Foto arhiv

Arhiv vabil - april 2008

»Aktivne počitnice v Franciji« - podaljšan rok prijav!

do 30. aprila 2008
V osrčju Francije, v pokrajini Black Perigord se vsako leto odvija tekmovanje imenovano Raid Perigrod. Tekmovanje vključuje različne športne ter kulturne dogodke. Udeleženci imajo možnost raziskovati naravne lepote pokrajine Black Perigord na več možnih načinov: z gorskim kolesom, kanujem, pohodom,... več »
Tabor bo potekal med 24. in 29. avgustom 2008, naša ekipa pa se namerava na pot podati že 22. avgusta, nazaj v Slovenijo pa priti nekje konec meseca. Če torej še ne veš, kaj zanimivega bi počel/-a med poletnimi počitnicami, se vsaj rekreativno ukvarjaš s športom, si oz. boš do datuma odhoda dopolnil/-a 14 let in ne boš starejši/-a od 17 let, potem izkoristi priložnost in se prijavi.
Izpolnjeno prijavnico - motivacijsko pismo ter podpisano izjavo staršev lahko dostaviš le še osebno v MCJ, in sicer 28., 29. ali 30. aprila, med 10.00 in 14.00.

»Prvomajske počitnice«

Zate, ki vemo, da se nimaš kam dat'...
V ponedeljek te vabimo na potep...

»MCJ se potepa«

ponedeljek, 28. april 2008 ob 11.00 - igrišče na Blejski Dobravi
No, pa ste ga le dočakali... prvo letošnje potepanje namreč! Kot je bila navada že v lanskih toplejših mesecih, se bomo tudi letos potepali po drugih krajevnih skupnostih v občini in tam pripravili športno - zabavno dogajanje za otroke in mlade. Tokrat vas čaka turnir v inline hokeju, tekmovanje v igri »Človek ne jezi se - v naravni velikosti«, zopet pa boste lahko ustvarjali na kreativnih delavnicah.
Tiste najboljše v inline hokeju čakajo kolajne in pokali, prijave za turnir pa bomo zbirali kar na dan tekmovanja, in sicer pol ure pred pričetkom, t.j. od 10.30 dalje. Upamo, da se nam pridružite kar v največjem številu. Več nas bo, zabavneje bo!
Če bo na dan dogodka slučajno deževalo, bomo potepanje prestavili na nov termin - o čemer boste obveščeni naknadno.

Vse tri dni med 28. in 30. aprilom pa se nam lahko pridružiš tudi v Centru II, kjer se bo v popoldanskem času zagotovo dogajalo... več »

»Prvomajske počitnice« - za osnovnošolce

Pomlad, pomlad! Oh, ta prekrasna pomlad! Prekrasna zagotovo zato, ker vsem osnovnošolkam in osnovnošolcem prinaša tudi počitnice - tokrat prvomajske!

Če torej še vedno razmišljate,
kaj bi v teh dneh počeli,
v našem mladinskem centru
zagotovo boste kaj počet imeli.

Če se boste v dneh od 28. do 30. aprila pri nas mudili,
se boste že ob 10. uri Pomladnih mozaikov delat naučili.
Na pomoč vam Jagoda priskoči
zato le brž, prijavi se in nam sporoči.

Če pa ustvarjanje vam ne leži,
naj vas to sploh ne skrbi,
saj delavnicam Pomladni mix sledi.
Te čakajo uganke, kvizi,
zato le vzemi si te dni na izi.
Se bomo ob 11.30 kar na dvorišču dobili,
gumitvist skakali, balinčkali in se veselili.
Le še starše obvesti,
da želiš počitnice v naši družbi preživeti,
jih poprosi, da izpolnijo izjavo,
v ponedeljek pa podaj se v akcijo ta pravo!
Se vidimo!

Športne aktivnosti med počitnicami

od 28.4. do 4.5.2008
Možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v prvomajskih počitnicah - nogomet, kegljanje, fitnes, balinanje... več »

Vodene dejavnosti za VVO in osnovnošolce

Obveščamo vas, da tudi za šolsko leto 2007/08 v Mladinskem centru Jesenice načrtujemo vsebinsko različne vodene dejavnosti za osnovnošolke in osnovnošolce. Nekatere bodo obarvane bolj rekreativno, druge bodo potekale v obliki pomoči pri pisanju domačih nalog, tretje bodo likovno, glasbeno ali kako drugače ustvarjalne... Veseli bomo tudi vaših predlogov in želja vaših otrok, ki jih bomo upoštevali v okviru naših možnosti.
- Prvomajske počitnice - za osnovnošolce

»Odprimo vrata priložnosti« - delavnica

23. in 24. april ob 16.00 - prostori Podjetniškega inkubatorja, Jesenice
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v okviru projekta, ki ga sofinancira Občina Jesenice »Odprimo vrata priložnosti« vabi na DVE ZANIMIVI BREZPLAČNI DELAVNICI ZA MLADE. več »

»Aktivne počitnice v Franciji« - prijave na poletni tabor

prijave do srede, 23. aprila 2008 do 15.00
V osrčju Francije, v pokrajini Black Perigord se vsako leto odvija tekmovanje imenovano Raid Perigord. Tekmovanje vključuje različne športne ter kulturne dogodke. Udeleženci imajo možnost raziskovati naravne lepote pokrajine Black Perigord na več možnih načinov: z gorskim kolesom, kanujem, pohodom... več »
Tabor bo potekal med 24. in 29. avgustom 2008, naša ekipa pa se namerava na pot podati že 22. avgusta, nazaj v Slovenijo pa priti nekje konec meseca. Če torej še ne veš, kaj zanimivega bi počel/-a med poletnimi počitnicami, se vsaj rekreativno ukvarjaš s športom, si oz. boš do datuma odhoda dopolnil/-a 14 let in ne boš starejši/-a od 17 let, potem izkoristi priložnost in se udeleži tabora.
Prijava je - motivacijsko pismo na podlagi katerega bo tudi potekal izbor kandidatk in kandidatov. Do srede, 23. aprila 2008 do 15.00, ga osebno dostavi v MCJ ali pa posreduj na mcj-info@siol.net. Pohiti, čas za prijavo se izteka.
Vsi tisti, ki se boste prijavili in oddali svoje motivacijsko pismo, ste vabljeni na srečanje, ki bo potekalo v četrtek, 24. aprila 2008 ob 19.00 v dvorani MCJ. Prav ta dan bo v MCJ (ob 19.00) predstavitev mednarodnega tabora, z naslovom "FACE IT!", ki je potekal v organizaciji Zavoda za šport Jesenice in Mladinskega centra Jesenice v mesecu februarju. Vabimo vas, da se udeležite predstavitve, saj boste na ta način tudi dobili prve informacije o tem, kako tovrstni tabori potekajo. Sestanek bo potekal po končani predstavitvi.

»Face it!« - predstavitev mednarodnega tabora za mlade

četrtek, 24. april 2008 ob 19.00 - dvorana MCJ
Med 22. in 29. februarjem letos je pod okriljem Zavoda za šport Jesenice, našega centra in gostujoče francoske mladinske organizacije iz Saint Étienna Maison de Quartier du Soleil potekal mednarodni tabor za mlade, ki je temeljil na spoznavanju kulturne raznolikosti ter na kreativnem in aktivnem pristopu mladih iz obeh držav. Udeleženke in udeleženci so v tem času spoznali obe mesti, od koder prihajajo (Sant Étienne in Jesenice), si delili občutke o tem, kako se kot mladi prebivalci počutijo doma, kakšna je stopnja strpnosti in medkulturnega dialoga ter kaj jim pomeni organizacija, v okviru katere so se tabora udeležili. Ugotavljali so, kakšne predsodke, stereotipe in predstave imajo Slovenci o Francozih in obratno, na taboru pa je nastal tudi francosko - slovenski slovarček.
Skupno druženje in medsebojno spoznavanje sta prav preko neposredne izmenjave izkušenj na različnih nivojih v okviru športnih aktivnosti, kreativnih delavnic, filmskega večera, kulinarike,... postala temeljno orodje za izgradnjo novih medosebnih odnosov in nastanek novih prijateljstev, tudi ljubezni ...
In ker projekt, ki smo ga pripravili v okviru kampanje Vsi drugačni - vsi enakopravni, udeleženke in udeleženci označujejo kot »merveilleux« (čudovit), so se tudi odločili, da vse o tem, kako je bilo in kaj so počeli, zaupajo tudi širši javnosti. Vsem vam, ki ste željni prav takšnih informacij. Preživite četrtkov večer malce drugače - mogoče pa se vam ravno takrat porodi ideja za kakšen drug mednarodni projekt, ki bi ga skupaj z nami lahko pripravili v prihodnje.

»Kwa j' gor?« - gledališka igra

sobota, 19. april ob 18.00
- kulturna dvorana DPD Svoboda France Mencinger Slovenski Javornik - Koroška Bela

Se tudi vi sprašujete, kwa j' gor? Odgovor na tole vprašanje boste našli le, če si boste ogledali premiero gledališke igre dramske skupine »Upanja ni več«. Zasedbo sestavljajo mlade nadebudne umetnice in umetniki, sicer dijakinje in dijaki vzgojiteljske smeri Srednje šole Jesenice, ki so se za prav takšen projekt odločili zaradi več razlogov: ker tega v tej zasedbi še nikoli niso počeli, ker jih igranje vlog veseli in ker potrebujejo kar zajeten kupček ur za obvezne izbirne vsebine. Kot pravijo sami... vstopnina za tole predstavo znaša 1000 €! Hec, hec, veseli bodo le kakšnega prostovoljnega prispevka, ki bo zletel na dno njihovega prašička.
Če se dovolj radovedni, kaj bo gor, potem vabljeni, da si stvaritev ogledate tudi sami!

»Mislim Zemljo«

sreda, 16. april 2008 ob 14.00 - Mladinski center Jesenice
Spoznavam, se učim, razmišljam, dojemam, sprejemam, prispevam, pomagam,... MISLIM ZEMLJO! Ker mi zanjo ni vseeno!
Če si podobnega mnenja tudi ti, se nam pridruži na našem domačem dvorišču - pred MCJ seveda. Dobili se bomo vsi, ki nas za okolje skrbi in izvedli čistilno akcijo, zbrane odpadke pa med seboj ločili. Ekipa, ki bo pri tem najbolj uspešna, si bo prislužila zanimivo nagrado.
Fizičnim prispevkom za naš planet bo sledil še prispevek možgančkov. Zbrali bomo misli udeležencev o Zemlji in izdelali skupen plakat. Po napornem dnevu se bomo polni vtisov in pozitivnih občutkov razšli.
Dododek, ki ga namenjamo naši dragi Zemlji ob njenem prazniku, obenem pripravljamo v okviru tedna prostovoljstva mladih.

»Mehika, Gvatemala, Belize« - potopisno predavanje

petek, 11. april 2008 ob 19.00 v dvorani MCJ
Nina Božič bo predstavila države Srednje Amerike, dežele mnogih kontrastov. Na začetku Mehiko, najsevernejšo državo, ki je mešanica dveh kultur, ameriško-indijanske in španske. Osredotočila se bo na polotok Jukatan, kjer jo je pot vodila skozi različna mesta ( Cancun, Merida, Chichen Itza, Palenque, San Cristobal, ...). V nadaljevanju sledi Gvatemala - visokogorska dežela, ki jo obrobljajo nižavja ( mesta Antiqua, Lake Atitlan, Flores, Tikal, ...). Za konec pa še Belize, država znotraj Britanske skupnosti narodov, le malo večja od Slovenije.
Premagaj radovednost in pridruži se nam! Potopisno predavanje pripravljamo v sodelovanju s KJŠ.

»Aktivne počitnice v Franciji« - uvodni sestanek za poletni tabor

petek, 11. april 2008 ob 19.00 v sejni sobi KJŠ
V osrčju Francije, v pokrajini Black Perigord se vsako leto odvija tekmovanje imenovano Raid Perigrod. Tekmovanje vključuje različne športne ter kulturne dogodke. Udeleženci imajo možnost raziskovati naravne lepote pokrajine Black Perigord na več možnih načinov: z gorskim kolesom, kanujem, pohodom,...
Tabor bo potekal med 24. in 29. avgustom 2008, naša ekipa pa se namerava na pot podati že 22. avgusta, nazaj v Slovenijo pa priti nekje konec meseca. Če torej še ne veš, kaj zanimivega bi počel/-a med poletnimi počitnicami, se vsaj rekreativno ukvarjaš s športom, si oz. boš do datuma odhoda dopolnil/-a 14 let in ne boš starejši/-a od 17 let, potem izkoristi priložnost in se udeleži uvodnega sestanka. S seboj prinesi izpolnjeno prijavnico - motivacijsko pismo na podlagi katerega bo tudi potekal izbor kandidatk in kandidatov.
Z namenom, da tebi in tvojim staršem / skrbnikom podrobneje predstavimo projekt in odgovorimo na vsa dodatna vprašanja, se dobimo v petek, 11. aprila 2008 ob 19.00 v prostorih MCJ... več »

»Grafit na zid« - otvoritev razstave

petek, 4. april 2008 ob 19.00 v dvorani MCJ
Kot najbrž že veste, je v mesecu decembru v MCJ potekalo grafitiranje, kjer je osem mladih nadebudnih umetnic in umetnikov svoje ideje nasprejalo na mavčne plošče. No, napočil je čas, da te umetnine sodobne kulture ozrejo tudi oči širše javnosti. Zato vas prav z veseljem vabimo v dvorano MCJ na otvoritev razstave, kjer bodo na ogled fotografije grafitiranja. Prepričani smo, da ne boste zgrešili niti vseh končnih produktov, ki bodo od dneva D dalje krasili zidove naših klubskih prostorov. Piko na i pa bo zagotovo dodala tudi zanimiva predstavitev o tej zvrsti art kulture - v sliki in besedi. Če še ne veste kako preživeti prvi petkov večer v aprilu, imate rešitev prav na dlani. Zbrati morate le še tisto, kar potrebujejo prav tovrstni umetniki, t.j. pogum, in si ogledati našo novo razstavo. Vstop je kot ponavadi prost!

Nova mladinska točka na Jesenicah - MT Center II

Mladinka - mladinec!
Obveščamo te, da v četrtek, 3. aprila 2008 ob 17. uri, v soseski Center II odpiramo novo mladinsko točko, in sicer v bivših prostorih Zlatarne Mohorič.
Dejavnosti, ki se bodo odvijale, bodo namenjene predvsem mladim med 14. in 29. letom. Vendar pa bo točka 'ta prava mladinska' takrat, ko bomo dejavnosti in dogodke pripravljali skupaj s tabo in tvojimi prijatelji! Zato te pozivamo, da se nam pridružiš s svojimi idejami in željami in da se aktivno vključiš že pri načrtovanju, pripravi in seveda izvedbi programa.
Če malo pobrskaš še po 'Programu' in 'Foto arhivu' vidiš, kakšne dejavnosti v MCJ pripravljamo za mlade, še več pa je tistih, ki jih pripravljamo skupaj z mladimi.
Vzemi si še par minutk in odgovori na anketo! Vrneš nam jo lahko nazaj na e-mail ali pa jo na dan otvoritve 3. aprila prineseš na našo Info točko, kjer bomo rekli še kakšno besedo več!
Še sploh pa bomo veseli, če nas kar takoj pokličeš (tel.: 5884 680 in 5884 681) in se nam pridružiš že pri pripravi otvoritve! Čakamo te!!