Foto arhiv

Arhiv vabil - marec 2010

Klepet staršev predšolskih otrok z Zinko Ručigaj
»NOČE POSPRAVITI IGRAČ!?«

ponedeljek, 1. marec, ob 17. uri,
Mladinska točka CENTER II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)

Pospravljanje igrač je verjetno prvo 'delo', ki ga starši 'naložijo' svojemu otroku. Sprva otrok rad pokaže, kako je spreten tudi pri tem, še sploh, če pospravljanje postane del igre. Kaj kmalu pa lahko pride čas, ko otroku pospravljanje igrač 'ne diši' preveč.

Ali pospravljanje igrač že pomeni pridobivanje delovnih navad, je ta lastnost prednost za kasnejše navade in spopadanje odraščajočega otroka z vse več obveznostmi? O vsem tem boste lahko izmenjali izkušnje in poklepetali tudi z Zinko Ručigaj, ki ima nedvomno veliko različnih izkušenj z različnimi otroci…

Hkrati vas vabimo še na preostale pomladne klepete, ki bodo vsak prvi ponedeljek v mesecu... več »

»8. MAREC, MEDNARODNI DAN ŽENA« - akcija

ponedeljek, 8. marca 2010, od 12. ure dalje, avtobusna postaja pri »Čufarju« na Jesenicah in od 13.30 ure dalje, pred Turistično informacijskem centru.

Mladinski center Jesenice in mladi postavni fantje se bomo na ta dan spomnili naših boljših polovic, mam, sester in drugih žensk ter deklet, ki v naših življenjih igrajo pomembne vloge.

Na avtobusni postaji zraven kioska pri »Čufarju« in pred Tic-em vas bomo razveselili z majhnimi sladkimi pozornostmi, pogovorom, smehom in še čim.

Nagradna igra »JESENICE, MOJE MESTO«

v počastitev praznika občine Jesenice, 20. marec 2010

V počastitev praznika občine bomo izvedli nagradno igro in k sodelovanju povabili dijake Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice. Letaki z nagradnim vprašanjem bodo na voljo v torek, 9.3.2010 od 11h do 12.30 ure na Srednji šoli Jesenice in v sredo, 10.3.2010 od 11h do 12.30 ure na Gimnaziji Jesenice.

Žrebanje zanimivih nagrad bo na istih lokacijah ob 13.00 uri.

potopisno predavanje 'VENEZUELA', Gašper Kokot in Dejan Cepič

v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov
petek, 12. marec 2010, ob 19.00 v dvorani MCJ

»Venezuelo zaznamujeta neverjetna raznolikost in svojevrsten odnos do turistov. Venezuelci si vzamejo čas in to ne zgolj pri zabavi. Barantanje ne obstaja, cene so, kakršne so. Nihče se ne meni na zanemarjenost vseh vej gospodarstva, razen naftne industrije. Po državi, ki se kiti s toliko pristne narave, potuje izredno malo turistov in razglednico vidiš le izjemoma.«

Vljudno vabljeni, vstop prost!

Rock koncert glasbenih skupin - pred Jožefovim sejmom
- ChillOut & Brothers of Chuck Norris

petek, 12. marca 2010, ob 20h, v šotoru za Gledališčem Toneta Čufarja

Vsi ljubitelji koncertov, zabav in dobrih žurov POZOR! Petek je dan za rock, zato ne odlašajte, znani rockerji bodo pod šotorom ogreli že tako vroče vzdušje. Žgejo same uspešnice (Billy Idol, Rancid, Blink 182, Lagwagon, Divje Jagode, Daydream, Men sede in še mnogo drugih).

Organizatorji: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice, Klub jeseniških študentov; v sodelovanju z Občino Jesenice

Vstopnine ni!

pred-sejemski KONCERTNI VIKEND NA JESENICAH
- Fredi Miler, Peter Lovšin in Španski borci

sobota, 13. marec 2010, šotor za Gledališčem Toneta Čufarja
Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov v sodelovanju z Občino Jesenice

od 20. ure dalje

Tik pred letošnjim Jožefovim sejmom bo sobotno ozračje na Jesenicah najprej ogrel FREDI MILER!

Sledil bo koncert legende slovenske rock in pank scene, PETRA LOVŠINA, in Španskih borcev.
Vsi, ki iz kateregakoli razloga niste mogli na jesenski koncert v ljubljanske Križanke, v okviru katerega je Peter Lovšin povzel svojih več kot 30 let glasbenega udejstvovanja, imate tokrat enkratno priložnost, da 'Perota in borce' spoznate v živo, in da vsi skupaj 'zažuramo' v nepozabno marčevsko noč.

Vstopnine ni!

Kviz »ZGODOVINA MESTA JESENICE«

organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Mladinski center Jesenice

ponedeljek, 15. marec 2010, ob 17. uri, dvorana Kina Železar

Zima je že skoraj mimo in na vrata trka pomlad, ko jeseniška občina ponovno praznuje. Tudi letos (tokrat bo to že desetič po vrsti) imajo učenci in dijaki jeseniških šol ponovno možnost, da zvejo več o zgodovini svojega mesta ter se med seboj pomerijo na šolskih tekmovanjih.

Le najboljši na šolskih tekmovanjih pa se bodo uvrstili na finalno tekmovanje in hkrati na nagradni izlet v maju, ki ga vsem finalistom poklanja Občina Jesenice.

Finalno tekmovanje bo ponovno potekalo v obliki kviza. Da bo v dvorani res pravo in 'fer' navijaško vzdušje, pa lahko pripomorete tudi vi in hkrati spoznate tudi kak delček zgodovine svojega mesta!

Zato občanke in občani, vljudno vabljeni! Vstopnine ni!

Tukaj si lahko preberete več:
- gradivo za osnovnošolce - nižja stopnja
- gradivo za osnovnošolce - višja stopnja

razpis delavnic »POMLADNE IDEJE«

Na delavnice vabimo otroke v starosti 8 let in več!

Namen delavnic je spoznavanje in uporaba materialov, s katerimi se običajno ustvarja manj pogosto. To bodo fimo masa, dekor laki, barve za tekstil, granitne barve in druge barve za steklo, oglje, voščenke, tuš...
S svojimi znanji in nasveti bo z vami umetnica Jagoda Hmeljak!

Izvedba delavnic:
- lokacija Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
- 8 delavnic po 2 uri, vsak četrtek od 16. do 18. ure
- cena za vseh 8 delavnic: 10 €
- prva delavnica 18. marca 2010

Rok prijave: 15. marec 2010 do 14. ure oziroma do zasedbe prostih mest. Delavnice bomo izvajali v primeru zadostnega števila prijav!

Popestritev torkovega popoldneva na Jožefovem sejmu

torek, 16. marec 2010, od 15:30 dalje

 Tečaj modnega risanja in oblikovanja, Jasna Đorđević, februar 2010
 • Prikaz likovnih del s tečaja modnega risanja in oblikovanja
  Tečaj je potekal v Mladinskem centru v februarju, obiskovalo ga je 8 tečajnic - tečajnikov. V torek se nam bodo pridružili na sejemskem prostoru, kjer si boste lahko ogledali dela, nastala na tečaju, tečajnike in voditeljico tečaja, Jasno Đorđević, pa povprašali vse, kar vas o vsebini tečaja, pridobljenih znanjih in uporabnosti le teh, zanima!
 • Nastop tamburaške skupine mladih
  Staš, ki ga mogoče bolj poznate kot kitarista in vokal skupine ANGEE in skupine BROTHERS OF CHUCK NORRIS, bo tokrat z mladimi namesto z rockom popestril sejemsko dogajanje s prijetnimi zvoki tamburic!
 • Nastop jeseniških mažoretk
  Pridružile se nam bodo tudi mažoretke, ki pod okriljem TVD Partizana Jesenice že vrsto let pridno vadijo in vedno z nova z nastopi navdušujejo obiskovalce, večkrat turi v okviru naših prireditev!
 • Klovn Jaka
  Tudi letos bo sejemske popoldneve popestril naš in vaš Jaka v preobleki klovna! Pokazal bo vse od spretnosti pri vožnji z monociklom, izdelave živali iz balonov, žongliranja s keglji in meči, obiskovalce pa bo mimogrede naučil vrtenja krožnikov na palicah...

predstavitev neformalnega indeksa »NEFIKS«

Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Društvom mladinski ceh
torek, 23. marca, od 11h do 13h, na Srednji šoli Jesenice
sreda, 24. marca, od 11h do 13h, na Gimnaziji Jesenice.

V sodelovanju z Društvom mladinski ceh, bomo v zgoraj navedenih terminih, dijakom predstavili dejavnosti in aktualne dogodke Mladinskega centra, ter pomen in prednosti neformalnega indeksa NEFIKS, v katerega se beležijo vsa neformalna znanja in izkušnje mladih. Informacije bodo posredovane osebno in preko različnega informativnega materiala.

'MAVRIČNA SOSESKA', barvanje podhoda v stanovanjski soseski Titova 41

v okviru nacionalne akcije
sreda, 24. marec 2010, od 14. ure dalje,
Mladinska točka center II

Slovenska filantropija iz Ljubljane poziva različne organizacije širom Slovenije, da letos prvič soustvarimo dogajanja pod skupnim naslovom Dan za spremembe!

Pozivu se pridružujemo in napovedujemo akcijo obnovitve površin v soseski Titova 41 - predvsem bomo osvežili stene v podhodu med platojem pri A-banki in med poslovalnico DZS. Naši akciji se pridružuje Srednja šola Jesenice, podpira nas tudi stanovanjska soseska Titova 41.

Sredstva za barvno obnovo prispeva Dominvest d.o.o. Jesenice!

Na dogodek smo povabili tudi častne občane Občine Jesenice z namenom, da tudi oni pozdravijo prizadevanja za pozitivne spremembe, vključitev mladih in njihovo prostovoljno delo. Da se nam pridružijo, sta do sedaj potrdila Albin Felc, ki ga po bogati hokejski karieri ne poznajo le Jesenice in Slovenija, ter letošnja častna občanka, Stanka Geršak, dolgoletna gledališka igralka in režiserka.

Več kot nas bo, več dela bomo opravili in še bolj bo zabavno!
Zato pozivamo vse, ki želite prispevati delček svojega časa, energije in dobre volje za pozitivne spremembe, da se nam to popoldne pridružite!

Kdo vse pa bo še z nami, sporočimo v prihodnjih dneh! več »

»ELECTRONSKI RITMI SPET V MCJ« - zabava

četrtek, 25. marca, ob 20h, dvorana MCJ

Zaradi pozitivnega odziva mladih ponovno organiziramo t.i. electronic music party, kjer bodo mladi dj-ji predstavili elektronske ritme ob bučni podpori tehnike in obiskovalcev. Vsi ste ponovno vabljeni v dvorano MCJ, kjer bomo ob aktivnih in stimulativnih ritmih House ter Techno glasbe sproščali svojo energijo. Uporabljeni bodo tudi avdio in video efekti.

Dj`s: Mr.Soul T(our age org.), Chincassa, Angelo Lamech.

Vabljeni!

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine

Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub Velenje letos ponujata nove možnosti za mlade glasbenike. Razpisujemo namreč natečaj za vse mlade, zapostavljene, neuveljavljene in neuslišane glasbene skupine, katere vabimo, da zgrabijo priložnost in si priigrajo nastop na Velikem odru na glavnem koncertu jubilejnih 20. Dnevov mladih in kulture (maj 2010), kar bo tretirano kot 1. nagrada, ostali izbrani (največ 6) pa bodo nastopali na Odru zapostavljenih, ki se bo izvedel tekom 13. festivala mladih kultur Kunigunda (avgusta 2010), ki je posvečen socialni izključenosti. Rok za oddajo prijave je 28.2.2010... več »

Pozor, pozor - javni natečaj za dramsko besedilo!!

Zveza študentskih klubov Slovenije kot partner mreže s področja razvijanja aktivnega državljanstva mladih razpisuje javni natečaj za dramsko besedilo.
Vsebina natečaja je dramsko besedilo za gledališko predstavo, ki obravnava problematike mladih (zaposlovanje, bivanje, politika, štipendije, izobrazba ipd.) na zabaven / komičen / tragikomičen / burlesken način. V dramskem besedilu naj nastopajo najmanj tri in največ pet psihološko profiliranih oseb. Pri kostumografski in scenografski zasnovi naj bo vodilo skromnost, preprostost in praktičnost (gostovanja po Sloveniji). K sodelovanju vabijo mlade do 30. leta, pri natečaju pa lahko sodeluje več avtorjev skupaj. Vsi zainteresirani se čim prej javite na 041 977 215 ali igor.ranc@skis-zveza.si, zadnji rok za neobvezujoč pristop k natečaju oziroma za odziv na vabilo je 22. februar 2010. Z izbranim avtorjem bo Zveza ŠKIS podpisala avtorsko pogodbo v vrednosti do 500 €. Avtor dramskega teksta bo poleg honorarja s strani Zveze Škis prejel še druge praktične nagrade in ugodnosti.
Dodatne informacije in povezava do celotnega razpisa:
http://www.skis-zveza.si/Razpis_za_dramski_tekst_Zveza_SKIS.pdf