Foto arhiv

Krompirjeve počitnice v MCJ - 2004

V Mladinskem centru Jesenice si že tretje leto prizadevamo, da s programom in projekti zapolnimo prosti čas mladih in na ta način preprečimo postopanje in dolgočasenje mladostnikov. Najbolj pester program pa pripravimo v času šolskih počitnic. Tudi v času krompirjevih počitnic smo zopet organizirali športne, zabavne in ustvarjalne dejavnosti. Mladostniki so se zelo številčno odzvali in se udeležili teh dejavnosti.

Prvi in drugi dan počitnic so se mladostniki pomerili v namiznem tenisu, namiznem nogometu, pikadu in kvizu Najšibkejši člen.

V turnirju namiznega tenisa si je zmago priigral Denis Cakaj. V namiznem nogometu so se tekmovalci pomerili v parih. Najbolj vešč par sta bila Edis Mahmutovič in Denis Cakaj. V turnirju pikada je najbolj natančno ciljal Edis Mahmutovič in si tako priboril zmago tudi v tej disciplini. Za mladostnike, ki niso zainteresirani za športne dejavnosti, smo organizirali kviz Najšibkejši člen. Agan Bečič je pravilno odgovoril na največ vprašanj in je zasluženo zmagal.

Tretji dan počitnic smo 50 mladostnikov popeljali na izlet v Ljubljano. V okviru izleta smo si v Kolosej kinematografi ogledali film Bela modela in si po ogledu filma privoščili malico v Mc Donald'su.

Poleg vseh teh dejavnosti smo v okviru projekta Most na različnih lokacijah v občini Jesenice (Javornik-Koroška Bela, Podmežakla, Blejska Dobrava in Hrušica) in seveda tudi v prostorih MCJ, organizirali ustvarjalne delavnice, ki se jih je udeležilo veliko število mladostnikov in otrok.

kviz - živahna razprava kdo je najšibkejši člen... pikado - koliko točk...? namizni nogomet - odločilna tekma namizni tenis - "kdaj bom pa jaz na vrsti" vse je O.K.
Izlet - poln avtobus razigranih obrazov kdo bo povedal najboljši vic? V Mc Donald´s smo se okrepčali ter odnesli darilne lončke s seboj ustvarjalne delavnice - večnamenska uporaba mize za namizni tenis izdelki - delavnica se še nadaljuje

Program - Kam med krompirjevimi počitnicami 2004