Foto arhiv

Arhiv vabil - december 2009

'PRVI PLESNI KORAKI' - razpis plesne delavnice za predšolske otroke

Prva jesenska plesna delavnica za predšolske otroke je že skoraj za nami. Ker ste nam sporočali, da še vedno obstajajo zainteresirani otroci oz. starši, smo se s Tino odločili za ponoven razpis.

Skratka, ponovno vabimo otroke od 3. do 6. leta, da se pridružijo Tini Jakopič na začetni plesni delavnici.

Plesna delavnica obsega 8 vaj po 45 minut in nastop za starše. Cena je samo 21€. Prvo srečanje bo v torek, 1. decembra 2009.

Za več informacij in prijavo do zasedbe prostih mest pokličite na telefon 04 5884 680 / 681 (MCJ) ali 041 514 925 (Tina Jakopič). več »

»Svetovni dan boja proti AIDS-u« - Informativno preventivna akcija

torek, 1. decembra, ob 13.00 uri, pred Turistično informacijskim centrom.

AIDS ne izbira, Ti lahko! Spoznajmo HIV/AIDS v 5 minutah! Zlata pravila varnega obnašanja! Kako se hiv ne prenaša? Kje se lahko testiramo? Razbijmo dvome, uspešnega cepiva ali zdravila, ki bi nas ozdravil okužbe s HIV, ni! Zato je edini način ukrepanja PREVENTIVA!
Ob podpori Združenje DrogArt, Društva študentov medicine in Kluba jeseniških študentov, Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj, Gorenjske lekarne, Lekarne Jesenice in Zdravstvene zavarovalnice Vzajemna bomo delili različen informativni material, nalepke, rdeče pentlje, plakate in kondome.
Vabljeni na stojnico, da se nam pridružite!
Dodatne informacije o testiranju v različnih mestih po Sloveniji najdete na spletni strani virus.dsms.net. Vsem, ki so nam pomagali, se zahvaljujemo.

»DARILCA IN ČESTITKE ZA SREČO«, brezplačne ustvarjalne delavnice

nadaljnje delavnice: 1., 8., 15. in 22. december; ob 16. uri, Mladinska točka Center II

Vse mlade ustvarjalne navdušence vabimo, da torkove popoldneve ponovno preživljate ustvarjalno in že praznično obarvano. Pod strokovnim vodstvom naše sodelavke in umetnice Jagode Hmeljak boste lahko oblikovali praktična darilca in božično - novoletne čestitke za svoje prijatelje, starše in sorodnike in jim z njimi zaželeli srečo v letu 2010!

»RAZSTAVA TEATERČEK«, BMK - Klub brez meja

sodelovanje Plesno-pevskega zborčka z Mladinske točke Blejska Dobrava
četrtek, 3. december 2009, ob. 17. uri, Cafe Tea-ter Jesenice

Plesno-pevski zborček, ki ga pod okriljem MCJ na Mladinski točki Blejska Dobrava od letošnjega septembra uspešno vodita Tjaša Srnec in Ana Abram, bo nastopil na otvoritvi razstave fotografij, ki jo pripravlja BMK - Klub brez meja. Za Tjašo, Ano in skupino pridnih deklic in fantov bo to kljub kratkemu času že njihov drugi skupni javni nastop! več »

BOLŠJI SEJEM OTROŠKIH STVARI

petek, 4. in sobota, 5. december od 15. do 18. ure
prostor pred Gledališčem Toneta Čufarja
v primeru slabega vremena pa v preddverju gledališča

Spoštovani starši!
Vabimo vas, da izkoristite Miklavževanje in prinesete stvari, ki jih vaši otroci ne potrebujejo več ter jih med seboj zamenjajte, podarite, ... obleka, obutev, športna oprema, igrače, otroške knjižice, risanke in filmi, računalniške igrice (samo originalne verzije)....

Povejte naprej!

»VESELO MIKLAVŽEVANJE«

petek, 4. decembra, ob 16.30 uri, dvorana Kina Železar Jesenice
sobota, 5. decembra, ob 16.30 uri, dvorana Gledališča Toneta Čufarja

Spet je tu december in prvi med dobrimi možni nas bo obiskal Miklavž, zato starši in otroci, pridružite se nam na Veselem Miklavževanju.

Za veselo vzdušje bodo že v začetku poskrbele dijakinje 3. letnika vzgojiteljske usmeritve Srednje šole Jesenice, nato pa odigrale še lutkovno igrico »POD DEŽNIKOM«. Sledil bo prihod Miklavža in spremstva, Miklavž bo nagovoril otroke, jih pohvalil za pridnost in dal tudi kako malo sladko darilce, Po prireditvi pa bodo zapele še pevke glasbenega studia OSMINKA.

Vljudno vabljeni!

večer kratkih filmov »IZBIRA JE TVOJA«

petek, 11.12.2009 ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
v okviru MBO 2009

Predstavljata: Rožle Bregar in Gašper Kocjančič
plakat, trailer

Bombardiranje z reklamnimi oglasi, ponudbami in novostmi, prepiri, zahteve, slaba namigovanja, nevoščljivost, vlečenje za nos, hierarhija ter ne nazadnje odvisnost so v današnji družbi skoraj neizbežni dejavniki. A prav odvisnost je tista zadnja, ki ima lahko tudi dober pozitiven učinek. Smo prijatelji, ki nismo odvisni od drog, alkohola in podobnega pač pa tim, ki je odvisen od športnih aktivnosti, narave, ustvarjanja, vse to pa z norimi idejami radi zabeležimo na filmski trak in delimo z drugimi.
Izbira je tvoja!?
Boš ležal doma na kavču in gledal prazen hladilnik ali pa se nam boš pridružil na zanimivem večeru kratkih filmov v Mladinskem centru, kjer bova prikazala nekaj video prispevkov na omenjeno tematiko. Skozi sproščen pogovor pa se bomo popeljali tudi skozi nor svet idej in zakulisje izdelkov mladih ustvarjalcev gibajoče slike.

MEGA koncert ANGEE, predskupina TRIO in modna revija »BODI IN«

sobota, 12. decembra, ob 20h, TVD Partizan Jesenice, Cesta železarjev 1

MEGA koncert ANGEE (premierno predskupina TRIO) in modna revija ob zaključku natečaja "BODI IN" modnih kreacij s poudarkom na različnih mladinskih subkulturah

Angee je band, ki ga občinstvo zelo dobro pozna po glasnih in divjih koncertih, kjer igrajo predvsem avtorsko glasbo in seveda nekaj priredb različnih izvajalcev. Člani banda prihajajo z Jesenic, Bleda in Bohinja. V letu 2007 je izšel prvenec skupine z naslovom I'm Cool. Na njem je 13 avtorski pesmi, med katerimi so tudi trije radijski singli: Vedno Bo Tako, Big Star, Pogled. Skupina se trenutno ukvarja s snemanjem druge plošče. Na vsakem koncertu Angee preseneti s kakšnim presenečenjem. Tokrat bodo najprej nastopili trije člani skupine, ki bodo predstavili projekt The Best Of My Punk Rock.
Obeta se nov glasbeni maraton.

Med odmorom se nam bodo pridružile udeleženke novembrskega MCJ natečaja »BODI IN« s predstavitvijo svojih kreacij mladinskih modnih trendov.

Hkrati pozivamo mladinke in mladince, ki tudi sami v oblačenju sledite mladinskim subkulturam, da se prav tako sprehodite po »modni pisti«, svoj sprehod pa podkrepite s svojo glasbeno podlago! Za sodelovanje se prijavite na 5884 680/681!

Skratka, vabljeni na prvi decembrski mega žur na Jesenicah!

VEČerNI ČVEK s Pavlo Klinar

sreda, 16. december 2009, od 19. do 20. ure, MT Center II, Jesenice

Ko je mraz in so noči predolge, te mogoče v dobro voljo spravi kak dober klepet!
Pridruži se Pavli!
več »

potopisno predavanje »INDONEZIJA IN FILIPINI - PO NESHOJENIH POTEH«

potopisno predavanje »INDONEZIJA IN FILIPINI - PO NESHOJENIH POTEH«, Katja Hafner, 18.12.2009

petek, 18. december 2009, ob 19. uri v dvorani MCJ
v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov

Indonezijo večina popotnikov pozna po Baliju, Filipine pa po rajski plaži Boracay - pri tem pa delajo krivico ostalim 16.999 (Indonezija) oziroma 6.999 (Filipini) otočkom.
Žal nihče ne more obiskati vseh, mi pa bomo skupaj s Katjo Hafner raziskali starodavno kulturno zapuščino Jave, se podali na treking med orangutane v džunglo Sumatre in splezali na vulkan ali dva. Na kratko se bomo ustavili v svetovljanskem Kuala Lumpurju v Maleziji, nato pa poleteli na osamljeni filipinski otok Palawan, ki ga bomo od plaže do plaže prepotovali po luknjastih makadamskih cestah.
Na kakšen drug otok pa kdaj drugič!

Vstop prost!

BOŽIČNO-NOVOLETNI KJŠ ŽUR ... s skupino RUSKO :)

sobota, 19. december 2009, 19.30, klubski prostori MCJ

Vabimo vas, da se skupaj z nami pridružite KJŠ žuru... več »

Natečaj »NAJ VOŠČILO«

Sestavi kar se da originalno in prisrčno voščilo svojemu fantu - punci, prijatelju - prijateljici, ... Čitljivo ga napiši ali natipkaj, navedi svoje ime, priimek in tel. številko mobija (obvezno). plakat

Najkasneje do 23. decembra do 14. ure voščilo prinesi osebno v Mladinski center Jesenice na Kejžarjevo 22 ali pošlji na mail dmcj@siol.net

Sponzor nagrad - HK ACRONI Jesenice
1. nagrada: dres HK ACRONI
2. do 6. nagrada: šal HK ACRONI
7. do 16. nagrada: vstopnica za hokejsko tekmo 27.12.09

Razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad bo v okviru prireditve TIKA-TAKA TIKA-TAKA 2010, ki bo 24. decembra na Čufarjevem trgu! Pozor: V primeru, da se nagrajeni ne bo javil oz. prišel po nagrado, bomo nagrado podelili naslednjemu nagrajencu oz. udeležencu natečaja!

Prednovoletna NAGRADNA IGRA »HK ACRONI«

Letake z nagradnim vprašanjem lahko dobite, izpolnite in oddate:

  • v Mladinskem centru Jesenice od 17. do 23. decembra od 10. do 16. ure
  • na Srednji šoli Jesenice v torek, 22. decembra, med 11. in 12.30 uro na MCJ INFO točki pred tajništvom
  • v Tea-Ter Caffe-ju na Trgu Toneta Čufarja, do 23. decembra
  • v Bistroju ENKA in v Caffe bar JOKER v Športnem parku Podmežakla, do 23. decembra

sponzor nagrad - HK ACRONI Jesenice
1. nagrada: dres HK ACRONI
2. do 6. nagrada: šal HK ACRONI
7. do 16. nagrada: vstopnica za hokejsko tekmo 27.12.09

Žrebanje in podelitev nagrad bo v okviru prireditve TIKA-TAKA TIKA-TAKA 2010, ki bo 24. decembra na Čufarjevem trgu! Nagradni letak bo možno izpolniti tudi na prireditvi sami med 11. in 12. uro! Pozor: V primeru, da se izžrebani ne bo javil oz. prišel po nagrado, bomo nagrado podelili naslednjemu izžrebanemu!

TIKA-TAKA TIKA-TAKA 2010 - prednovoletna prireditev

organizatorji Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in Tea-Ter Caffe
četrtek, 24. december 2009, od 11. ure dalje, Trg Toneta Čufarja, Jesenice
vabilo, plakat

Vsi mladi in mladi po srcu...
Vsi, ki radi prisluhnete mladim glasbenim talentom...
Vsi ljubitelji športa in še sploh ljubitelji jeseniškega hokeja...
Vsi, ki radi 'žurate' ob dobrem rocku...
Vsi šolarji, ki se boste v četrtek, na zadnji letošnji šolski dan, razšli in se ponovno srečali šele v letu 2010...
Vsi, ki v svojih srcih nosite dobre želje za bližnje in za vse ljudi...

...pridružite se nam v četrtek na Čufarjevem trgu!!!

Utrip prihajajočih praznikov nam bodo pričarali pevke in pevci glasbenega studia Osminka, predstavila se bo članska ekipa HK ACRONI Jesenice ter vodstvo.
Točno ob 12. uri bomo skupaj simbolično proslavili »polnoč« in si zaželeli vso srečo v prihajajočem letu!
Razglasili bomo 16 najboljših z natečaja 'NAJ VOŠČILO' in izžrebali 16 nagrajencev nagradne igre 'HK Acroni'! Vse nagrade bodo podelili člani HK ACRONI, ki je tudi sponzor le teh!
Z bandom Chillout se bo zabava v rock stilu nadaljevala v Tea-ter Caffe-ju.

Skratka, skupaj si zaželimo srečno novo leto, polno športa in glasbe ter prijetnih trenutkov!

Okvirni časovni potek:
  11.00 - 13.15 glasbeni studio OSMINKA
  11.45 - 13.15 HK ACRONI Jesenice
  11.00 - 13.15 animator Bojan Makovec
  13.15 band CHILLOUT

V primeru slabega vremena bo prireditev v Tea-ter Caffe-ju!

Veseli december 2009 na Trgu Toneta Čufarja!

od 18. do 31. decembra 2009
Vabi Tea-ter Caffe v soorganizaciji z Občino Jesenice... več »

MSS-jeva nagrada za diplomska dela s področja mladih 2009

Mladinski Svet Slovenije v letu 2009 prvič razpisuje nagrado za diplomska dela s področja mladih. Prijavite se lahko vsi mladi diplomanti, katerih diplomska dela so nastala v letu 2009 in obravnavajo tematike, kakorkoli povezane z mladino oz. mladimi. Na Mladinskem svetu Slovenije se zavedamo, da je za pripravo diplomskega dela potrebno vložiti veliko napora, mnogo kvalitetnih diplomskih del pa ostane neopaženih širši, pa tudi ciljni javnosti. 
Na »MSS-jevo nagrado za diplomska dela s področja mladih 2009« se lahko prijavite vsi, ki ste že ali pa še boste v letu 2009 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko delo, ki deloma ali v celoti obravnava katerokoli tematiko s področja mladih. več »

Razpis za pravljico na temo milenijskih razvojnih ciljev

Društvo za Združene narode za Slovenijo razpisuje natečaj za pravljico na temo milenijskih razvojnih ciljev (MRC). V Društvu za Združene narode za Slovenijo so si v letu 2009 v okviru milenijske kampanje zadali nalogo širjenja vesti Milenijski deklaraciji in MCR. Več o samih razpisnih pogojih, namenu, nagradi in ostalih pogojih si preberite na http://www.unaslovenia.org/node/695
Prijavnice sprejemajo do 31. decembra 2009 na naslov Društvo za Združene narode, Cankarjeva 1/II, 1000 Ljubljana ali na e-mail naslov unaslovenia@gmail.com, s pripisom "Pravljica MRC".

»Uvodna usposabljanja za prostovoljke in prostovoljce«

Termini:

  • 19. - 20. september 2009, rok prijave: 7. september 2009
  • 17. - 18. oktober 2009, rok prijave: 5. oktober 2009
  • 07. - 08. november 2009, rok prijave: 26. oktober 2009
  • 21. - 22. november 2009, rok prijave: 9. november 2009
  • 12. - 13. december 2009, rok prijave: 30. november 2009, več »

'PRVI PLESNI KORAKI' - plesne delavnice za predšolske otroke

Plesna delavnica za predšolske otroke, ki so se prijavili do vključno 6. oktobra 09, poteka vsak torek ob 18. uri od vključno 6. oktobra dalje – 8 vaj in nastop za starše.