Foto arhiv

»Face it!« - predstavitev mednarodnega tabora za mlade

Vabilo

četrtek, 24. april 2008 ob 19.00 - dvorana MCJ
Med 22. in 29. februarjem letos je pod okriljem Zavoda za šport Jesenice, našega centra in gostujoče francoske mladinske organizacije iz Saint Étienna Maison de Quartier du Soleil potekal mednarodni tabor za mlade, ki je temeljil na spoznavanju kulturne raznolikosti ter na kreativnem in aktivnem pristopu mladih iz obeh držav. Udeleženke in udeleženci so v tem času spoznali obe mesti, od koder prihajajo (Sant Étienne in Jesenice), si delili občutke o tem, kako se kot mladi prebivalci počutijo doma, kakšna je stopnja strpnosti in medkulturnega dialoga ter kaj jim pomeni organizacija, v okviru katere so se tabora udeležili. Ugotavljali so, kakšne predsodke, stereotipe in predstave imajo Slovenci o Francozih in obratno, na taboru pa je nastal tudi francosko - slovenski slovarček.
Skupno druženje in medsebojno spoznavanje sta prav preko neposredne izmenjave izkušenj na različnih nivojih v okviru športnih aktivnosti, kreativnih delavnic, filmskega večera, kulinarike,... postala temeljno orodje za izgradnjo novih medosebnih odnosov in nastanek novih prijateljstev, tudi ljubezni ...
In ker projekt, ki smo ga pripravili v okviru kampanje Vsi drugačni - vsi enakopravni, udeleženke in udeleženci označujejo kot »merveilleux« (čudovit), so se tudi odločili, da vse o tem, kako je bilo in kaj so počeli, zaupajo tudi širši javnosti. Vsem vam, ki ste željni prav takšnih informacij. Preživite četrtkov večer malce drugače - mogoče pa se vam ravno takrat porodi ideja za kakšen drug mednarodni projekt, ki bi ga skupaj z nami lahko pripravili v prihodnje.

Zgodilo se je...

»Face it!« - predstavitev mednarodnega tabora za mlade, 24.4.2008