Foto arhiv

»KonkrETNO« - koncert na Trgu na Stari Savi

Vabilo

sobota, 22. september 2007 ob 18.uri - Trg na Stari Savi
Koliko časa je že minilo od zadnjega žura na Trgu na Stari Savi? Mesec, dva, ... skratka preveč! Zato smo Mladinski center Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Klub jeseniških študentov spet stopili skupaj in se odločili, da je skrajni čas za še enega - koncert namreč. Tokrat bomo zajadrali v nekoliko drugačne glasbene vode, in sicer bo na sporedu etno. Na koncertu bodo nastopile tri etno glasbene skupine:

  • Tolovaj Mataj, ki igrajo slovensko ljudsko glasbo nekoliko drugače. Gre za tričlansko zasedbo, katere člani imajo mnoge poprejšnje izkušnje na področju ljudsko preporodne glasbe. Izvajajo pesmi in plesne viže s celotnega slovenskega kulturnega področje, še posebej jih privlačijo obrobja. Uporabljajo glasbila iz ljudske rabe (gosli, klarinet, piščali, orglice,...) in seveda svoje glasove. V njihovih priredbah ljudskih viž se odraža izrazit oseben pristop.
  • Čupakabro zaseda osemčlanska zasedba mladih glasbenih umetnikov in artistov. Minca, Grega in Primus nam bodo z igranjem na bobne - cembe pričarali afriške ritme; petčlanski žonglerski del skupine pa bo poskrbel za artistični program. Njihovi nastopi niso zgolj paša za ušesa pač pa tudi za oči.
  • Strizzy, sedem mladih glasbenikov, izmed katerih je večina končala akademski študij glasbe ali pa študij še končuje - so virtuozi na svojih inštrumentih, kar se močno odraža v njihovi glasbi. Zaradi specifične zasedbe, bobni, bas, harmonika, pozavna, trobenta, klarinet ter vokal, morda na ternutke zvenijo kot kakšen trubaški bend, spet po drugi strani pa so klezmer jazz band. Ob njihovem nastopu bodo zagotovo marsikoga zasrbele pete.

Vstopnine na prireditev NI.
Vabljeni torej, da sobotni večer preživite v naši družbi in doživite mističnost novega jeseniškega trga tudi v soju odrskih luči, ljudskih ritmov in zvezdanega neba. V primeru slabega vremena (dežja) bo koncert v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Zgodilo se je...

»KonkrETNO« - koncert na Trgu na Stari Savi, 22.9.2007