Foto arhiv

'MAVRIČNA SOSESKA', barvanje podhoda v stanovanjski soseski Titova 41

Vabilo

v okviru nacionalne akcije
sreda, 24. marec 2010, od 14. ure dalje,
Mladinska točka center II

Slovenska filantropija iz Ljubljane poziva različne organizacije širom Slovenije, da letos prvič soustvarimo dogajanja pod skupnim naslovom Dan za spremembe!

Pozivu se pridružujemo in napovedujemo akcijo obnovitve površin v soseski Titova 41 - predvsem bomo osvežili stene v podhodu med platojem pri A-banki in med poslovalnico DZS. Naši akciji se pridružuje Srednja šola Jesenice, podpira nas tudi stanovanjska soseska Titova 41.

Sredstva za barvno obnovo prispeva Dominvest d.o.o. Jesenice!

Na dogodek smo povabili tudi častne občane Občine Jesenice z namenom, da tudi oni pozdravijo prizadevanja za pozitivne spremembe, vključitev mladih in njihovo prostovoljno delo. Da se nam pridružijo, sta do sedaj potrdila Albin Felc, ki ga po bogati hokejski karieri ne poznajo le Jesenice in Slovenija, ter letošnja častna občanka, Stanka Geršak, dolgoletna gledališka igralka in režiserka.

Več kot nas bo, več dela bomo opravili in še bolj bo zabavno!
Zato pozivamo vse, ki želite prispevati delček svojega časa, energije in dobre volje za pozitivne spremembe, da se nam to popoldne pridružite! Kdo vse pa bo še z nami, sporočimo v prihodnjih dneh! več »

Zgodilo se je...

Bilo je, kot da tudi vreme podpira akcijo, saj je sijalo sonce. V podhodu, kjer je potekalo barvanje, pa je pihalo kot za stavo. A to nas ni motilo in pridnih rok je bilo toliko, da smo z barvanjem zaključili veliko prej kot smo načrtovali!

Z nami je bilo 18 mladih prostovoljcev, med njimi kar precej tistih, ki tudi sicer soustvarjajo dogodke MCJ, naj si bo to za osnovnošolce ali pa za svoje vrstnike: Snežana, Danijela, Jaka, Neža, Lara, Barbara, Sabina, Ana, Sandra, Andreja, Jana, Dalibor, Natalija, Tjaša, Luka, Gaj, Staš in Tina. Pri barvanju so jim pomagali prof Montijeva s Srednje šole Jesenice, naša mentorica ustvarjalnih delavnic Jagoda in sodelavec Franci. Razveselili smo se tudi pomoči Neje Šmid s Slovenske filantropije, ki je svoje otroštvo preživela ravno v tej stanovanjski soseski. Delo sta spremljali tudi gospa Ana Marija Korošec, predsednica tamkajšnje krajevne skupnosti in stanovanjske soseske Titova 41, ter gospa Neva Žemva, ki je pred leti skupaj z otroci prvič dala podhodu mavrično podobo.

Po 15. uri so se za mlajše obiskovalce odvijale še igre v balinčkanju in igra s padalom.

Da naši prostovoljci na akciji niso omagali (prišli so namreč po sedmih urah pouka), smo s picami, sendviči in pijačo poskrbeli v MCJ, iz bodočega sosednjega lokala pa nam je gospod Babić postavil kavomat in vsem udeležencem akcije in obiskovalcem nudil brezplačne napitke kakava.

Z obiskom so našo akcijo podprli podžupanja Občine Jesenice, gospa Vera Pintar, od častnih občanov pa sta nas obiskala gospa Stanka Geršak in gospod Albin Felc. Vsi so pohvalili nov svež videz podhoda in prizadevnost prostovoljcev.

Akcijo si je ogledala tudi novinarka Jeseniških novic, Monika Sušanj, ekipa z Gorenjske televizije pa nas je ujela ob zaključevanju del.

Dan je bil kljub prepihu v podhodu poln sonca in pozitivne energije! Vsem udeležencem in vsem, ki so akcijo na kakršenkoli način podprli, se iskreno zahvaljujemo, saj smo le skupaj lahko ustvarili dogodek za pozitivne spremembe!

Posebno se zahvaljujemo DOMINVESTU d.o.o. Jesenice, ki je omogočil nakup barv in drugih potrebnih pripomočkov.

Že sedaj vabimo vse druge mlade in ostale občane, ki bi kadarkoli želeli primakniti svoj delček energije za še več pozitivnih sprememb, da se nam čim prej pridružijo tako z idejami kot z lastno udeležbo!

»Mavrična soseska«, barvanje podhoda v stanovanjski soseski Titova 41, 24.3.2010

Praznična okrasitev vhoda Titove 41, za katero so poskrbeli stanovalci bloka: