Foto arhiv

Arhiv vabil - februar 2008

Zimske počitnice - program za OŠ

od 25. do 29.2.2008

Oj, oj, kje pa si?
Zimskih počitnic nikar ne zamudi!!
Pri nas smo ti pripravili veliko dejavnosti,
Ni važno koliko star osnovnošolec si.
Za vsakega se nekaj bo našlo,
Če ustvarjanja, iger, znanja, tekmovanj ali klovnovih spretnosti zaželel si bo!!

delavnice ustvarjalnice, igrarije in vragolije z Jakom, glasbena delavnica: flavta, tečaj za nadebudne DJ-je, turnirji v namiznih igrah

Zimske počitnice - program za mlade nad 15 let

od 25. do 29.2.2008

Čao ti! A kej dogaja?
A bo med počitn'c'm' štala?
V MCJ zagotovo bo,
K' s temi projekti poskrbel' smo za to:

tečaj vožnje z monociklom, tečaj za nadebudne DJ-je, biljard turnir, turnir v namiznem nogometu, tečaj nemščine

Športne aktivnosti med počitnicami

od 25. do 29.2.2008
Zavod za šport Jesenice - športna rekreacija za mlade med zimskimi počitnicami: kegljanje, rekreacijsko drsanje, fitnes, balinanje, namizni tenis, nogomet, smučanje, plavanje... več »

"Face it!" - Fun, sports Animation, Cultural enrichment, Education International Team Camp

"Drzni si!" (zabava, šport, bogatenje kultur, izobraževanje - mednarodni tabor za mlade nad 15 let)
Te zanimajo druge kulture? Želiš zimske počitnice preživeti drugače? Se zabavati, spoznati nove prijatelje, hkrati pa narediti nekaj zase? Če imaš vsaj 15 let, vsaj pogovorno govoriš angleško in te navdušujejo zimski športi, se brž prijavi!
Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesnice in francosko gostujočo organizacijo organizira mednarodni zimski tabor, ki bo potekal od 22. do 27. februarja 2008 na Jesenicah in okolici. Tabor bo obarvan športno (med drugim bo vključeval drsanje, smučanje, plavanje, kegljanje, pohod), hkrati pa bo temeljil na spoznavanju kulturne raznolikosti in na kreativnem in aktivnem pristopu mladih iz obe držav. Na zanimiv način in čim bolj celovito želimo orisati mesto Jesenice, življenje in možnosti udejstvovanja mladih v njem in hkrati gostujoči organizaciji pokazati vsaj nekaj temeljnih okoliških zanimivosti in znamenitosti. Mladim s tem omogočamo aktivno preživljanje zimskih počitnic, ki bo obenem prineslo mnogo novih, zanimivih izkušenj. S tem namenom bomo skupaj ves čas tabora, nastanjeni na Planini pod Golico, v kmečkem turizmu Betel.
Prijave zbiramo do srede, 20.2.2007, prvi sestanek, skupaj s starši, pa bo v sredo, 20.2.2007, ob 18.uri. Tabor sicer pripravljamo v okviru kampanje Vsi drugačni - vsi enakopravni!
Drzni si poizkusiti - ne bo ti žal! Število mest je omejeno! več »

Francosko - slovenski večer

nedelja, 24.2.2008 ob 18h v dvorani MCJ
Kot že vsi veste, v tem tednu v sodelovanju z francosko organizacijo prirejamo mednarodni tabor za mlade nad 15 let. V okviru tabora bomo skupaj z udeleženkami in udeleženci pripravili tudi francosko - slovenski večer, kjer se bodo mladi predstavili širši javnosti. Na predstavitvi boste tako izvedeli, kako mladi gledajo na svoje domače mesto (Jesenice in Saint-Étienne), kateri so tisti stereotipi, ki jih imajo Francozi o Slovencih in obratno. Seveda pa bodo dobrodošle predvsem informacije o kulturnih značilnostih obeh držav, in to iz prve roke! Če bi torej radi izvedeli več o Franciji, tej obmorski državi Zahodne Evrope, spoznali mlade iz Saint-Étienna ter prisluhnili idejam vseh udeleženih, potem je nedeljski večer kot nalašč za to.

»Indija te vsrka« - potopisno predavanje z Gašperjem Kokotom

petek, 22.2.2008 ob 19h v dvorani MCJ
Tisti, ki nas boste na ta večer obiskali, boste znova z nami popotovali. Tokrat gremo z Gašperjem v Indijo - z njegovimi slikami in besedami:
Osem tednov potepanja po severu Indije od Delhija do Kolkate in jugu z začetkom in koncem v Mumbaju je predstavilo državo, ki ponuja toliko različnih vtisov. Zaskrbljujoča revščina. Podrejenost žensk. Rikšarji in trgovci, za katere si hodeči dolarski znak. Smrad in umazanija na vsakem koraku. Dogovorjene zakonske zveze. Odurna, vlažna vročina. Hladen oddih gora. Tipična vprašanja za tujce: »Tvoja država? Zaposlitev? Prihodek? Zakonski status?« Serija pomenov značilnega zmigovanja z glavo. Sprejemljivost. Barvitost. Odlična vegetarijanska kuhinja. Sproščeno vzdušje praznovanja. Prikupen odnos do običajnih stvari, ki jim vdihne novo razsežnost zanimivosti. Nekako boljši okus riža, ko mu s prsti vmešaš polivko in kepice z rokami nosiš v usta.
Reportaža in fotografije za pokušino so na voljo na spletnem naslovu http://indija.mecumporto.com.

»Droge so. Ne zatiskajmo si oči!«

četrtek, 21.2.2008 ob 16.00 na osnovni šoli Toneta Čufarja
Mladinski center Jesenice v sodelovanju z osnovno šolo Toneta Čufarja Jesenice, s Sektorjem kriminalistične policije Policijske uprave Kranj in s Policijsko postajo Jesenice VABI VSE STARŠE na preventivno srečanje z naslovom »DROGE SO. NE ZATISKAJMO SI OČI!«.
Namen srečanja je informiranje staršev s poudarkom na prepoznavanju različnih drog, učinkov psiho-aktivnih substanc na uživalce in simptomov odvisnosti ter seznanjanje s situacijo na področju jeseniške občine. Vljudno vabljeni!

»Ustvarjalno reševanje konfliktov« - delavnice Mladinskega ceha

sobota, 16.2.2008 ob 9. uri - dvorana MCJ
Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Mladinskim cehom Ljubljana pripravlja celodnevni brezplačni tečaj za izboljšanje medosebnih odnosov. Potekal bo po izkustvenih tehnikah, med katerimi prevladujeta igra vlog in študija primera. Udeleženci boste spoznali konflikte v različnih fazah in se jih naučili konstruktivno reševati. Tečaj je pripravljen po knjigi »Igranje z ognjem«, ki konflikte primerja s kurjenjem ognja, vodila pa ga bosta dva izkušena trenerja Mladinske akademije.
Namenjen je mladinskim delavcem, aktivnim prostovoljcem v različnih organizacijah ter seveda vsem, ki se kregate. Prijave zbiramo do petka, 15. februarja 2008 oz. do zapolnitve prostih mest, in sicer na naših telefonskih številkah 04 5884 680 in 04 5884 681 ter e-mail naslovu mcj-info@siol.net.

»Sedaj lahko...
...vplivam na dogajanje na Stari Savi«

petek, 15.02.2008 ob 18.00 - prostori na Trgu na Stari Savi, odhod izpred MCJ ob 17.45

Če si mlada...
Če si mlad...
...in si iz jeseniške občine ali bližnje okolice...

... potem zberi pogum in predstavi svoje predloge in ideje na okrogli mizi z istim naslovom. Javna debata, ki jo organizira Mladinski center Jesenice v sodelovanju z Občino Jesenice, v okviru projekta »Sejem bil je živ«, je kot nalašč za vsakogar od vas, ki želite s svojimi idejami vplivati na popestritev dogajanja na Trgu na Stari Savi. več »

Razstava »Pomembna je ideja III«

med delavniki: 10.30-15.00 in 16.00-19.00 do 15.2.2008
Jeseni 2007 je potekal tečaj Modnega risanja in oblikovanja pod taktirko modne oblikovalke Jasne Đorđević. Tečajniki in tečajnice so kreativno ustvarjali, modno risali, slikali in oblikovali ter na tem umetniškem področju pridobili mnoga nova uporabna znanja. Vsak trud je poplačan - njihov z odličnimi izdelki. Inovativnih idej udeleženkam in udeležencem tečaja vsekakor ne manjka. Sedaj si jih lahko ogledate tudi vi...

»Valentinovo Drugačno, a Vedno Enakovredno!«

četrtek, 14. februar ob 19. uri v dvorani MCJ
Dan zaljubljencev, poljubov, ljubezni, skrivnostnih pisemc in vsega, kar sodi zraven, je spet tu. In če še ne veš, kam bi za valentinovo peljal/a svojo ljubezen, kam povabil/a simpatijo, če še iščeš svojo sorodno dušo in se rad/a zabavaš, poznamo pravi kraj zate. V MCJ bo namreč potekal tematski večer za mlade nad 15 let v znamenju ljubezni. Vzdušje bo vroče, večer pa obarvan nekoliko drugače, saj ga pripravljamo v okviru kampanje »Vsi drugačni vsi enakopravni«. Skozi animacijske in zabavne igre bomo spoznavali različne načine izražanja ljubezni in s tem dejstvo, da romantična ljubezen med moškim in žensko ni edina »prava«. Tu bo skratka polno ljubezni, temu primerno vzdušje, čaka pa te tudi kakšno presenečenje!

»Retorika« - interaktivna delavnica za mlade

sreda 6.2. od 17h do 20h in četrtek 7.2. od 16h do 19h
Ste sramežljivi? Hočete postati vešči javnega nastopanja? Si ne upate umirjeno, jasno in razločno spregovoriti pred ljudmi? Potem je ta delavnica za vas!
Interaktivno delavnico retorike bo izvajal Nino Dakskobler, prostovoljec MCJ, ki je iz tega področja nabral že nekaj izkušenj. Pripravljeno je gradivo, nekaj iger in nalog za udeležence, ob koncu drugega dne pa boste tudi v praksi lahko pokazali, česa ste se naučili! Delavnica je brezplačna. (prijavnica)

»Stand up Prešo«

četrtek 7.2.2008 ob 19. uri
Dan pred našim kulturnim praznikom bo v MCJ že drugo leto pod istim naslovom kulturni večer, namenjen Prešernu, oz. Prešotu. Tokrat bomo imeli kavarniški ambient, mlade deklamatorje in interpretatorje Prešernovih del ali njegovega življenjepisa, ki bodo vstali in prebrali/povedali kar jim leži na duši, v goste pa smo povabili še nekoga, ki bo popestril kulturni program večera. Kdo to je, pa se pustite presenetiti.
Na večeru se nam lahko pridružite kot aktivni sodelujoči (s seboj prinesite pesem, delo, zapis o Prešernu, ki vas navdušuje, vas zanima, vas jezi.) ali kot zgolj poslušalci. Vabljeni!!!

»Upam si bit' maškara«

Maškare v drsalkah se bodo vrtele,
a tudi tiste v čeveljcih lepo se bodo imele.
Pustne norčije bomo uganjali ta dan,
s plesom se pogreli,
na koncu še nagrade zanimive prejeli.

Vsi otroci, vabljeni na veselo pustovanje!
sobota, 2.2.2008 ob 14.00 - Športna dvorana Podmežakla