Foto arhiv

Matejčkova matineja - karaoke

od 20. do 24. junija 2005

Ideja za Matejčkovo matinejo - karaoke se je porodila že spomladi Mateju Razpetu in Ninu Dakskoblerju. Zdelo se nam je, da bo zaključek šolskega leta ravno pravšnji, da jo udejanimo.

Da bi vso stvar popestrili in postavili na oder, smo se odločili za izdelavo kulis, ki bi spominjale na poletni čas, na počitnice, na morje. Material za izdelavo smo našli v našem mladinskem centru: lepenko, lepilo, žebljičke, barvo, čopiče in lesene letve za oporo. Vse to smo povezali v prijetno popoldansko druženje otrok, ki so uživali ob zasnovi, oblikovanju in barvanju motiva. Narisali smo morje in sonce ter oblake nad vodo.

Poleg priprave kulis, za katere smo porabili tri popoldneve, je bilo potrebno izdelati še plakate, s katerimi smo obvestili otroke po osnovnih šolah o pripravah na karaoke in jih na ta način povabili k sodelovanju, ter prijavnice za sodelovanje, v katere so vpisali, s kakšno točko bodo nastopili. Lahko so se odločali med petjem, deklamiranjem, plesom, igranjem na inštrument, izvedbo kratkega skeča, šale oziroma karkoli pač najbolje znajo. Prijavnice sta Matej in Nino z malo naše pomoči oblikovala na računalniku, prav tako tudi pohvale za sodelovanje za vsakega nastopajočega.

Od Zavoda za šport smo si sposodili ozvočenje, s katerim je upravljal Matej Razpet. Za nastopanje se je prijavilo devet izvajalcev. Uvodni nagovor je prebral Nino Dakskobler, program pa je povezoval nadebudni Ajas Midžan.

Nastopili so:

  • Davor Georgiev ob glasbeni spremljavi CD-ja s pesmijo Nisam majstor
  • Jasmin Midžan s pesmico Izidor ovčice pase
  • Matej Razpet je "odrepal" svojo lastno pesem; upamo, da bo reparsko ustvarjal še naprej, saj je pravi talent
  • Eva Dakskobler in Indira Hafizovič sta ob glasbeni spremljavi odpeli Brizgalna brizga in Hop Marinka
  • Marko Mlakar je lepo odpel Lipa zelenela je
  • Medina Midžan je zapela pesem kantavtorja Iztoka Mlakarja Iz zemlje gre v trsek
  • Uroš Mlakar je zapel pesem Barčica po morju plava in nato še odplesal v svoji lastni koreografiji na melodijo iz filma Titanic
  • Zorica Georgiev je stopila na oder zadnja in nam na prečno flavto odigrala dve pesmici: Yankee Doodle in Greensleeves

Vsi nastopajoči so poleg pohvale dobili tudi veliko čokolado v zahvalo za sodelovanje in spodbudo za vnaprej.

Odkrili smo skrite talente. Vemo, da je takih še več, samo opogumiti se morajo in pokazati, kaj vse znajo.

V Mladinskem centru Jesenice pa bomo še naprej prisluhnili idejam in pobudam mladih ter z veseljem podprli vse, ki bodo pri udejanjanju mladinskih idej aktivno sodelovali.

Tadeja