Foto arhiv

»Učimo se za življenje 2008« - podelitev potrdil

četrtek, 19.6.2008 ob 18.30 uri v dvorani MCJ
Zaključili smo s prvo polovico brezplačnih računalniških tečajev v okviru projekta »Unlimited potential«, katerega donator je Microsoft Slovenija, koordinator na državnem nivoju pa MISSS Ljubljana. Zatorej vabimo vse tečajnike in tečajnice na svečano podelitev uradnih MICROSOFT potrdil. Da bo dogodek še dodatno zanimiv vas vabimo še na otvoritev razstave Žuželke.

»Žuželke« - razstava fotografij Klemena Klemenca

četrtek, 19. 6. 2008 ob 19.00 uri v dvorani MCJ
Žuželke. Zagotovo ena od Zemeljskih bitij. Zanimivih? Kakor za koga. Če bi vprašal odraslo osebo, potem so žuželke »nadloga«. A če bi o njih govoril z otrokom, potem so žuželke vse drugo kot to. In prav razstava digitalnih fotografij domačina, znanega jeseniškega kulturnika, Klemena Klemenca, je odlična priložnost za najmlajše, mlado in mlado po srcu, da to najštevilčnejšo skupino življenjskih oblik našega planeta spozna na drugačen način. Od blizu. Od čisto blizu. Pa vendar ne bodo le podobe tiste, ki »slikar jih na ogled postavi«. Slišati bo tudi besede »Malih živali«, slovenske pisateljice Lile Prap. Če vam narava ni tuja, če vas zanima digitalna fotografija, če bi radi spremenili mnenje o žuželkah ali pa pregnali strah pred njimi, potem vabljeni, da četrtkov večer preživite v naši družbi.

»Žuželke« - otvoritev razstave fotografij Klemena Klemenca, 19.6.2008

V začetku junija smo zaključili s pomladnimi izvedbami brezplačnih računalniških tečajev v okviru projekta Učimo se za življenje 2008, ki ga omogoča donator Microsoft Slovenija, na nacionalni ravni pa koordinira Zavod MISSS Ljubljana.

Tečaje so izvajali MCJ inštruktorji: največ Sonja Dežman in Staša Arh, priskočila pa sta še Tina Jakopič in Robert Humar. O vseh smo na podelitvi, tako kot že ob prejšnjih različnih priložnostih, slišali same pohvalne besede: bili so potrpežljivi, pripravljeni pomagati ali ponovno razložiti, se pogovoriti o strahovih in težavah novincev pri delu z računalnikom... skratka, četudi so bili udeleženci tečajev po večini začetniki, niso izgubili poguma in so prav vestno obiskovali tečaje in se, kot pravijo, naučili veliko novega, predvsem pa uporabnega.

Ker se je kar precej tečajnikov navduševalo tudi nad fotografiranjem z digitalnim fotoaparatom, smo podelitev Microsoftovih potrdil za opravljene tečaje združili z vabilom na otvoritev razstave digitalnih fotografij Klemena Klemenca z naslovom Žuželke! Prav tu pa nismo pozabili niti na najmlajše, saj smo jim z verzi in ilustracijami Lile Prap pokazali, kako to najštevilčnejšo življenjsko obliko našega planeta, predstavi avtorica.