Foto arhiv

Arhiv obvestil - oktober 2006

Jesenska delavnica

torek, 3.10.2006 ob 15h - v delavnici MCJ

Ste zato, da se skupaj posladkamo? Pridite v MCJ, kjer bomo izdelovali slastne, sladke, veeelike lizike. Se vam že cedijo sline? V torek se vidimo!

Wallace in Gromit: Prekletstvo Strahouhca

torek, 3.10.2006 ob 17h - v dvorani Kina Železar

MCJ v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja pripravlja filmsko zabavo za vse otroke in njihove starše. Torkovo popoldne lahko popestrite z ogledom animirane družinske komedije »Prekletstvo Strahouhca«. Vstopnine ni!

 

»Puberteta, zakaj me nihče ne razume« - interaktivna delavnica

sreda, 4.10.2006 ob 17h - v MCJ

Vabimo vas v svetovalnico MCJ na interaktivno delavnico s Pavlo Klinar, univ.dipl.soc.ped. Tokrat boste lahko premlevali, kaj vse pomeni puberteta - zakaj je tako lepo biti pubertetnik / pubertetnica in zakaj te v tem starostnem obdobju res nihče ne razume. Naj vam izmenjava izkušenj olajša odraščanje!

 

Medobčinski kros

četrtek, 5.10.2006 torek, 10.10.2006, od 15. ure dalje - Pristava, Javorniški Rovt

Zaradi slabega vremena prestavljeno na torek, 10.10.2006!!! Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice in TVD Partizan Javornik Koroška Bela v okviru Tedna otroka vabijo na medobčinski kros, kjer imajo pravico nastopa predstavniki šol in drugih organizacij iz občin Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica. Najboljše čakajo nagrade! več » (PDF)

»Človek, sploh veš, kaj ješ?«

četrtek, 5.10.2006 ob 19. uri - v MCJ

Vabimo vas na predavanje o genskem spreminjanju hrane, kjer nam bo gostja, ga. Mihaele Zalokar, iz Društva Ajda, predstavila prednosti in slabosti gensko predelane hrane.

 

»1,2,3: Prid' še ti«

petek, 6.10.2006 od 15. ure dalje - Športni park Podmežakla

Vsi smo bili otroci - vsi poznamo občutke brezskrbnosti, svobode, iskrenosti, radosti… Pridite in vse to podoživite z nami. Za vse otroke in tiste, ki še niste utišali otroka v sebi, MCJ pripravlja zabavno - rekreacijsko - glasbeno popoldne, kjer bomo skupaj proslavili Svetovni dan otroka.

Učbenik življenja Martina Kojca

petek, 6.10.2006 ob 19h - MCJ

Vse mlade in mlade po srcu vabimo na srečanja in razmišljanja o življenju. S prebiranjem dela Učbenik življenja bomo spoznali samega avtorja, Martina Kojca, njegov pogled na življenje, ter se seznanili z nasveti, ki jih je ta slovenski psiholog in publicist iz Središča ob Dravi zapisal že v začetku prejšnjega stoletja. Učbenik življenja, kot tudi njegova ostala dela, so največji uspeh doživela v tujini, predvsem na Nizozemskem, medtem ko se Slovenci z njim seznanjamo šele v tem, tretjem tisočletju. Tedenska druženja bomo začinili z izmenjavami lastnih življenjski izkušenj, mnenji psihologov ter sporočilno glasbo različnih glasbenih mojstrov.

JESENSKA DELAVNICA za osnovnošolce

torek, 10.10.2006 ob 16. uri - v delavnici MCJ

Spretni prstki, pozor! Ta teden v MCJ delavnici lahko izdelujete živali iz plastičnih odpadnih kosov. Pridružite se, zabavno bo.

»ZEMLJA PLEŠE TJA MED ZVEZDE« - za osnovnošolce

sreda, 11.10.2006 v MCJ
ob 16. uri - pričetek delavnic za osnovnošolce od 1. do 5. razreda
ob 17. uri - pričetek delavnic za osnovnošolce od 6. do 9. razreda

Te zanimajo zvezde, planeti, mrki,... z eno besedo vesolje? Če je tvoj odgovor na zastavljeno vprašanje pritrdilen, se pridruži Sonji Dežman, članici astronomskega društva Nova in Polaris, ki te bo to jesen popeljala skozi sklop 8 astronomskih delavnic. Se sprašuješ, koliko te bo to stalo? Sploh ne veliko - cena za celoten program znaša 2.000sit/ 8,35€. Prijave zbiramo na naslovu mcj-info@siol.net, preko telefona na 04 5884680 in 04 5884681 ter na dan pričetka delavnic, v primeru prostih mest. več »

 

KREATIVNA Š(T)ALA za srednješolce

četrtek, 12.10.2006 ob 17. uri - v delavnici MCJ

V tokratni Kreativni š(t)ali bomo izdelovali plakate iz različnih materialov, ki bodo krasili stene našega klubskega prostora. Vabljeni vsi, ki vas ustvarjanje veseli - pridobite si tudi ure za OIV.

»DELAVNICE Z ALENKO PETERNEL« - za osnovnošolce

četrtek, 12.10.2006 ob 16. uri - v delavnici MCJ

Nekaj za vse željne ustvarjanja... nekaj za vse, ki bi radi razvili svoje spretnosti... nekaj za tiste, ki bi radi združili koristno z zabavnim... V MCJ pričnemo z delavnicami Alenke Peternel, mojstrice poslikave telesa, kjer boste lahko ovekovečili spomine na morje, izrezovali buče, izdelovali nakit, voščilnice, antične stekleničke in še kaj se bo našlo. Gojite svoje vrline in spretnosti, saj kot pravi Bacon, so le-te kot dragulj, ki je najlepši, če je sestavljen preprosto.

Cena sklopa 8 delavnic znaša 4.000sit/ 16,69€. Prijave zbiramo na naslovu mcj-info@siol.net, preko telefona na 04 5884680 in 04 5884681 ter na dan pričetka delavnic, v primeru prostih mest. več »

 

UČBENIK ŽIVLJENJA Martina Kojca

petek, 13.10.2006 ob 19. uri - MCJ

Vse mlade in mlade po srcu vabimo na srečanja in razmišljanja o življenju. S prebiranjem dela Učbenik življenja bomo spoznali samega avtorja, Martina Kojca, njegov pogled na življenje, ter se seznanili z nasveti, ki jih je ta slovenski psiholog in publicist iz Središča ob Dravi zapisal že v začetku prejšnjega stoletja. Učbenik življenja, kot tudi njegova ostala dela, so največji uspeh doživela v tujini, predvsem na Nizozemskem, medtem ko se Slovenci z njim seznanjamo šele v tem, tretjem tisočletju. Tedenska druženja bodo popestrila mnenja psihologov ter sporočilna glasba različnih glasbenih mojstrov. Tokrat vas vabimo na 4. od 10. srečanj.

Dobrodelni koncert jeseniške Karitas

Župnijska Karitas Jesenice vabi na Dobrodelni koncert, ki bo v nedeljo 15. oktobra 2006 ob 17. uri v dvorani Kina Železar. Denarni izkupiček je namenjen Društvu Žarek. Vabljeni! več » (PDF)

TVU - Teden vseživljenskega učenja 2006

V tednu vseživljenskega učenja, od 16. do 22. oktobra 2006, bodo v občini Jesenice potekale razne prireditve... več »

IZDELAJ SVOJ MODEL TEKMOVALNEGA ČOLNA MČ

ponedeljek, 16.10.2006 ob 16. uri - v delavnici MCJ

Obveščamo vas, da se v tem tednu prične prva v sklopu osmih delavnic modelarstva. Edini pogoj, ki ga kandidatke in kandidati morajo izpolnjevati je starost več kot 12 let. Pri izdelavi tekmovalnega čolna MČ vam bo pomagal Tomaž Noč iz Društva gorenjskih avtomodelarjev TOPSPEED. Cena tečaja znaša 10.000sit/ 41,73€. Prijave zbiramo na naslovu mcj-info@siol.net, preko telefona na 04 5884680 in 04 5884681 ter na dan pričetka delavnic, v primeru prostih mest. več »

 

JESENSKA DELAVNICA - za osnovnošolce

torek, 17.10.2006 ob 14:30 - v delavnici MCJ

Ker je 17. oktober mednarodni dan boja proti revščini, se bomo v MCJ spomnili afriških otrok in jim poklonili darilo. V Jasnini Jesenski delavnici boste na steklene ploščice risali afriške vzorce. Vabljeni.

»KO BOM VELIK BOM MIKI MUSTER« - za srednješolce

torek, 17.10.2006 ob 17. uri - v delavnici MCJ

Rad/-a rišeš? Si za to, da rišemo skupaj? Pridi v MCJ, kjer boste z mentorjem delavnice Klemenom Mencingerjem izpopolnjevali tehniko risanja, spoznali osnove risanja stripov, jam session tehniko ter ob zaključku delavnic tudi razstavili svoja dela. Sklop osmih delavnic risanja stripov znaša 3.200sit / 13,36€. Prijave zbiramo na naslovu mcj-info@siol.net, preko telefona na 04 5884680 in 04 5884681 ter na dan pričetka delavnic, v primeru prostih mest. več »

 

»KAJ MENIŠ O ODRASLIH?« - interaktivna delavnica

sreda, 18.10.2006 ob 17. uri - v dvorani MCJ

Vabimo vas v svetovalnico MCJ na interaktivno delavnico s Pavlo Klinar, univ.dipl.soc.ped. Tokrat boste lahko jasno in glasno povedali, kaj si v resnici mislite o odraslih – se vam zdijo o.k., vam dobesedno parajo živce, že komaj čakate da odrastete, ali bi želeli še čim dlje ostati mladostniki.

KREATIVNA Š(T)ALA - za srednješolce

četrtek, 19.10.2006 ob 17. uri - v delavnici MCJ

Ej, folk! Če se nimate k'm dat, prid'te k nam na kreativne delavnice, kjer bomo iz kartona izdelovali papirnate srčke različnih barv ter jih obesili na naša velika črna železna vrata. Pa še novička – še splačalo se vam bo, saj si z udeležbo pridobite ure za OIV. Se vidimo!

»VENEZUELA« - potopisno predavanje

petek, 20.10.2006 ob 19. uri - v dvorani MCJ

Vabimo vas na potopisno predavanje o deželi, ki jo je že Krištof Kolumb imenoval za najočarljivejšo na svetu. Ob diapozitivih in zvokih joropa, tradicionalne glasbe venezuelskih kavbojev, se bomo podali na potovanje od Karibske obale, preko visokih Andov do skrivnostnega pragozda Orinokove delte. Predaval bo Matjaž Vrhunc.

UČBENIK ŽIVLJENJA Martina Kojca

petek, 20.10.2006 ob 19. uri - MCJ

Vse mlade in mlade po srcu vabimo na srečanja in razmišljanja o življenju. S prebiranjem dela Učbenik življenja bomo spoznali samega avtorja, Martina Kojca, njegov pogled na življenje, ter se seznanili z nasveti, ki jih je ta slovenski psiholog in publicist iz Središča ob Dravi zapisal že v začetku prejšnjega stoletja. Učbenik življenja, kot tudi njegova ostala dela, so največji uspeh doživela v tujini, predvsem na Nizozemskem, medtem ko se Slovenci z njim seznanjamo šele v tem, tretjem tisočletju. Tedenska druženja bodo popestrila mnenja psihologov ter sporočilna glasba različnih glasbenih mojstrov. Tokrat vas vabimo na 4. od 10. srečanj.

JESENSKA DELAVNICA - za osnovnošolce

torek, 24.10.2006 ob 16. uri - v delavnici MCJ

Tokrat ste na vrsti vi, da nam zaupate, kaj bi radi ustvarjali. Tema in material sta torej poljubna - potrjujete le dobro idejo. Uresničevali jih boste skupaj s Tino.

HAPPY HALLOWEEN

četrtek, 26.10.2006 ob 16.uri - v MCJ

Buče, buče in še enkrat buče! Pridite in izdelajte si svojo - morda pa z njo lahko prestrašite sosede in slučajne mimoidoče ?? Popoldne na dvorišču MCJ boste preživeli v družbi Alenke Peternel.

 

»RETANTEX« - slikarska razstava Matjaža Resmana

četrtek, 26.10.2006 ob 19. uri - v dvorani MCJ

»RETANTEX« - slikarska razstava Matjaža Resmana

»Zaključujem oblikovno šolo v Ljubljani, steklarsko pa imam že v žepu. Zaradi pozitivnih efektov se že od otroštva ukvarjam z oblikovanjem različnih materialov in skušam iz njih ustvariti nekoč moj lasten način. V tej razstavi bi kot oblikovalec svojih idej pokazal svoje misli na ta Svet, tokrat v tradicionalni obliki, in sicer v slikah oziroma barvah.«

UČBENIK ŽIVLJENJA Martina Kojca

petek, 27.10.2006 ob 19. uri - MCJ

Vse mlade in mlade po srcu vabimo na srečanja in razmišljanja o življenju. S prebiranjem dela Učbenik življenja bomo spoznali samega avtorja, Martina Kojca, njegov pogled na življenje, ter se seznanili z nasveti, ki jih je ta slovenski psiholog in publicist iz Središča ob Dravi zapisal že v začetku prejšnjega stoletja. Učbenik življenja, kot tudi njegova ostala dela, so največji uspeh doživela v tujini, predvsem na Nizozemskem, medtem ko se Slovenci z njim seznanjamo šele v tem, tretjem tisočletju. Tedenska druženja bodo popestrila mnenja psihologov ter sporočilna glasba različnih glasbenih mojstrov. Tokrat vas vabimo na 5. od 10. srečanj.