Foto arhiv

»Afrika te potrebuje«

Vabilo

petek, 20. 6. 2008 ob 17.00 - v dvorani MCJ
Klic na pomoč ali kruta realnost? Dejstvo je, da že več kot 1000 prostovoljcev Internacionalne organizacije HUMANA (People to People) prisostvuje pri uresničevanju razvojnih projektov za izboljšanje življenjskih standardov v Afriki. Tisoč, pa vendar še vedno premalo. Če razmišljaš o tem, da bi se tudi sam/-a podal/-a na podobno misijo, potem te vabimo, da se pobliže seznaniš s programi, kamor se bo mogoče vključiti s 1. avgustom. Vse potrebne informacije nam bo posredovala Ana Pincolič, aktivna prostovoljka v programu, ki ga izvaja danska organizacija TVIND.
Aja, pa še to: Afrika te res potrebuje!

Zgodilo se je...

»Afrika te potrebuje«, 20.6.2008

V petek, 20. junija je v prostorih Mladinskega centra Jesenice potekala predstavitev projekta, ki nosi skupen naslov »Afrika te potrebuje«. Gostili smo Ano Pincolič, sicer predstavnico organizacije HUMANA PEOPLE TO PEOPLE. Ana se bo letos prvič spopadla tudi s programom alternativnega študija na Danskem, imenovanega »Develop Yourself - Develop the World!«. Gre za štiriletni program, ki vključuje življenje v danskem TVIND-u, štirimesečno izobraževanje v Aziji, enoletno učiteljsko prakso na Danskem - delo z otroki s posebnimi potrebami, šestmesečno poučevanje v Angoli oz. Mozambiku ter zaključni individualni projekt.
Za vse tiste, ki se vam štiri leta zdijo bistveno preveč, pa bi se kljub temu radi vključili v prostovoljni program namenjen pomoči Afriki, pa je na voljo projekt »Volunteers Needed in Africa«, ki traja zgolj 14 mesecev in prav tako vključuje družbeno delo in izobraževanje na Danskem, delo na terenu na področju Afrike ter evalvacije in promocijo programa širom Evrope.
Če bi se radi vključili v katerega od opisanih programov, ali vas zgolj zanimajo podrobnejše informacije, potem vas vabimo, da nas o tem obvestite in pomagali vam bomo, da boste potrkali na prava vrata.