Foto arhiv

Arhiv vabil - november 2007

A.I.D.S. - Aktivno Izobražujemo mlaDe o Spolno prenosljivih boleznih

petek, 30. november od 13. ure dalje
S pomočjo Gorenjskih Lekarn, Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj in Društva študentov medicine Slovenije smo zbrali promocijske materiale (pentlje, kondome, plakate, letake) za letošnji Svetovni dan boja proti AIDS-u. Zato gremo v akcijo!!
V petek se ob 13h zberemo na Trgu Toneta Čufarja, kjer bomo z Info točko in »projektu primerno dekoracijo« mimoidočim delili brezplačne pentlje in kondome. Ob 21h pa se bomo na trgu zbrali ponovno, da bomo skupaj, s pomočjo vseh zainteresiranih prostovoljcev, ob glavni ulici Jesenic obesili cca. 100 velikih rdečih pentelj. Naj se mesto v 1.december prebudi drugače!!!
Vabljeni ste tudi vi, da sodelujete kot prostovoljci in pomagate pri akciji!!

MCJ v okviru Meseca boja proti odvisnosti - MBO

November je včasih meglen, turoben, žalosten mesec, ki v ljudeh vzbuja podobne občutke. Je to lahko dodatni razlog, da se še več posega po dovoljenih in nedovoljenih opojnih substancah? Je potem mogoče ravno zato november mesec boja proti odvisnosti?
V MCJ predvsem mladim skozi vse leto nudimo drugačno alternativo zasvojenosti: živeti in preživeti svojo mladost kreativno, s pridobivanjem novih izkušenj, znanj, veščin, poznanstev, z odkrivanjem in razvijanjem lastnih sposobnosti na področjih, ki mlade že v osnovi privlačijo...
Kljub temu pa se z delom novembrskega programa tudi mi vključujemo v dejavnosti MBO... več »

Podjetniški izziv

Si eden tistih, ki imajo resno podjetniško idejo? Jo nameravaš v kratkem uresničiti? Pomagamo ti lahko od dodelave ideje pa do dejanske registracije podjetja!
Po prvem srečanju z izvajalcem, direktorjem RAGOR-ja Stevom Ščavničarjem, smo namreč za podjetniške krožke že prejeli nekaj prijav. Tudi ti se še lahko prijaviš: do 23.11. na vseh naših kontaktnih naslovih!!! več »

»Mladi, alkohol in (ne)varnost v prometu«

četrtek, 22.11. ob 19. uri - dvorana MCJ
Kot najbrž že vsi veste, je mesec november mesec boja proti odvisnosti, zato bomo v tednu, ki prihaja, tudi v Mladinskem centru Jesenice spregovorili nekaj na to temo. Tematski večer, ki je namenjen vsem občankam in občanom, pripravljamo v sodelovanju s Policijsko postajo Jesenice ter Zavodom za Zdravstveno varstvo Kranj.
O mitih, povezanih z alkoholom, samih količinah in koncentraciji alkohola v pijačah, o nevarnostih t.i. alkopopsov, o navadah uživanja alkohola pri nas ter o tem, kje so meje varne rabe alkohola pri odraslih, nam bo spregovorila univ. dipl. pedagoginja, Katra Lesjak. Vse o varnosti v cestnem prometu, seveda v povezavi s pitjem in opitostjo za volanom, o splošnih nevarnostih alkohola v prometu ter o preventivnem delu policije na tem področju, pa nam bo pojasnil pomočnik komandirja PP Jesenice, Simon Sušanj.
Vabimo vas v dvorano našega centra, kjer boste tudi vi lahko pridali svoja razmišljanja na omenjeno tematiko.

Potopisno predavanje »Iran«

petek, 16.11. ob 20h - dvorana MCJ
Predavanje pripravlja KJŠ v sodelovanju z MCJ. Gašper in Andrej sta prijatelja, ki sta se junija odpravila na enomesečno potepanje po Iranu, ker ju je zanimala tamkajšnja pokrajina, iranska družba in trenutne družbene razmere v državi. Pred nekaj stoletji je bila Perzija pomemben del trgovske poti, svilene poti, po kateri so iz daljnega vzhoda prenašali dragocen prestižni tovor v Evropo. Danes je ta starodavni gospodarski utrip nadomestilo črpanje fosilnih goriv, kar državi omogoča kljubovanje in upiranje sodobnim osvajalcem in diktatorjem. Kljub vsemu pa v preprostih ljudeh še vedno živi duša starodavne dežele, ki se je izoblikovala skozi petindvajset stoletij tradicije, izročila in navad.

Otvoritev razstave »O obrazih«

četrtek, 15.11. ob 19h - dvorana MCJ
Simona Borštnar je mlada umetnica, ki v svojih likovnih delih izraža sebe, svoja videnja in doživetja. Zelo rada pa slika obraze. O tem sama pravi: »Niti sama točno ne vem zakaj me obrazi navdušujejo. Izbiram obraze, ki so mi všeč in skoraj vedno so resnični. Ko gledam revijo, opazim reklamo v kateri nastopa lep obraz ženske in to me navdihne, želim si ga narisati čim bolj takega, kot je. Moški obraz pa sem narisala le enkrat.« Vabljeni torej k ogledu razstave - ta bo po otvoritvi na ogled vsak delavnik med 10.30 in 15.00 ter med 17.00 in 20.00 do vključno petka, 7. decembra 2007.

Predavanje »Mladi, alkohol in (ne)varnost v prometu«

torek, 13.11. v dopoldanskih urah - dvorana MCJ
V sodelovanju s Policijsko postajo Jesenice, Zavodom za zdravstveno varstvo Kranj in Srednjo šolo Jesenice za dijake slednje pripravljamo predavanje z zelo aktualno problematiko. Tokrat je predavanje namenjeno le zaključeni skupini dijakov, naslednji teden pa bo le-to organizirano tudi za splošno zainteresirano javnost, starše …

Mozaiki iz keramičnih ploščic

torek, 6.11. od 17. do 20. ure - delavnica MCJ
Za vse, ki vam ustvarjalna žilica ne da miru, delavnica izdelovanja mozaikov iz keramičnih ploščic je tu. Razmišljaš in se obotavljaš? Za to razloga ni, saj Katja Frelih za dobro družbo poskrbi. Popestritev popoldanskega kluba za mlade bo vsak torek v mesecu novembru.

Razstava »Živimo skupaj«

do vključno petka, 9.novembra 2007
V četrtek, 4.oktobra smo odprli razstavo, ki predstavlja fotografije in izdelke iz vseh projektov, ki so bili del MCJ udejstvovanja v kampanji Vsi drugačni - vsi enakopravni: »Kulturna mavrica Jesenic«, »Jesenice naše mesto«, »Vsi drugačni - a v športu vsi enotni« in iz natečaja »Živimo skupaj«.
Za MCJ natečaj smo prejeli kar nekaj del. Zato vabimo vse, ki vas zanimajo unikatna, pestra, pa tudi družbeno kritična umetniška dela mladih, da si to razstavo ogledate. Izdelki, ki so se po oceni komisije v okviru svoje kategorije najbolj približali razpisanim zahtevam, so bili tudi nagrajeni. Razstava bo v dvorani MCJ na ogled do vključno petka, 9.novembra 2007. več »

»Skok čez mejo« - predstavitev mednarodnih programov za mlade

četrtek, 8.11. ob 19. uri - dvorana MCJ
Razmišljaš kdaj o potovanjih v tujino, o navadah drugih kultur, spoznavanju drugačnega okolja? Se zaradi razlogov kot so premalo denarja in informacij, nepoznavanje okolja, premalo znanih ljudi, na katere bi se v tujini lahko obrnil/-a, vse tudi pri razmišljanju preneha? Za to sploh ni potrebe! Če te zanima, kakšne možnosti imate mladi za delo v tujini, vse o mladinskih izmenjavah, mladinskih pobudah, vključitvi v programe, ki delujejo na mednarodnem področju, potem te vabimo, da se udeležiš predstavitve mednarodnih programov za mlade, ki jo pripravljamo v okviru svetovnega dneva mladine. Med drugim bomo predstavili Mednarodno priznanje za mlade MEPI ter program Nacionalne agencije Slovenije 'Mladi v akciji'. Tam pa boš izvedel/-a tudi to, kaj na mednarodnem področju že v mesecu decembru pripravlja Mladinski center Jesenice. Nikar več ne odlašaj - izkoristi svojo mladost!

»Podjetniški izziv« - sodelovanje MCJ, KJŠ in RAGOR-ja

Študent/ka, absolvent/ka, drugi zainteresirani mladi, POZOR!!!
Ne veste, kje bi se zaposlili? Vam je odveč misliti na monoton delavni čas? Ste imeli slabe izkušnje s šefi in sistemi dela v obstoječih podjetjih? Imate pa idejo, kaj bi delali?
USTANOVITE LASTNO PODJETJE!!!
Predstavitev Podjetniškega krožka bo v petek, 9.11. 2007 ob 19h v dvorani MCJ izvajal direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske, Stevo Ščavničar. več »

»Mladost za ogledalom«- mladinski tematski večer

torek, 6.11. ob 19.uri - kulturna dvorana Blejska Dobrava
V okviru meseca boja proti odvisnosti si bomo skupaj z mladimi iz Mladinske točke Blejska Dobrava ogledali dokumentarec, ki je nastal pod okriljem PUM-a Radovljica Film govori zgodbe petih mladostnikov, vaših vrstnikov, in sicer skozi njihova razmišljanja in njihove poglede na svet. Spregovorili so o šoli, zabavi, odnosih, drogi in alkoholu. Maša je razkrila svojo ljubezen do glasbe, na svoj način se je predstavil Tilen, zaprisežen metalec, ki se na koncert pripelje na invalidskem vozičku. Jana govori o bitki z drogo, življenju v komuni in njenih načrtih za prihodnost, Klasu pa veliko pomenijo partyji, vseeno pa najde čas tudi za šolo in punce. V zadnji zgodbi nastopa pevka Anja, ki pove nekaj več o prehranjevalnih motnjah in problemih, s katerimi se spopada.