Foto arhiv

Slavnostna četvorka jeseniških maturantov

Vabilo

četrtek, 15. 5. 2008 ob 12. uri - parkirišče za stavbo Občine Jesenice
V sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Srednjo šolo Jesenice, Gimnazijo Jesenice in Plesno šolo Urška Kranj organiziramo slavnostno četvorko jeseniških maturantov. Litanijam na posameznih šolah ter sprevodu po glavni cesti domačega mesta, bo sledilo srečanje na parkirišču za stavbo Občine Jesenice, kjer bodo mladi maturantje zavrteli brhke maturantke. Nadejamo si čimvečje podpore širše javnosti, zato vabljeni prav vsi, saj vas bodo zvoki tradicionalne maturantske himne »Gaudeamus Igitur« popeljali nazaj v brezskrbna srednješolska leta.

Zgodilo se je...

Bliža se konec šolskega leta, ko se še zadnji dijaki bojujejo za boljše ocene, obenem pa je to čas, ko se dijaki zaključnih letnikov trudijo po svojih najboljših močeh zaključiti še eno poglavje in obrniti list v knjigi svojega življenja.
Vsak konec pa je treba proslaviti, zato so se tudi v letošnjem maju maturantke in maturanti Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice najprej odpravili na svečano povorko po našem mestu, potem pa so za občinsko stavbo zapeli »Gaudeamus« in odlično odplesali Četvorko. Da obvladajo tudi polko, valček in Račke sploh ni bilo dvoma! Vse skupaj so pospremili še z dobro voljo in glasnim piskanjem, kar je poleg že zbranih staršev, profesorjev in dijakov 3. letnikov SŠJ (ogledali so si, kaj jih čaka prihodnje leto!) privabilo še več radovednih obiskovalcev, tako mlajših kot starejših, ki so njihov 'zadnji dijaški ples' pospremili z bučnim aplavzom.
Tako lahko z gotovostjo trdimo, da so tudi letošnji maturantke in maturanti pripravljeni tako na soočenje z maturo kakor tudi na novo, študentsko življenje. Srečno vsem!!

Slavnostna četvorka jeseniških maturantov, 15.5.2008