Foto arhiv

Umetnost poslikave telesa ali Body Painting

V petek, 10.6.2005 ob 17. uri smo v Mladinskem centru Jesenice organizirali predstavitev teme, ki je marsikomu čisto nepoznana. K sodelovanju smo povabili svetovno znano Alenko Peternel, ki se ukvarja s poslikavo teles oz. BODY PAINTINGOM.

Alenka Peternel se lahko pohvali z več mednarodnimi priznanji, med drugim tudi s 6. mestom na svetovnem festivalu leta 2004.

Ogledali smo si fotografije poslikanih modelov in nato še film s svetovnega prvenstva, ki je lani potekalo v Avstriji. Fotografije so zelo atraktivne. Včasih se, če pogledamo na hitro, niti ne loči, ali gre za poslikavo - body painting, ali za resnično oblečen model. Poslikava telesa zahteva večurno delo; 4 do 5 ur je potrebno, da umetnik dokonča poslikavo v celoti.

Prisotni na predstavitvi smo si v živo ogledali poslikavo dela telesa, kako pa le-ta izgleda v celoti, bomo lahko videli v petek, 17. junija v Športni dvorani Podmežakla. Tam se bo odvijala prireditev "POZDRAV POLETJU", na kateri bodo sodelovale znane glasbene skupine, Studio H in sočasno z vsem tem Alenka Peternel s poslikavami teles.