Foto arhiv

Poletna košarkarska in nogometna liga 2004

POLETNA KOŠARKARSKA LIGA

Poletna košarkarska liga: vabilo, pravila, urnik tekmovanj

Predtekmovalni turnirji Poletne košarkarske lige so bili organizirani vsak torek in četrtek v juliju. Turnirji so se odvijali na različnih lokacijah pod uličnimi koši: na igriščih pri Osnovni šoli Koroška Bela, Osnovni šoli Poldeta Stražišarja, Osnovni šoli Toneta Čufarja, na Blejski Dobravi, v Centru II, Podmežaklo in na Hrušici. Tekmovanja so bila organizirana v dveh starostnih skupinah (do 16 let in od 17 do 26 let). Pomerili pa so se v trojkah. Vsega skupaj je na predtekmovalnih turnirjih sodelovalo 24 ekip. Zmagovalci so si priborili možnost tekmovanja na finalu ter prejeli simbolične nagrade.

Finala 31.7.2004 se je v starostni skupini do 16 let udeležilo sedem ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa "Senka" (Edin Jagurdžija, Edis Mahmutovič in Muris Silič), drugo mesto so si priborili "Mahalaši" (Emir Omanovič, Luka Magazin in Muharem Alagič), tretja pa je bila ekipa "Dream Team" (Anel Kljunič, Almir Ličina in Samir Fatkič). V starostni skupini od 17 do 26 let je bilo uvrščenih v finale šest ekip, vendar so žal ekipe zaradi odhodov igralcev na počitnice razpadle.

Podelitev nagrad zmagovalcem so popestrile pevke karaok. Žal niso prišle na vrsto vse, ki smo jih povabili, saj se je vročini uprl predvajalnik in so dekleta ostala brez spremljevalne glasbe.

igrišče na Blejski Dobravi igrišče pri Osnovni šoli Poldeta Stražišarja igrišče na Hrušici igrišče v Centru II karaoke

POLETNA NOGOMETNA LIGA

Poletna nogometna liga: vabilo, pravila, urnik tekmovanj

Predtekmovalni turnirji Poletne nogometne lige so bili organizirani vsako sredo v mesecu juliju na treh igriščih hkrati: na igrišču Osnovne šole Toneta Čufarja, Osnovne šole Prežihovega Voranca in Osnovne šole Koroška Bela. Na vsakem od igrišč so istočasno igrale tri različne starostne kategorije tekmovalcev. Vseh predtekmovanj skupaj se je udeležilo kar 43 ekip. Zmagovalci so si priborili možnost sodelovanja na finalu ter prejeli simbolične nagrade.

Finala 31.7.2004 se je udeležilo devet ekip. V starostni skupini od 8 do 12 let so si prvo mesto priborili "Harlem Boys" (Almir Ličina, Semir Lemeš, Emil Skenderovič, Sandi Elič, Samir Fatkič in Luka Magazin), drugo mesto je zasedla ekipa "Koroška Bela" (Jure Jenko, Jaka Zor, Muharem Kljunič, Muarem Alagič, Luka Škoda in Rok Potočnik), tretje mesto pa ekipa "Bosna I" (Miran Galič, Dušan Praštalo, Naser Alibegovič, Ajdin Trako, Aldin Kurbegovič, Kalmen Kalič).

V starostni skupini od 13 do 16 let so največ golov zabili "Seljaci" (Siniša Miljevič, Rok Mlakar, Denis Begovič, Danijel Džurič, Igor Petkovič, Žarko Zrnič), na drugo mesto so se uvrstili "Čefurji" (Armin Kardaševič, Amel Pivač, Isak Mustedanagič, Ajdin Redžič, Sandi Korač, Elvis Felič), tretje mesto pa so zasedli "Telebajski" (Edin Jagurdžija, Muris Silič, Deni Alukič, Besim Hasič, Semir Sadič, Edis Mahmutovič, Amir Kazič). Moralni zmagovalci v tej starostni skupini pa so fantje ekipe "Streat Reactiv" (Davor Malenšek, Alen Petrovič, Edvin Kalabič, Damjan Blagojevič, David Modrič, Armin Fatkič, Robert Sabolič) , ker so se edini držali pravil. Vse ostale ekipe so imele več registriranih igralcev, kot je dovoljeno, vendar tega nismo mogli preveriti na samem tekmovanju.

V starostni skupini od 17 do 26 let sta tekmovali le dve ekipi. Zmagala je ekipa "Hrušica", drugo mesto pa je tako pripadlo ekipi "Kurja vas".

Zmagovalne ekipe oz. njihovi člani, so dobili lepe nagrade.

igrišče pri Osnovni šoli Koroška Bela igrišče pri Osnovni šoli Prežihovega Voranca goool! Harlem Boys podelitev nagrad

Vse slike predtekmovalnih turnirjev in finala so na voljo za ogled v MCJ!