Po programu pa vse obiskovalce od najmlajših do najstarejših čakajo še:

  • zabavne igre s sladkimi, osvežilnimi in praktičnimi nagradami
  • plesna animacija
  • po tvoji želji boš lahko sodeloval/a na karaokah (prinesi podlago s seboj)

POZDRAVI letošnje POLETJE z nami TUDI TI!
Pokrovitelj prireditve je Občina Jesenice.

Zgodilo se je...

POZDRAV POLETJU - v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami jeseniške občine, 17.06.2010

Bil je prijeten, glasbeno živahen in raznolik program. Paša za oči so bile prave umetnine izpod spretnih rok učencev in dijakov. Težko je povedati nekomu, če ni sam videl, kam vse poseže domišljija mladih in njihovih mentorjev.

Iz osnovne šole Prežihovega Voranca je nastopila mlada pevka Maša Kocjančič, skupina učencev četrtih in petih razredov s plesno koreografijo na temo poletne zabave pod mentorstvom Mirjam Mandeljc, s priredbo pravljice pa je skupina učencev pod mentorstvom Jelke Kusterle prikazala, s kakšnimi težavami se srečujejo sodobni trije prašički.

Iz osnovne šole Koroška Bela so učenci 1.b razreda odplesali ples s trakovi na temo Zvončki in trobentice, pri učenju le te sta jim pomagali njihovi učiteljici Urša Razingar in Veronika Križaj, Manca Kobal in Karin Podbregar pa sta se predstavili kot pevki.

Iz osnovne šole Toneta Čufarja je bila z nami pevka Lejla Šabančevič, v imenu šole pa se je predstavila tudi njihova nekdanja učenka Melisa Kaltak.

Osnovno šolo Poldeta Stražišarja je na odru zastopala vokalna skupina MAVRICA. Dekleta so nas ob spremljavi harmonike mentorice Diane Šimbera popeljala s petjem in flavtami na različne konce sveta.

Prav tako pa glasbeno ustvarjajo dijaki na Srednji šoli Jesenice. Nadica Petrova in Neža Oblak sta se predstavili v duetu. Ob pomoči mentorja Marka Možine pa so Ana Marija Zagorec, Anamarija Tišler, Martin Kolman in Luka Kosmač že prava mladinska glasbena skupina, ki ustvarja svoje – avtorske skladbe. Le za ime skupine se ne morejo še odločiti!

Razstave izdelkov s šol so na dogodku postavili učitelji oz. profesorji: Katja Lukan in Milan Hlade iz oš Koroška Bela, Zehra Biščević iz oš Toneta Čufarja, Barbara Ravnik iz oš Poldeta Stražišarja, Andrej Zupanc iz oš Prežihovega Voranca, Marisa Monti s Srednje šole Jesenice in Andrej Mežek iz Gimnazije Jesenice.

Zagotovo smo to popoldne spoznali nove jeseniške talente tako na odru kot tiste, ki so ustvarili pisane likovne in tehnične izdelke za razstavo. Z veseljem bomo vsem dali nove možnosti za nastope in predstavitev v okviru različnih dogodkov MCJ, tudi med poletjem!

Hvala vsem, ki ste nam pomagali oblikovati letošnji Pozdrav poletju!

za Mladinski center Jesenice
Lili Tkalec, vodja MCJ