Foto arhiv

VIDEO VEČER ZA VSE LJUBITELJE KRATKIH FILMOV

Vabilo

petek, 23. aprila 2010, ob 19. uri
dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Se še spominjate večera kratkih filmov v družbi Rožleta in njegovih prijateljev. Tokrat se vrača nazaj z malo drugačnim namenom.

Po uspešno izvedenih video delavnicah v mladinskem centru smo na preizkušnjo postavili še VIDEO NATEČAJ "IDEALNI ČAS". Ta zajema mladinsko tematiko prostega, časa, druženja ali izobraževanja. To je pravzaprav obdobje največjih zamisli in idej, katere lahko predstavimo skozi filmski medij.

Petkov večer pa ne bo samo v znamenju podelitve nagrad mladim filmskim ustvarjalcem natečaja pač pa ob enem tudi predstavitev dokumentarnega filma "VAJA DELA MOJSTRA", Rožleta Bregarja in Gašperja Kocjančiča: »Globoka zgodba prikazuje invalide in osebe z motnjami v duševnem razvoju, ki se skozi projekt mentorjev izobražujejo na področju lončarstva in oblikovanja keramike. Močna čustva prevzemajo in dojemajo ta "idealni čas" ustvarjanja.«

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni!

Zgodilo se je...

Video večer za vse ljubitelje kratkih filmov, 23.04.2010

Če smo po mega odzivu na naš prvi večer kratkih filmov v novembru 'IZBIRA JE TVOJA' z Rožletom Bregarjem sklepali, da je v našem koncu tudi toliko ustvarjalcev kratkih filmov, smo se zmotili.

Odziv na video natečaj je bil skromen: le po dva mladinca in po dve mladinki so se odločili za sodelovanje. Zato pa smo bili teh dveh filmčkov toliko bolj veseli, saj je četverica, po besedah žiranta Rožleta in mnenju obiskovalcev sklepnega dejanja, prikazala resnično domiselnost in precejšnjo mero spretnosti in znanja pri snemanju in montaži.

Oba sodelujoča para smo nagradili z ličnimi diplomami Rožleta ter veliko čokolado Milka in darilnim bonom v vrednosti 30 € z naše strani (bon je unovčljiv v K-Fotografija v TUŠ centru na Jesenicah). Nini, Anji, Janu in Nejcu čestitamo in se jim toplo priporočamo za še kakšno prijetno popestritev video večerov v MCJ.

Ta večer smo si ogledali še najnovejši 23 minutni dokumentarni film 'VAJA DELA MOJSTRA' Rožleta Bregarja in Gašperja Kocjančiča. Z vrtiljaka vsakdanje naglice smo stopili v svet tistih, ki jih je že samo rojstvo zaznamovalo drugače. Vendar njihov svet je presenetljivo poln dobre in močne volje, truda, ustvarjalnosti in iskrenosti. Film nam prinaša 'sporočila', ki si jih je vredno zapomniti in jih nositi v srcu.

za Mladinski center Jesenice
Lili Tkalec, vodja MCJ