Foto arhiv

Festival prostovoljstva mladih 2006

MCJ na festivalu prostovoljstva mladih 2006

Ta vseslovenski projekt je potekal na dveh ravneh: več kot 70 sodelujočih organizacij je v lokalnem okolju organiziralo različne dogodke z rdečo nitjo prostovoljstva, osrednji dogodek pa se je pod okriljem glavnih organizatorjev, Slovenske filantropije, odvijal v četrtek 20.4. 2006 na Hribarjevem nabrežju v Ljubljani.

MCJ smo najprej predstavljali na stojnicah - z glavno temo "Kreativno preživljanje prostega časa". Na paravanu smo razstavljali izdelke iz ustvarjalnih delavnic, dve mentorici sta prikazovali spretnosti pletenja, prinesli in razdelili pa smo tudi veliko letakov o naših dejavnostih in o možnostih prostovoljnega udejstvovanja znotraj teh.

Prav posebej pa smo ponosni na predstavitev naših prostovoljcev na osrednjem odru. V okviru popoldanskega programa so se tam namreč uspešno predstavili: Amina Majetič z avtorsko skladbo Pomladna, Jernej Kusterle - Locky z dvema avtorskima skladbama Daleč nad oblaki in Pesem iz papirja ter Martin Sonc z impro gledališko točko.

Zares lepo sončno popoldne je bilo v več pogledih prijetno in uspešno - na nacionalnem nivoju smo uspešno predstavili MCJ, naši prostovoljci pa so občinstvu pokazali, da tudi na Jesenicah živijo ustvarjalci kulturne in subkulturne scene, ki svoje talente nesebično pokažejo in samozavestno predstavijo kjerkoli.

Romana Smagin, informatorka MCJ

Slike

Festival prostovoljstva mladih 2006 - Ljubljana, 20.4.2006 Festival prostovoljstva mladih 2006 - Ljubljana, 20.4.2006 Festival prostovoljstva mladih 2006 - Ljubljana, 20.4.2006