Foto arhiv

1. MALA LIKOVNA KOLONIJA

od 30.6. do 4.7.2008

Mala likovna kolonija - od 9 do 15 let, julij 2008

Je pa res hitro minila, naša prva mala likovna kolonija. Pa sploh ni bila tako mala, če si pogledamo »velike« dosežke naših mojstric, ki so pod vodstvom mentorice Jagode Hmeljak spoznale raznolikost likovne umetnosti. Tako so ustvarjale v različnih tehnikah na različnih lokacijah, ta pestrost dogajanja pa je obrodila bogate sadove. Prepričajte se na lastne oči!

V ponedeljek je zaradi slabega vremena ustvarjanje potekalo kar v delavnici MCJ, in sicer so se dekleta učila tehnike risanja z ogljem, s katerim so upodobila različne like.

Drugi dan je sonček našo kolonijo že privabil na plano, tako so mlade umetnice na dvorišču MCJ ustvarjale kar z baloni. Te so napolnile s tempera barvami in slikale točkovno. Bilo je skrajno zabavno!

V sredo so si udeleženke delavnice izbrale vsaka svojo temo in slikale s čopiči. Tako so še posebej lahko izrazile lastne želje in umetniško žilico.

V četrtek so z barvami slikale na steklo, kar zahteva že kar precejšnjo iznajdljivost in seveda obilico znanja.

Zadnji dan pa se je naša likovna kolonija odpravila na potep. Na Trgu na Stari Savi so namreč s tehniko risanja z ogljem skušale čim bolj kreativno upodobiti Glasbeno šolo, nekdanjo Kasarno na Stari Savi. Jim je kar dobro uspelo, kajne?

Udeleženke vedo o mali likovni koloniji povedati samo pozitivne stvari: zdela se jim je »zanimiva in ful dobra«, vesele so bile, ker so lahko sprostile svoje želje in se hkrati veliko naučile. Najboljše se jim je zdelo slikanje z balončki.

Zdaj že veste, kako pestra je naša kolonija, zato se le brž prijavite, da ne zamudite naslednje!