Foto arhiv

Freestyle Beattle Party

Nastop rap skupin in tekmovanje raperjev, Kopališče Ukova, 9. julij 2005

Bila je sobota, konec tedna, ko se je po poletno razpoloženi Sloveniji dogajalo marsikaj: Rock Otočec, Soča reaggae riversplash festival, privatne zabave, koncerti... Ampak, na MCJ smo se že pred meseci odločili na ta datum organizirati Freestyle beattle, zato nas ni ustavilo niti že navedeno dejstvo, niti nekoliko muhasto vreme.

V prijetnem ambientu jeseniškega kopališča smo najprej imeli hladno predjed. Poslušali smo hip hop in rap glasbo iz CD-jev, okoli 21.ure pa smo dobili toplo predjed. Z ustvarjalnim rapom jeseniškega perspektivnega mladeniča Jocota se je publika zagrela, nadaljevali so kranjski International Crew. Kljub nekaj deževnim kapljam je občinstvo nato vneto spremljalo našo glavno jed, beattle: en Jeseničan, Škrbo, in dva Kranjčana, MC Knox in Cheba.

Kdo je bil najboljši? Nihče od njih se ni zgledno držal izbrane teme, še manj so upoštevali prepoved kletvic. A tak je pač rap - človek težko koga jezi, ga draži, zafrkava in na mestih že skoraj žali, če pri tem (zaradi sočnosti jezika) ne uporablja kletvic. Na koncu je v beattlu zmagal - seveda - domačin, Škrbo. Publika je ocenjevala in podprla njega ... Za nagrado pa je dobil ... mikrofon!!!!! (sponzor: Big Bang)

Po zaključku beattla pa še rap sladica: še malo Jocota in International Crew, nato komad jeseniških Manjkajoči člen, kot smetana pa prikaz break dance točke v izpraznjenem malem bazenu. Vsekakor popoln rap obrok.

Romana