Foto arhiv

Arhiv vabil - junij 2008

Skoki v vodo za pokal mesta Jesenic

nedelja, 29. 6. 2008 ob 16.00 kopališče Ukova
Za pokal mesta Jesenic se bodo pomerili najboljši v skokih z 10-metrskega stolpa. Domačim skakalcem se bodo pridružili tudi tuji skakalci, tako da bo tekmovanje še bolj zanimivo.
Bogat spremljevalni program:

Info točka SŠJ in GJ

v torek, 24. junija - Še zadnjič v tem šolskem letu...
- info točka v Srednji šoli Jesenice - od 10.00 do 11.30
- info točka na Gimnaziji Jesenice - od 10.00 do 11.30

Odpiralni čas kluba!

»A veš! A veš! Klub MCJ je še vedno odprt.«
»In kdaj se potem dobimo v 'mladincu'?«
»Vsak dan od ponedeljka do četrtka od 10.30 do 16.00...«
»Kaj pa petki? Pa ja ni v petkih zaprto?«
»... ne, ob petkih bomo pa lahko igral biljard, pink-ponk al pa garlando kar do 19.00. Men je prov kul!«
»Tud men je kul! Se dobiva v 'mladincu'!«

Koncert »Pozdrav poletju« - v športni dvorani Podmežakla

petek, 27. 6. 2008 ob 18.00 - Trg na Stari Savi v športni dvorani Podmežakla
Ejga, spet bo žur na Jesenicah! Pripravljamo sedaj že tradicionalni koncert Pozdrav poletju. Nastopili bodo:

  • Rot & Svenson (hip-hop),
  • Maja & Rot (hip-hop),
  • Essenz (rap),
  • ChillOut (rock),
  • ter zvezde večera Rock Partyzani!!!

Popestritev: 'Workshop face painting' z Alenko Peternel, delavnice poslikave obraza za dekleta in fante (prijave na 5884 680/681). Koncert pripravlja Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov. Pokrovitelj koncerta: Občina Jesenice.
Se vidimo v Športni dvorani Podmežakla! več »

»Roler šampioni 19« gost - hokejist HK Acroni Jesenic - Aleš Remar

četrtek, 26. 6. 2008 ob 16.00 uri - igrišče za OŠ Koroška Bela
Hokejisti pozor! Za Vas smo organizirali v okviru že znanega slogana »Mladinski center se potepa« nov termin za turnir v roler hokeju. Najboljše bo z medaljami nagradil uspešen hokejist HK Acroni Jesenic Aleš Remar. Pridite in zmagajte! Prijave: pol ure pred pričetkom turnirja, ekipa lahko šteje 4 člane (vratar + 3 igralci). Igralo se bo z žogico. V primeru dežja bo turnir 3.7.2008 s pričetkom Inline poletne lige.

»Afrika te potrebuje«

petek, 20. 6. 2008 ob 17.00 - v dvorani MCJ
Klic na pomoč ali kruta realnost? Dejstvo je, da že več kot 1000 prostovoljcev Internacionalne organizacije HUMANA (People to People) prisostvuje pri uresničevanju razvojnih projektov za izboljšanje življenjskih standardov v Afriki. Tisoč, pa vendar še vedno premalo. Če razmišljaš o tem, da bi se tudi sam/-a podal/-a na podobno misijo, potem te vabimo, da se pobliže seznaniš s programi, kamor se bo mogoče vključiti s 1. avgustom. Vse potrebne informacije nam bo posredovala Ana Pincolič, aktivna prostovoljka v programu, ki ga izvaja danska organizacija TVIND.
Aja, pa še to: Afrika te res potrebuje!

Razstava umetniških del Vanje Šernek

Temačnost. Najbrž prva stvar, ki jo je moč opaziti v delih, še ne dvajset letne umetnice, Vanje Šerek. Pa vendar njene slike in risbe skrivajo mnogo več... vprašanja o človeku, življenju, skoraj vedno neposredno povezano z naravo. Svet je poln nasprotij. Na eni strani res tista temačnost, polna obupa, propad. Na drugi strani pa življenje, ki teče dalje, ki mu z dneva v dan večajo vrednost nove stvari - izzivi in ga obenem osmišljajo, stalnice, kot pri Vanji - partnerska zveza in izobraževanje. Zase pravi, da je že od nekdaj drugačna, da so jo izločili že kot otroka. Ravno v tej drugačnosti pa išče in najde sebe - človeka, željnega znanja in sposobnega izražanja, umetnico na vseh področjih - risarko, slikarko, glasbenico. In njena želja: enkrat v življenju z oljnimi barvami slikati na platno. Temačnost, ki se njej zdi romantična.
Če se želite pobliže spoznati z delom avtorice potem vas vabimo, da si ogledate razstavo, ki bo do 16. junija krasila dvorano MCJ.

»Učimo se za življenje 2008«

četrtek, 19. 6. 2008 ob 18.30 uri v dvorani MCJ
Zaključili smo s prvo polovico brezplačnih računalniških tečajev v okviru projekta »Unlimited potential«, katerega donator je Microsoft Slovenija, koordinator na državnem nivoju pa MISSS Ljubljana. Zatorej vabimo vse tečajnike in tečajnice na svečano podelitev uradnih MICROSOFT potrdil. Da bo dogodek še dodatno zanimiv vas vabimo še na otvoritev razstave Žuželke. Več o razstavi pa spodaj.

»Žuželke« - razstava fotografij

četrtek, 19. 6. 2008 ob 19.00 uri v dvorani MCJ
Žuželke. Zagotovo ena od Zemeljskih bitij. Zanimivih? Kakor za koga. Če bi vprašal odraslo osebo, potem so žuželke »nadloga«. A če bi o njih govoril z otrokom, potem so žuželke vse drugo kot to.
In prav razstava digitalnih fotografij domačina, znanega jeseniškega kulturnika, Klemena Klemenca, je odlična priložnost za najmlajše, mlado in mlado po srcu, da to najštevilčnejšo skupino življenjskih oblik našega planeta spozna na drugačen način. Od blizu. Od čisto blizu.
Pa vendar ne bodo le podobe tiste, ki »slikar jih na ogled postavi«. Slišati bo tudi besede »Malih živali«, slovenske pisateljice Lile Prap.
Če vam narava ni tuja, če vas zanima digitalna fotografija, če bi radi spremenili mnenje o žuželkah ali pa pregnali strah pred njimi, potem vabljeni, da četrtkov večer preživite v naši družbi.

Potopisno predavanje s kolesarjenja po Kubi - Družina Sajovic

petek, 13. 6. 2008 ob 19h v dvorani MCJ
Kuba ni ena, Kub je več ..... Hemingway-evska Kuba, Realsocialistična Kuba, Razpadajoča Kuba, Kolonialistična Kuba, Kuba sužnjelastniških časov, Kruta ruralnost kubanskega podeželja, Mondeno turistična kuba z All inclusive hoteli. Od revščine do bogastva, vse v enem popoldnevu in v eni državi. Več resnično ne morete videti naenkrat, zato ste povabljeni na all inclusive potopis, ki ga za vas pripravljamo v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov.

Trening namiznega nogometa Garlando

petek, 13. 6. 2008 ob 16.00 v klubu MCJ
Vsak tekmovalec na čase izgubi svojo formo. Volje pa nikoli. Torej, pridete na trening?

»Roler šampioni 19« gost - hokejist HK Acroni Jesenic - Aleš Remar

četrtek, 12. 6. 2008 ob 16.00 uri - igrišče za OŠ Koroška Bela
Hokejisti pozor! Za Vas bomo organizirali v okviru že znanega slogana »Mladinski center se potepa« turnir v roler hokeju. Najboljše bo z medaljami nagradil uspešen hokejist HK Acroni Jesenic Aleš Remar. Pridite in zmagajte! Prijave: pol ure pred pričetkom turnirja, ekipa lahko šteje 4 člane (vratar + 3 igralci). Igralo se bo s tenis žogico. V primeru dežja bomo turnir prestavili na drug termin.

»NMS - New Music on Stage«

Natečaj za mlade neuveljavljene glasbene skupine z Zgornje Gorenjske
Ste mlada neuveljavljena skupina? Še nikoli niste javno nastopili, pa si to nadvse želite? Sedaj imate priložnost! Izbrane glasbene zasedbe bodo nastopile na koncertu »Pozdrav poletju«, ki se bo zgodil 27. junija 2008 na Trgu na Stari Savi, na Jesenicah, in sicer v družbi glasbene skupine Rock Partyzani. Prijavite se lahko še do torka, 10. junija 2008. Zberite pogum, premagajte tremo in izkoristite priložnost, da vas slišijo tudi drugi! več »

»Dreamcatcher - lovilec sanj« - izdelovanje lovilcev sanj

od ponedeljka, 2. 6. 2008 do 6. 6. 2008 MT Center II
Si želite po vzoru modrosti indijanskih legend iz popolne spirale izdelati svojega lovilca sanj, ki vas bo ščitil pred zli duhovi, in to na povsem naraven tradicionalno indijanski način? Se sliši mikavno? Potem se vidimo v Mladinski točki v Centru II na Jesenicah. Dogodek bo potekal pod vodstvom vrača Vitomirja Pibra, v času od 2. do 6. junija 2008, vsak dan med 16. in 18. uro. Zaradi izjemnega povpraševanja, bo število udeleženk in udeležencev omejeno, zato že zbiramo prijave. Prijavite se lahko vsak dan, razen vikenda, v MT Center II med 16. in 18. uro ali na info točkah (SŠJ, GJ, MCJ). Pogoj: starost od 12 do 29 let. Hawk!

Olimpijski tek (7km, 21km)

petek, 6.6.2008 ob 18h - pred športno dvorano Podmežakla
Zavod za šport Jesenice vabi na 8. Olimpijski tek Karavanke 2008. več »

»Debata o novem prometnem zakonu«

(Zakon o varnosti v cestnem prometu)
četrtek, 5. 6. 2008 ob 19.00 uri v dvorani MCJ
Zavod za šport Jesenice - Mladinski center Jesenice v sodelovanju s Policijsko Postajo Jesenice organizira debato, o novem prometnem zakonu. Želiš izraziti svoje mnenje, poglede na »visoke« kazni in predlagati rešitve, kako do »cenejše in boljše« varnosti, potem »pridi in povej jim, kar jim gre«. Sogovornik bo g. Simon Sušanj, pomočnik komandirja Policijske postaje Jesenice, k sodelovanju povabljena tudi stroka (avto šole, izpitna komisija, Avto moto društva...).

»Palčki, palčki, palčki« - ustvarjalna delavnica na prostem

torek, 3. 6. 2008 ob 16.00 - dvorišče pred Domom upokojencev dr. Franceta Berglja Jesenice
Na nekem vrtu, prav tu na Jesenicah, žalostno pozdravljajo palčki...
Žalostno, ker jim je zbledel lesk na ličkih, žalostno, ker so obledele barve njihovih hlač in suknjičev; marsikdo podvomi tudi v barvo njihovih tako značilnih klobukov...
Zato smo v Mladinskem centru sklenili, da palčke razveselimo! Novo življenje jim bomo vlili na ustvarjalni delavnici pod mentorstvom Jagode Hmeljak. Vsi, ki ste starejši od 13 let in bi radi spravili smeh na ustnice naših babic in dedov, vabljeni na dvorišče Doma upokojencev dr. Franceta Berglja Jesenice.