Foto arhiv

'MAVRIČNA SOSESKA', barvanje podhoda v stanovanjski soseski Titova 41

v okviru nacionalne akcije

sreda, 24. marec 2010, od 14. ure dalje,
Mladinska točka center II

»Menite, da naša družba ni namenjena v pravo smer? Se vam zdi, da se vedno bolj poudarjata individualizem in egoizem, medtem ko je medsebojne pomoči vse manj? Bi radi kaj spremenili pa ne veste kako?
Za vas imamo idealno rešitev - Dan za spremembe! Vse, kar morate storiti, je, da podarite malo svojega čas, zavihate rokave in se pridružite prostovoljskim akcijam, ki bodo 24. marca 2010 potekale v vašem kraju.«

... to je del poziva Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva iz Ljubljane, da različne organizacije širom Slovenije letos prvič soustvarimo dogajanja pod skupnim naslovom Dan za spremembe!

Naš mladinski center se pozivu pridružuje in pripravlja akcijo obnovitve površin v soseski Titova 41, kjer se nahaja tudi naša Mladinska točka.
Predvsem bomo osvežili stene v podhodu med platojem pri A-banki in med poslovalnico DZS, ki so jih že pred leti v akciji tamkajšnje soseske pobarvali otroci. Barve je že načel zob časa, prekrila so jih razno razna sporočila, umazanija...
Skupaj z obiskovalci mladinske točke bomo na ta dan začeli podhodu vračati »mavrični videz«.
Naši akciji se pridružuje Srednja šola Jesenice - dijakinje in dijaki so že napovedali svojo pomoč, pri naših načrtih pa nas podpira tudi stanovanjska soseska Titova 41.

Sredstva za barvno obnovo prispeva DOMINVEST d.o.o. Jesenice!

Na dogodek smo povabili tudi častne občane Občine Jesenice z namenom, da tudi oni pozdravijo prizadevanja za pozitivne spremembe, vključitev mladih in njihovo prostovoljno delo. Da se nam pridružijo, sta do sedaj potrdila Albin Felc, ki ga po bogati hokejski karieri ne poznajo le Jesenice in Slovenija, ter letošnja častna občanka, Stanka Geršak, dolgoletna gledališka igralka in režiserka.

Več kot nas bo, več dela bomo opravili in še bolj bo zabavno!
Zato pozivamo vse, ki želite prispevati delček svojega časa, energije in dobre volje za pozitivne spremembe, da se nam to popoldne pridružite!
Dela bo za vse dovolj, saj na platoju tudi cvetlična korita in nizka betonska stena ob otroškem igrišču kličejo po spremembah!

Kdo vse pa bo še z nami, sporočimo v prihodnjih dneh!