Foto arhiv

Predstavitev društva gorenjskih avtomodelarjev - TOPSPEED

Športni park Podmežakla, četrtek, 25.8.2005

Po končanem finalnem obračunu poletne košarkarske lige MCJ 2005 se je predstavilo Društvo gorenjskih avtomodelarjev TOPSPEED.

Naša informatorka Romana Smagin je povedala nekaj osnovnih podatkov o društvu ter njihovem delovanju, o uspehih članov ter seveda o avtomodelih (seveda so ji vse podatke zaupali že pred tem predstavniki društva). Predstavniki Topspeeda so v tem času ob igrišču "ogrevali" svoje avtomodele.

Nato so športno igrišče zavzeli:

  • elektro avtomodeli - 1:10 in1:18, hitrost do 100 km/h, poganja jih 6 akumulatorjev s 17 ovojnimi motorji, nastavlja se prestavno razmerje, natančno se nastavi optika koles...
  • avtomodeli na bencin - 1:8, hitrost do 130 km/h, poganja jih bencin - "nitrometan + metanol", 1 tank (1,25 dcl) zadostuje za približno 4 km
  • makete avtomobilov

Nastopil pa je še Izidor Tratnik v kategoriji raly 1:8, ki na tekmovanjih nastopa tudi z najhitrejšo kategorijo 1:8 ic.

Društvo gorenjskih avtomodelarjev TOPSPEED ima sedež na Kočni 47, Blejska Dobrava. Predsednik je Janez Medja, podpredsednik pa Marko Stare. Med člani je kar šest tekmovalcev z državno licenco. Član Izidor Tratnik je državni prvak v kategoriji Rally (1:8).

Namen društva je omogočiti tekmovalno udejstvovanje svojim članom - udeležujejo se tekmovanj v Italiji, Avstriji ter za državno prvenstvo po Sloveniji. Širši javnosti bi radi predstavili avtomodelarstvo ter tako mogoče okrepili svoje vrste - glavni cilj v prihodnosti je tudi posredovati znanje mladim v obliki tečajev na osnovnih šolah.

V zimskem času pripravljajo tudi dirkanje z manjšimi elektro avtomobili v prostorih MCJ. Ob tej priložnosti tudi vabijo vse modelarje, ki pozimi niso najbolj aktivni z svojimi letali, čolni in helikopterji, da se jim pridružijo v zimskih uricah.

Poglejte še na: forum.modelarji.com, www.msm-rc.net.