Foto arhiv

»Mislim Zemljo«

Vabilo

sreda, 16. april 2008 ob 14.00 - Mladinski center Jesenice
Spoznavam, se učim, razmišljam, dojemam, sprejemam, prispevam, pomagam,... MISLIM ZEMLJO! Ker mi zanjo ni vseeno!
Če si podobnega mnenja tudi ti, se nam pridruži na našem domačem dvorišču - pred MCJ seveda. Dobili se bomo vsi, ki nas za okolje skrbi in izvedli čistilno akcijo, zbrane odpadke pa med seboj ločili. Ekipa, ki bo pri tem najbolj uspešna, si bo prislužila zanimivo nagrado.
Fizičnim prispevkom za naš planet bo sledil še prispevek možgančkov. Zbrali bomo misli udeležencev o Zemlji in izdelali skupen plakat. Po napornem dnevu se bomo polni vtisov in pozitivnih občutkov razšli.
Dododek, ki ga namenjamo naši dragi Zemlji ob njenem prazniku, obenem pripravljamo v okviru tedna prostovoljstva mladih.

Zgodilo se je...

»Mislim Zemljo« - čistilna akcija, 16.4.2008

»Mislim Zemljo«

Preteklo sredo smo se v okviru Svetovnega dneva Zemlje in tedna prostovoljstva mladih aktivirali tudi v Mladinskem centru Jesenice. Mislili smo Zemljo - jo spoznavali, se o njej učili, sprejemali naučeno in vložili lasten prispevek, da bi ji vsaj malo pomagali.
Kljub temu da se nas je zbrala zgolj peščica, smo uspešno počistili domače dvorišče ter celotno Kejžarjevo ulico. Pregnalo nas ni niti slabo vreme.
In v razmislek ostalim mladim, ki vas ta dan z nami ni bilo ... vam je res povsem vseeno za naš planet?!

Nina