Foto arhiv

»Kwa j' gor?« - gledališka igra

Vabilo

sobota, 19. april ob 18.00
- kulturna dvorana DPD Svoboda France Mencinger Slovenski Javornik - Koroška Bela

Se tudi vi sprašujete, kwa j' gor? Odgovor na tole vprašanje boste našli le, če si boste ogledali premiero gledališke igre dramske skupine »Upanja ni več«. Zasedbo sestavljajo mlade nadebudne umetnice in umetniki, sicer dijakinje in dijaki vzgojiteljske smeri Srednje šole Jesenice, ki so se za prav takšen projekt odločili zaradi več razlogov: ker tega v tej zasedbi še nikoli niso počeli, ker jih igranje vlog veseli in ker potrebujejo kar zajeten kupček ur za obvezne izbirne vsebine. Kot pravijo sami... vstopnina za tole predstavo znaša 1000 €! Hec, hec, veseli bodo le kakšnega prostovoljnega prispevka, ki bo zletel na dno njihovega prašička.
Če se dovolj radovedni, kaj bo gor, potem vabljeni, da si stvaritev ogledate tudi sami!

Zgodilo se je...

»Kwa j' gor?« - gledališka igra, 19.4.2008

»Kwa j' gor?«

Vprašanje, ki si ga je najbrž zastavil marsikdo, preden si je ogledal gledališko igro z istim naslovom. Ustvarjalne, aktivne in nadebudne mlade umetnice in umetniki, sicer dijakinje in dijaki 2. letnika vzgojiteljske smeri na Srednji šoli Jesenice, so s svojo predstavo vsekakor navdušili.
Na prvi pogled vsebina mogoče deluje podobno kot na hitro prelistan dnevni časopis, saj vključuje prav vse, kar običajno najdemo tam: nasilje, droge, obsojanje drugačnosti, wanna be zvezdništvo,... kljub temu pa so posamezni prizori prefinjeno zaviti v zgodbo, ki teče, ki je polna zabavnih vrivkov, ki gledano, skupaj z glasbenimi vložki in lučmi, deluje kot zaokrožena celota.
In bolj ko človek premleva predstavljeno vsebino, bolj ugotavlja, kako močno so ravno te banalne teme zakoreninjene v zavesti mladih ter dojame njihovo kritiko, čeprav skrito za komičnimi dejanji.
In če se zavedamo še tega, da so igro pripravili kot mladinsko pobudo - vse delo, od priprave scenarija, kostumov, režije,... so opravili mladi sami - Mladinski center Jesenice pa jim je nudil vso potrebno organizacijsko oporo in moralno spodbudo - potem lahko le še čestitamo: Moniki, Danijeli, Jaku, Petri, Tinki, Nejcu, Katarini, Neži, Davidu ter Katji.

Nina