Foto arhiv

Arhiv obvestil - september 2006

Ustvarjalne delavnice v septembru

torek, 5.9.2006 ob 16h v delavnici MCJ

Ustvarjalne delavnice za osnovnošolce se med šolskim letom selijo v popoldanski termin. Tako lahko že ta torek ustvarjate z Jasno. S perlicami boste okraševali darilne šatulice. Prepričani smo, da ste še vedno polni počitniške energije in ustvarjalnosti, zato spretni prstki pokukajte na plano!

Otvoritev razstave »Pomembna je ideja«

četrtek, 7.9.2006 ob 19h - mala dvorana MCJ

Vabimo vas na otvoritev razstave »Pomembna je ideja« udeleženk tečaja modnega risanja in oblikovanja, ki bo od četrtka, 7.9.2006 dalje na ogled v dvorani Mladinskega centra Jesenice. Razstavljena dela so produkt mladih neuveljavljenih ustvarjalk, ki so svoje risarsko, slikarsko in oblikovalno znanje izpopolnjevale od aprila do junija ter ga z mladostniškim pridihom in lastno kreativnostjo izrazile na slikarskem papirju. Tečaj je vodila univ. dipl. ing. Jasna Đorđević. Večer vam bosta dodatno popestrila Jani s kitaro ter Jasna.

Torkove delavnice v septembru

torek, 12.9.2006 ob 16h - v delavnici MCJ

Če ti v kotu leži kup risb, slik in posterjev, samo zato, ker jih nimaš s čim pripeti, pridi v torek v MCJ, kjer boste izdelovali zabavne risalne žebljičke - okraševali jih boste s fimo maso.

Kreativna š(t)ala

sreda, 13.9.2006 ob 17h - v delavnici MCJ

Srednješolke, srednješolci pozor! Se sprašujete, kje dobiti ure za OIV - tu na MCJ že v tem tednu ponujamo prvo izmed delavnic, ki bo namenjena le vam. Gre za ustvarjalne delavnice pod vodstvom Jasne Đorđevič, modne kreatorke, ki je za prvo srečanje pripravila spoznavanje z barvami na malo drugačen način - preko poljubnih odtisov na papir.

Interaktivna delavnica: »Kako se znebiti jeze???«

sreda, 13.9.2006 ob 17h - v MCJ

Vabimo vas v svetovalnico MCJ na interaktivne delavnice s Pavlo Klinar, univ.dipl.soc.ped. Govorili boste predvsem o tem, kako nadzorovati jezo, kako se je znebiti, kakšne posledice za seboj puščajo reakcije, storjene v navalu jeze,... skratka jeziti se ali ne jeziti se - pridite in povejte svoje mnenje!

»Vsak po svoje pesmi poje« - karaoke

četrtek, 14.9.2006 ob 17h - dvorišče MCJ

Radi pojete? Radi plešete? Bi želeli še komu drugemu predstaviti svoje znanje, pa ne veste kje? V četrtek popoldne na dvorišču MCJ pripravljamo glasbeno zabavno prireditev »Vsak po svoje pesmi poje«, kjer lahko nastopite prav vsi. Zato - zapojmo skupaj!!! V primeru slabega vremena bo prireditev v mali dvorani MCJ.

Torkove delavnice v septembru

torek, 19.09.2006 ob 16h - v delavnici MCJ

Ker so že v juniju odcvetele in ste se z njimi lahko sladkali vse poletje, boste ta torek lahko obujali spomin na slastne, redeče jagode. Kako? Pridružite se Jasni na torkovi ustvarjalni delavnici, kjer boste izdelovali jagode iz filca. Vabljeni!

Novo v Sloveniji - Tekmovalno igranje namiznega nogometa Garlando

sreda, 20.09.2006 ob 17h - dvorišče MCJ

MCJ vabi vse tiste fante in dekleta, ki jih zanima namizno igranje nogometa, da se nam pridružite na predstavitvi s filmčki z evropskega in svetovnega prvenstva namiznega nogometa. Predstavitev bo vodil Simon Zorman, ki namizni nogomet igra že 14 let. V tem času se je udeležil 3 svetovnih ter 2 državnih turnirjev v Avstriji in na Madžarskem. Poleg informacij o turnirjih boste izvedeli tudi kakšna je razlika med Fabi in Garlando namiznim nogometom ter kaj vse se nam obeta na domačih tleh.

V mesecu septembru in oktobru bodo enkrat tedensko vsem navdušenim na voljo brezplačne inštrukcije igranja namiznega nogometa Garlando, na vašo pobudo pa bomo tudi organizirali turnir.

Učbenik življenja Martina Kojca

petek, 22.09.2006 ob 19h - MCJ

Vse mlade in mlade po srcu vabimo na srečanja in razmišljanja o življenju. S prebiranjem dela »Učbenik življenja« bomo spoznali samega avtorja, Martina Kojca, njegov pogled na življenje ter se seznanili z nasveti, ki jih je ta slovenski psiholog in publicist iz Središča ob Dravi zapisal že v začetku prejšnjega stoletja. Učbenik življenja kot tudi njegova ostala dela so največji uspeh doživela v tujini, predvsem na Nizozemskem, medtem ko se Slovenci z njim seznanjamo šele v tem, tretjem tisočletju. Tedenska druženja bomo začinili z izmenjavami lastnih življenjski izkušenj, mnenji psihologov ter sporočilno glasbo različnih glasbenih mojstrov.

"Hip-Hop Tha Way of Living" - Rap večer na Jesenicah

sobota, 23.09.2006 ob 19h - dvorana Kina Železar

Nastopajo mladi neuveljavljeni gorenjski raparji: Woo-Doo, Klemy, Miss Dee, G-Wuf, Pifo, International Crew, Locky s pevskim zborom Gimnazije Jesenice in Nino Bauman, hip-hop plesna skupina: mala članska formacija Blejskega plesnega studia. Presenečenje večera: Nikolovski & Sami Norci. Vstopnine ni!

Torkove delavnice v septembru

torek, 26.09.2006 ob 16h - v delavnici MCJ

Pohitite in ujemite ptice selivke, preden vse odletijo na jug. Na uho so mi prišepnile, da bodo slovo jemale prav v MCJ - na Jasnini ustvarjalni delavnici. Ta teden boste namreč ustvarjali ptičke iz stiropora.

»Moji in tvoji 'tastari'« - interaktivna delavnica

sreda, 27.09.2006 ob 17h - dvorišče MCJ

Vabimo vas v svetovalnico MCJ na interaktivne delavnice s Pavlo Klinar, univ.dipl.soc.ped. Tema sredine delavnice bo problematika odnosov med najstniki in njihovimi starši. Če doma prihaja do trenj, nesporazumov, problemčkov in problemov, pa ne veste, kako bi jih razrešili, poiščite rešitve skupaj z nami.

Kreativna š(t)ala

sreda, 27.9.2006 ob 17h - v delavnici MCJ

V naši štalici ta teden oživljamo staro pohištvo. Če menite, da bi bila vaša nočna omarica po novem lahko drugačne barve, če bi popravili okvir na tisti sliki, ki vam v sobi visi že od otroštva, če bi spremenili karkoli manjšega in lesenega - prinesite s seboj, da bomo v stare, zaprašene predmete skupaj vlivali novo življenje. Vaša ustvarjalnost pa bo vsekakor dobrodošla tudi nam, saj se je v MCJ našlo nekaj zdolgočasenih miz, ki kar kličejo po svežih barvah, odtisih, napisih,... Z obiskom kreativne štale si pridobite tudi ure za OIV.

Budizem v Sloveniji - udejanjanje v vsakdanjem življenju

četrtek, 28.09.2006 ob 19h - MCJ

Ta teden v MCJ gostimo predstavnika »Tibetanske budistične kongregacije - Dharmaling«, ki izvaja učenja in seminarje na področju zdravljenja, vzgoje, vzpostavljanja potrpežljivosti ipd. v več državah Evrope (Avstrija, Madžarska, Francija, Španija,... ter seveda tudi pri nas). Predavanje bo vodil Lama Shenphen Rinpoče. Po njegovih besedah je Budova Darma nekaj, kar človek lahko udejanja v vsakem trenutku svojega življenja - tako na individualni ravni kot na ravni skupine. Več o tej ideologiji boste izvedeli pri nas.

Paintball party 2006

sobota, 30.09.2006 od 10. ure dalje - kamnolom Podmežakla

IZHOD - društvo za izobraževanje in zabavo mladih s podporo MCJ vabi na prijetno športno in glasbeno obarvano druženje. Obiskovalci se bodo lahko pomerili v igri paintballa ter drugih športnih aktivnostih. Popoldansko dogajanje bosta popestrila koncerta skupin Bless The Deaf in TubeStone. Za vse prisotne pa Izhodovci pripravljajo presenečenje ob koncu prireditve.

Štartnina, ki vključuje paintball, 100 kroglic ter bon za hrano znaša 4.000 sit/16,69€. Prijave zbiramo v MCJ, vsak delavnik med 16. in 17. uro. prijavnica (PDF)