Foto arhiv

Arhiv vabil - maj 2008

»Dream Team« - Turnir trojk in Športno popoldne

(v okviru prireditve »MCJ se potepa«)
petek, 30. 5. 2008 ob 16.00 uri v MT Center II
Imate svoje sanjsko moštvo, pa bi ga želeli pokazati dekletom, prijateljem, znancem? Potem se udeležite košarkarskega turnirja »v Trojkah«, ki ga bomo organizirali v okviru že znanega slogana »MCJ se potepa«, in sicer na igrišču pred Mladinsko točko v Centru II na Jesenicah. Prijavite se lahko vsi »ulični« amaterji in amaterke. Ekipa mora šteti vsaj tri člane. Prijavite se lahko vsak dan, razen vikenda, v MT Center II med 16. in 18. uro ali na info točkah (SŠJ, GJ, MCJ). Pogoj: starost od 14 do 29 let. Poleg košarke bodo potekale še ostale športne aktivnosti (metanje trojk, vlečenje vrvi, štafeta, pikado, in balinčkanje. Najboljši bodo nagrajeni z medaljami, pripravljamo pa tudi nekaj atraktivnih presenečenj...

Jesenice Fest

... pripravljamo v okviru Evropskega leta medkulturnega dialoga in akcije Urada za mladino Republike Slovenije »Medkulturni dialog med mladimi«

»Vsi drugačni, a v športu vsi enotni«

sobota, 24. 5. 2008 ob 9. uri - Športni park Podmežakla
Šport je zagotovo eden od področij, ki združuje ljudi različnih kultur. Zato smo se tudi odločili, da v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice organiziramo prav tovrsten dogodek. Čakajo vas prijateljski turnirji v različnih športnih panogah kot so mali nogomet na umetni travi, košarkarske trojke, vlečenje vrvi in pikado. Ti bodo namenjeni predvsem mladim med 15. in 29. letom (kako leto ali desetletje več tudi ni ovira!). Prav ekipni športi so tisti, kjer je potrebno zelo dobro medsebojno sodelovati, si zaupati in prizadevati za dober končni rezultat. Poskrbljeno pa bo tudi za športno dogajanje starejših osnovnošolcev od 10 do 14 let, ki se bodo prav tako pomerili v malem nogometu. Za vse mlajše udeležence pripravljamo športno obarvane animacijske igre, s skupnim naslovom »Medkulturni dialog že od malih nog«.
Upamo, da bomo prav s športom premagali meje različnosti in našli mnoge skupne točke, ter na ta način spoznali, kako zelo pomembno vlogo ima medkulturni dialog tudi na tem področju. Vabljena so tako različna kulturna kot športna društva in seveda vsa širša javnost!
V primeru dežja se bodo dogodki odvijali v Športni dvorani Podmežakla.

»Kulturna mavrica Jesenic«

nedelja, 25. 5.2008 ob 17.00 - Trg na Stari Savi
S predstavitvijo različnih kultur živečih na območju mesta Jesenic in bližnje okolice, bomo nadaljevali že takoj naslednji dan, in sicer s »Kulturno mavrico Jesenic«. Na prireditvi bodo na različne načine kulturo svojega naroda predstavila različna društva
- KUD Triglav Slovenski Javornik - Jesenice
- KŠD Hrušica: otroški folklorni skupini Rožle in Rožletki
- Kulturno, prosvetno in športno društvo Vuk Karadžić
- KŠD Bošnjakov 'BISER' Jesenice in
- Makedonsko kulturno društvo 'ILINDEN' Jesenice.
Nastopili bodo tako s plesi kot tudi s petjem, igranjem inštrumentov, govorjeno besedo, s pregovori..., hkrati pa bodo različne zanimivosti svoje kulture predstavili tudi na stojnicah. Tudi za letos iz društev obljubljajo pester program, ki bo prava paša za oči in ušesa, obljubljajo pa tudi kaj sladkega za druga čutila!
Že pred samo prireditvijo bodo od 15.30 dalje potekale ustvarjalne in interaktivne delavnice za mlajše, ponovno pod skupnim naslovom »Medkulturni dialog že od malih nog«, da bodo tako otroci kot njihovi starši laže počakali na letošnjo Kulturno mavrico.
V primeru dežja bo prireditev potekala v Športni dvorani Podmežakla.

»Podjetniški izziv« - krožek

petek, 23. maj 2008 ob 18.00 - računalnica MCJ
Direktor Razvojne Agencije zgornje GORenjske (RAGOR), Stevo Ščavničar, se s prijavljenimi nadebudnimi podjetniki srečuje ob petkih v večernih urah. več »

Potopisno predavanje: Camino de Santiago (800 km)

petek, 23. 5. 2008 ob 19. uri - dvorana MCJ
Izolan Floris Šabič se je poleti 2006 skupaj s prijateljem Igorjem odpravil na znamenito romarsko pot El Camino in jo prehodil v 30 dneh. Danes svoje vtise in utrinke prek svojega potopisnega predavanja predstavlja po Sloveniji. Obenem pa ob predavanju tudi že napoveduje svoj naslednji izziv - s kolesom od Izole do Londona, julija 2008. Njegov izziv je prerasel v pravo humanitarno akcijo, ki je namenjena otrokom obolelim za rakom. Tako je tudi izkupiček od potopisnega predavanja namenjen tej akciji in gre neposredno v sklad iz katerega se bodo ob koncu akcije nakupile infuzijske črpalke. Če želite tudi vi pomagati potem vljudno vabljeni, da petkov večer preživite v naši družbi. Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Klubom jeseniških študentov.

Obvestilo

Obveščamo vas, da bo v petek 16. maja 2008 Mladinski center Jesenice zaprt, prav tako ta dan ne bodo potekale dejavnosti v Mladinski točki Center 2. Seveda pa vabljeni prihodnji teden po ustaljenem urniku.

»Grafit na zid« - otvoritev razstave

Kot najbrž že veste, je v mesecu decembru v MCJ potekalo grafitiranje, kjer je osem mladih nadebudnih umetnic in umetnikov svoje ideje nasprejalo na mavčne plošče. No, napočil je čas, da te umetnine sodobne kulture ozrejo tudi oči širše javnosti. Zato vas prav z veseljem vabimo v dvorano MCJ na otvoritev razstave, kjer bodo na ogled fotografije grafitiranja. Prepričani smo, da ne boste zgrešili niti vseh končnih produktov, ki bodo od dneva D dalje krasili zidove naših klubskih prostorov. Piko na i pa bo zagotovo dodala tudi zanimiva predstavitev o tej zvrsti art kulture - v sliki in besedi. Če še ne veste kako preživeti prvi petkov večer v aprilu, imate rešitev prav na dlani. Zbrati morate le še tisto, kar potrebujejo prav tovrstni umetniki, t.j. pogum, in si ogledati našo novo razstavo.
Razstava bo do vključno 12. maja na ogled v prostorih Mladinskega centra Jesenice.

Slavnostna četvorka jeseniških maturantov

četrtek, 15. 5. 2008 ob 12. uri - parkirišče za stavbo Občine Jesenice
V sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Srednjo šolo Jesenice, Gimnazijo Jesenice in Plesno šolo Urška Kranj organiziramo slavnostno četvorko jeseniških maturantov. Litanijam na posameznih šolah ter sprevodu po glavni cesti domačega mesta, bo sledilo srečanje na parkirišču za stavbo Občine Jesenice, kjer bodo mladi maturantje zavrteli brhke maturantke. Nadejamo si čimvečje podpore širše javnosti, zato vabljeni prav vsi, saj vas bodo zvoki tradicionalne maturantske himne »Gaudeamus Igitur« popeljali nazaj v brezskrbna srednješolska leta.

Otvoritev razstave umetniških del Vanje Šernek

četrtek, 15. 5. 2008 ob 19. uri - dvorana MCJ
Temačnost. Najbrž prva stvar, ki jo je moč opaziti v delih, še ne dvajset letne umetnice, Vanje Šerek. Pa vendar njene slike in risbe skrivajo mnogo več... vprašanja o človeku, življenju, skoraj vedno neposredno povezano z naravo. Svet je poln nasprotij. Na eni strani res tista temačnost, polna obupa, propad. Na drugi strani pa življenje, ki teče dalje, ki mu z dneva v dan večajo vrednost nove stvari - izzivi in ga obenem osmišljajo, stalnice, kot pri Vanji - partnerska zveza in izobraževanje. Zase pravi, da je že od nekdaj drugačna, da so jo izločili že kot otroka. Ravno v tej drugačnosti pa išče in najde sebe - človeka, željnega znanja in sposobnega izražanja, umetnico na vseh področjih - risarko, slikarko, glasbenico. In njena želja: enkrat v življenju z oljnimi barvami slikati na platno. Temačnost, ki se njej zdi romantična.
Če se želite pobliže spoznati z delom in življenjem avtorice ter pripomoči k temu, da se ji izpolni največja želja, potem vabljeni, da četrtkov večer preživite v naši družbi.

Praznik narcis 2008

Praznik narcis 2008, Planina pod Golico, 9. in 10. maj. več »

Unicefova delavnica : »Milenijski cilji«

petek, 9. maj 2008 ob 17. uri v dvorani MCJ
Le kdaj je v MCJ nazadnje potekala kakšna delavnica za mlade? Te so ponavadi res kul, poučne in zanimive hkrati...
Ne tako dolgo nazaj, pa vendar najbrž že nestrpno pričakuješ novo! No, kdor čaka, dočaka.
Tokrat vabimo vse tiste, ki jim ni vseeno za revščino v svetu, za globok prepad med revnimi in bogatimi državami in za posledice, ki jih ta dejstva prinašajo s seboj. Vse omenjeno in še več, predvsem pa Milenijske razvojne cilje, nam bo skozi interaktivno debato in delavnico, v kateri boste lahko s svojimi mnenji sodelovali vsi udeleženci in udeleženke ali pa si svoje mnenje šele izoblikovali, predstavil/a prostovoljec/ka iz Unicefa Slovenije.
Spet priložnost, da izveš kaj novega, aktivno sodeluješ, si nabereš ure za OIV, poklepetaš z dobro družbo in se zabavaš, skratka priložnost, ki je ne gre zamuditi!

»Prvomajske počitnice« - za osnovnošolce

Pomlad, pomlad! Oh, ta prekrasna pomlad! Prekrasna zagotovo zato, ker vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem prinaša tudi počitnice - tokrat prvomajske!

Če torej še vedno razmišljate,
kaj bi v teh dneh počeli,
v našem mladinskem centru
zagotovo boste kaj počet imeli.

Če se boste v dneh od 28. do 30. aprila pri nas mudili,
se boste že ob 10. uri Pomladnih mozaikov delat naučili.
Na pomoč vam Jagoda priskoči
zato le brž, prijavi se in nam sporoči.

Če pa ustvarjanje vam ne leži,
naj vas to sploh ne skrbi,
saj delavnicam Pomladni mix sledi.
Te čakajo uganke, kvizi,
zato le vzemi si te dni na izi.
Se bomo ob 11.30 kar na dvorišču dobili,
gumitvist skakali, balinčkali in se veselili.
Le še starše obvesti,
da želiš počitnice v naši družbi preživeti,
jih poprosi, da izpolnijo izjavo,
v ponedeljek pa podaj se v akcijo ta pravo!
Se vidimo!

Športne aktivnosti med počitnicami

od 28.4. do 4.5.2008
Možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v prvomajskih počitnicah - nogomet, kegljanje, fitnes, balinanje... več »