Foto arhiv

Arhiv vabil - september 2007

»Kar delamo mi, lahko delaš tud' ti!!«

četrtek, 27. september 2007 ob 19.uri - dvorana MCJ
Mladi velikokrat razmišljate o tem, da bi kaj organizirali. Da bi naredili 'Idealen žur'. Ali bi imeli čisto svojo modno revijo. Ali pa bi igrali biljard, ker je »Biljard the Name of the Game«. Tokrat imate priložnost, da dobite vse to in še več!!
V okviru naše ponudbe za ure obveznih izbirnih vsebin (OIV) smo namreč pripravili nekaj idej za projekte, ki jih boste lahko izpeljali, z veseljem pa seveda sprejemamo tudi vaše predloge. Druga možnost je vaše aktivno sodelovanje v našem programu, lahko pa tečaje, delavnice, potopisna predavanja in druge dogodke tudi samo obiskujete. Za vse se vam lahko štejejo ure OIV. O tem in še čem se bomo pogovarjali v smislu 'Kar delamo mi, lahko delaš tud' ti!!'

»KonkrETNO« - koncert na Trgu na Stari Savi

sobota, 22. september 2007 ob 18.uri - Trg na Stari Savi
Koliko časa je že minilo od zadnjega žura na Trgu na Stari Savi? Mesec, dva, ... skratka preveč! Zato smo Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Klub jeseniških študentov spet stopili skupaj in se odločili, da je skrajni čas za še enega - koncert namreč. Tokrat bomo zajadrali v nekoliko drugačne glasbene vode, in sicer bo na sporedu etno. Na koncertu bodo nastopile tri etno glasbene skupine:

  • Tolovaj Mataj, ki igrajo slovensko ljudsko glasbo nekoliko drugače. Gre za tričlansko zasedbo, katere člani imajo mnoge poprejšnje izkušnje na področju ljudsko preporodne glasbe. Izvajajo pesmi in plesne viže s celotnega slovenskega kulturnega področje, še posebej jih privlačijo obrobja. Uporabljajo glasbila iz ljudske rabe (gosli, klarinet, piščali, orglice,...) in seveda svoje glasove. V njihovih priredbah ljudskih viž se odraža izrazit oseben pristop.
  • Čupakabro zaseda osemčlanska zasedba mladih glasbenih umetnikov in artistov. Minca, Grega in Primus nam bodo z igranjem na bobne - cembe pričarali afriške ritme; petčlanski žonglerski del skupine pa bo poskrbel za artistični program. Njihovi nastopi niso zgolj paša za ušesa pač pa tudi za oči.
  • Strizzy, sedem mladih glasbenikov, izmed katerih je večina končala akademski študij glasbe ali pa študij še končuje - so virtuozi na svojih inštrumentih, kar se močno odraža v njihovi glasbi. Zaradi specifične zasedbe, bobni, bas, harmonika, pozavna, trobenta, klarinet ter vokal, morda na ternutke zvenijo kot kakšen trubaški bend, spet po drugi strani pa so klezmer jazz band. Ob njihovem nastopu bodo zagotovo marsikoga zasrbele pete.

Vstopnine na prireditev NI.
Vabljeni torej, da sobotni večer preživite v naši družbi in doživite mističnost novega jeseniškega trga tudi v soju odrskih luči, ljudskih ritmov in zvezdanega neba. V primeru slabega vremena (dežja) bo koncert v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Pomoč osnovnošolcem in osnovnošolkam pri pisanju domačih nalog

torek, 18. september 2007 ob 17. uri - dvorana MCJ
Tudi v letošnjem šolskem letu osnovnošolke in osnovnošolci ne boste prikrajšani, saj bodo skozi vse leto potekale različne vodene dejavnosti prav za vas.
Ker vsakdo kdaj potrebuje pomoč pri pisanju domačih nalog in učenju, ali pa raje napiše domačo nalogo v družbi kot doma, smo se odločili, da bo prav to prva dejavnost v letošnjem letu. Pomagamo ti lahko pri nalogah iz predmetov slovenščina, angleščina in matematika. Zato 18. septembra pocukajte za rokav svoje starše in pridite skupaj v MCJ, kjer bo ob 17. uri v dvorani potekalo srečanje s starši in otroki! Ne zamudite in se prijavit pohitite! Informacije in prijave na: 04 5884 680 in 04 5884 681 ali mcj-info@siol.net

»MCJ za mlade starše«

četrtek, 20. september 2007 ob 19.uri - dvorana MCJ
Bioritem popolnoma prilagojen otroškemu joku, previjanju, vstajanju sredi noči... Stalna skrb in stres, po drugi strani pa prvi zobki, prvo striženje, prva izgovorjena beseda in sploh vse prvo... vse kar v vas zbudi neizmerno veselje, radost, pa tudi kakšno solzo sreče. Je tak ali podoben tudi vaš vsakdanjik? Ali pa ga pričakujete v kratkem in se nanj intenzivno pripravljate? Vas vse skupaj kdaj tako izčrpa, da bi se radi o tem pogovorili še s kom, ki ima podobne izkušnje, bi potrebovali nasvet, tolažbo ali na drugi strani izmenjavo izkušenj, klepet, druženje in skupno sprostitev? Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili pozitivno, vas vabimo, da se nam pridružite na uvodnem srečanju »MCJ za mlade starše«, ki bo namenjeno predvsem debati o interesih in možnostih realizacije posameznih projektov za mlade starše in otroke. Pridite, z malčkom/malčico ali brez, v četrtek v dvorano MCJ, kjer se bomo sestali prvič, vsekakor pa ne zadnjič.

Natečaj »Živimo skupaj«

samo do vključno ponedeljka, 17. septembra 2007
Živimo v večkulturni družbi, ki postaja navzven vse bolj odprta. Zato se iz dneva v dan učimo, kako sprejemati drugačnost v vseh pogledih - rasnih, verskih, nacionalnih ... Učimo se, kako vzdrževati medgeneracijsko sožitje, kako spoštovati človekove pravice in dostojanstvo ljudi. Kako pa na ta naš svet gledaš ti? Napiši nam pesem, zgodbo, naslikaj nam svoje občutke ali pa ujemi utrinke sedanjega življenja v fotografski objektiv. V okviru projekta »Vsi drugačni - vsi enakopravni« razpisujemo natečaj, s katerim želimo med mladimi prebuditi čut za dojemanje in sprejemanje okolja, kjer živijo.
Priložnost za sodelovanje v natečaju bo le še v ponedeljek, zato zagrabi svinčnik, čopič, fotoaparat, ... ustvari nekaj novega, zanimivega in s tem pokaži, da ti ni vseeno za okolje, v katerem živiš! Zakaj bi živeli sami, če lahko živimo skupaj! več » (PDF)

»V zmajevem gnezdu«

petek, 14. september 2007 ob 14.uri - Trg Toneta Čufarja, Jesenice
Na Trgu Toneta Čufarja bo tokrat izredno zanimivo. Z več društvi in klubi smo se namreč dogovorili, da bodo izvajali predstavitev različnih borilnih veščin. Tako boste lahko opazovali karateiste, judoiste, mojstre kickboxa in flyboxa ter tae kwon do-ja. Če bi radi znali katero od borilnih veščin, pa še niste povsem prepričani katero, pridite gledat predstavitev - morda bo kocka padla ravno tisti dan. V primeru slabega vremena bo prireditev odpadla.

Info točka SŠJ in GJ

torek, 11.9.2007 od 12.00 do 14.30 pred SŠJ
sreda, 12.9.2007 od 12.00 do 14.30 pred GJ
V letošnjem šolskem letu bomo nadaljevali z mobilnimi INFO TOČKAMI na obeh jeseniških srednjih šolah - na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice. Ohranjamo tudi dneve, ko bomo tam: ob torkih na SŠJ, ob sredah pa na GJ.
Prvi dve info točki bomo imeli pred šolama in bosta nekoliko drugačni kot sicer. Njun namen je opozoriti na našo dejavnost, predvsem pa dijake informirati o zanje zanimivih informacijah. Ta teden bomo največ pozornosti namenili možnostim za zbiranje ur obveznih izbirnih vsebin (OIV). Prid'te pogledat in kaj povprašat!!! več »

»MCJ se potepa«

ponedeljek, 10. september 2007 ob 16. uri - igrišče na Blejski Dobravi
Takoj v ponedeljek pa se bomo skupaj z MT Blejska Dobrava potepali kar na domačem igrišču. Za vse privržence roler hokeja bo na voljo turnir (prijave zbiramo na kraju dogodka), ostali pa boste lahko igrali različne zabavne ali športne igre, vse skupaj pa bodo zopet popestrile ustvarjalne delavnice. Naj vam zaupamo le še to, da je »dobravski« potep zadnji letos, zato ga zagotovo ne gre zamuditi.

»MCJ se potepa«

petek, 7. september 2007 od 16. ure dalje - igrišče poleg TVD Partizana Javornik - Koroška Bela
Tudi v septembru naših potepanj še ne bo konec. Takoj v petek se dobimo na igrišču poleg TVD Partizana Javornik - Koroška Bela, kjer bo vsekakor pestro, saj bomo skupaj z MT Javornik - Koroška Bela popestrili petkovo popoldne. Lahko se boste pomerili v turnirju v odbojki (prijave zbiramo kar na kraju dogodka), mlajši pa boste lahko spet kaj lepega izdelali na ustvarjalnih delavnicah. Prav tako ne bo manjkalo športno-zabavnih aktivnosti, zato vas vabimo, da se z nami potepate tudi tokrat.

Razstava »Pomembna je ideja 2«

6. september 2007 ob 19. uri - dvorana MCJ
Tudi v letošnjem letu so bile aktivne tečajnice 'Modnega risanja in oblikovanja' pod vodstvom mentorice Jasni Đorđević, univ.dipl.ing, zato vas vabimo na otvoritev razstave njihovih umetniških stvaritev, le-to pa bo popestril tudi zanimiv kulturni program. Na kitaro nam bo med drugim zaigrala učenka Glasbene šole Jesenice, Natali Horvat, pod mentorstvom Klemena Smoleja. Če si želite četrtkov večer popestriti, otvoritve te razstave ne smete zamuditi!