Foto arhiv

ŠPORT ŠPAS - 3. DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ

Vabilo

organizatorji: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice, VVO Jesenice in Srednja šola Jesenice

sobota, 15. maj 2010, od 8.30 dalje, pričetek ob 9. uri,
Športni park Podmežakla

OBVESTILO:
Glede na slabo vremensko napoved za soboto smo se odločili, da bo prireditev potekala v Športni dvorani Podmežakla. Edina vsebinska sprememba glede na prvotni program je, da odpade sprehod!

Od 9. ure dalje bodo obiskovalcem na ogled EKO stojnica in stojnici zdrave prehrane, kjer se bodo predstavili, vam svetovali in hkrati ponudili v pokušino svoje izdelke:

 • Trgovina SEMENA SONCA Jesenice, trgovina z ekološkimi izdelki,
 • Pekarna PREKPALJAJ, Jesenice,
 • Kmetija BERNARD, Koritno (mlekomat pri TUŠu).

Potekale bodo:

 • športne igre,
 • plesna animacija in rajalne igre,
 • delavnica izdelovanje narcis iz krep papirja v okviru občinske akcije »mesec narcis na Jesenicah«.
 • meritve krvnega tlaka in utripa.

Nadaljnji program:

 • ob 10. uri: igrica 'PTIČKI SE ŽENIJO', dijakinje vzgojiteljske usmeritve SŠJ,
 • ob 10.20: predstavitev KOLESARSKE ŠOLE Aljoše Žnidarja in možnost vožnje na poligonu,
 • ob 10.40: predstavitev GASILSKEGA VOZILA - Gasilsko reševalna služba Jesenice
 • ob 11. uri: Predstavitev več kot 10 kužkov in večjih psov ter njihovih vodnikov iz Kinološkega društva FIDO HRUŠICA, ki pripravljajo pester program: - predstavitev pasem psov in vodnikov, prikaz poslušnosti, triki kužkov - česa vse lahko naučimo psa, agilitiy in stik 'človek in pes'.

Ob koncu bomo razglasili najstarejšega in najmlajšega udeleženca, ter najštevilčnejšo družino, ter jim podelili nagrade - vrednostne bone, ki jih bodo prispevali razstavljavci na stojnicah!

Skratka! Naj vas slabo vreme ne zadrži doma! Pridite v Športno dvorano Podmežakla, da skupaj ogrejemo mrzlo majsko soboto!

Predstavitev gostov, prvotna najava dogodka.

Zgodilo se je...

Foto: mladi prostovoljci MCJ - Sanja, Jana, Dalibor

ŠPORT ŠPAS - DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ, 15.05.2010

Foto: Gaber Šorn - ZŠJ

ŠPORT ŠPAS - DAN DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ, 15.05.2010

Dež in mraz. Res škoda, kajti več kot 40 mladih in mladih po srcu, ki smo pripravljali dogodek, smo verjeli, da je program zanimiv tako za družine kot tudi za posameznike ne glede na leta.

Veseli smo bili prav vsakega obiskovalca, ki je na to deževno dopoldne zavil v mrzlo Športno dvorano Podmežakla. Med njimi smo se še posebej razveselili obiska skupine starejših stanovalcev Doma upokojencev Franceta Berglja pod vodstvom delovne terapevtke Darje.

Dekleta Srednje šole Jesenice so poskušala ogreti ozračje s plesno animacijo, rajalnimi igrami in ob pomoči Gabra še z igro s padalom. Pozornost vseh je pritegnila šesterica izmed njih z igrico »Ptički se ženijo«, pesem pa nam je zapela Nadica Petrova, ki smo jo to pomlad videli med talenti na POP TV. Aljoša Žnidar je postavil poligon za male bodoče kolesarje, gasilca GARS Jesenice pa sta male nadebudneže posadila v svoje gasilko vozilo, na katerem sta odprla vse skrite kotičke. Ves čas dogajanja se niso pustili mrazu naša Jagoda in obiskovalci, ki so ustvarjali narcise iz krep papirja. S kmetije Bernard so pripravili bogato pokušino suhomesnatih izdelkov, sira, skute…, iz trgovine Semena sonca pa so predstavili bogat asortima eko izdelkov in degustacijo le teh.

Na najbolj prisrčen način pa so se predstavili kužki pod vodstvom svojih vodnikov - članov Kinološkega društva FIDO Hrušica. Z nami so bili poleg predsednika društva Zvoneta Zelenjaka in voditeljice vaj poslušnosti Špele Berlisk še Tom s kužkom Jonom, Samo z Maksijem, Lovro s Karijem, Nataša z Džekom, Claudia s Kalo, Špela z Dancerjem in Tina z Maksom. Ogledali smo si prikaz poslušnosti kužkov, ki obiskujejo začetni tečaj in tistih, ki so že v nadaljevalnem. Nataša in Džek (doberman) sta prikazala še zahtevno izpitno vajo, Dancer (belgijski ovčar) pa je pod vodstvom svoje Špele navdušeno premagoval ovire.

za Mladinski center Jesenice,
Lili Tkalec, vodja