Foto arhiv

Surfanje s kitaro

Vabilo na kitarsko delavnico

Delavnica "BREZ NOT IN METRONOMA" - maj

Surfanje s kitaro Surfanje s kitaro Surfanje s kitaro

Prvič smo se srečali že 9.marca na stari lokaciji pod Radiem Triglav, seveda pa smo se zaradi vašega zanimanja skupaj preselili na novo lokacijo v bivšo glasbeno šolo, na Kejžarjevo 22.

Delavnica poteka pod mentorskim vodstvom Tomaža Kvasnika iz gorenjske surferske skupine Tubestone (če te zanima več poglej na www.tubestone.com).

Tomaž s seboj vedno prinese kitare, med njimi tudi vsem najljubšo, vsesplošno navdihujočo električno fender kitaro. Nekateri pa imajo s seboj svoje kitare.

Na uvodnih delavnicah smo se ukvarjali predvsem z osnovnim uglaševanjem kitar, sedaj pa se že kar nekaj časa učimo akorde in pri tem počasi tudi napredujemo, tako da nas boste lahko letos poleti poslušali na piknikih širom naših logov.

Vsi, ki obiskujemo delavnico, smo še vedno presenečeni, ko izvemo toliko novega o inštrumentu, ki se nam v vsakdanjem življenju zdi tako samoumeven in domač.

Delavnica je primerna že samo kot terapija sproščanja pred izpiti, ki te čakajo in vmes, ali pa pred kontrolkami, ki še prežijo nate. Povsem in zelo koristno je tudi za starejše, ki že nekaj obvladate, pa bi radi še malo več znanja o električni kitari; morda imate kje garažni bend,...

Naj ti povemo še, da zamujenega ni še veliko, delavnica bo potekala do konca šolskega leta in zelo te bomo veseli, pridruži se nam.

Mimogrede postajamo tudi prijatelji.

Delavnica "BREZ NOT IN METRONOMA" - marec

Kitarska delavnica se dogaja v mladinskem centru Jesenice. Delavnica poteka pod mentorskim vodstvom Tomaža Kvasnika iz surferske skupine Tubestone. Prvič smo se srečali že 9.3., seveda pa to ni bilo zadnjič.

Tomaž je s seboj prinesel tudi kitare, na katerih so mladi nadebudneži že lahko preverjali svoje prstke. Prav posebna zvezda popoldneva pa je bila njegova originalna električna fender kitara, očitno dolgoročni cilj vseh bodočih kitaristov.

Vseeno pa je trenutno večina poslušalcev še zelo zainteresirano poslušala, kako se kitara uglašuje, čemur smo namenili na prvi delavnici največ pozornosti. Vendar pa se lahko pohvalimo, da so bile na koncu vse kitare uglašene. Tako so se udeleženci že lahko spoprijeli s prvimi akordi.

Torej, komaj čakamo na 17. in 23. marec!