Foto arhiv

Poletna košarkarska in nogometna liga 2003

Mladinski center Jesenice je v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice v času poletnih počitnic organiziral športna tekmovanja v nogometu na igriščih osnovnih šol in košarki (trojk) pod uličnimi koši, ki se nahajajo na različnih lokacijah po občini Jesenice.

Čeprav so bile julija in avgusta zelo visoke temperature, niso odvrnile mladostnikov od udeležbe na športnih tekmovanjih. Na teh so mladostniki pokazali discipliniranost, vztrajnost in organiziranost. Želja po zmagi je premagala utrujenost in žejo, ki sta spremljali tekmovalce tekom turnirjev. 10. avgusta 2003 smo zaključili s projektoma Poletna košarkarska in nogometna liga. V sončni in zelo vroči nedelji so se pomerili najboljši nogometaši in košarkarji, ki so se uvrstili v finale na predtekmovalnih turnirjih, ki so potekali julija in v začetku avgusta.

V nogometni ligi so nastopili mladostniki v treh kategorijah (od 8 do 12 let, od 13 do 16 let in od 17 do 26 let). Nogomet je igralo 139 mladostnikov razdeljenih v petnajst ekip ter še enkrat toliko gledalcev, ki so uživali ob nogometnih dogajanjih. V glavnem so se tekmovanj udeležili mladostniki, ki niso šli na počitnice ali so na takšen način lažje dočakali odhod na počitnice. Otroci, ki so igrali nogomet, so pokazali izredne nogometne spretnosti in veščine, kar govori, da je nogomet zelo igran in popularen šport na Jesenicah. Med udeleženci turnirja je bilo opaziti veliko veščih otrok, ki so verjetno naši bodoči nogometni talenti.

V kategoriji od 8 do 12 let je zmagala ekipa »Jupi«, člani ekipe so: Jasmin Varcar, Dalibor Marojevič, Adnan Dučanovič, Amel Zukič, Nejc Marenče in Dejan Grbič.

V Kategoriji od 13 do 16 let je zmagala ekipa »Streeat Reactiv«, člani ekipe so: David Modrič, Luka Razinger, Mark Vilman, Damjan Blagojevič, Nurfad Hopovec, Semir Selimovič, Samir Fatkovič in Amir Omanovič.

V kategoriji od 17 do 26 let je zmagala ekipa »Slepci«, člani ekipe so: Ajdin Šupuk, Aleš Bedene, Miral Samardžič, Sebastjan Mlakar in Amir Omanovič.

V košarkarski ligi so nastopili mladostniki v dveh kategorijah: prva v starosti do 16 let in druga od 17 do 22 let. Na predtekmovanjih je igralo košarko pod uličnimi koši kar 82 mladostnikov, ki so si z igranjem košarke krajšali vroče dni.

V kategoriji do 16 let je zmagala ekipa »Jackass«, člani ekipe so: Edin Osmančevič, Emir Henjakovič in Dino Pehadžič.

V kategoriji od 17 do 22 let je zmagala ekipa »Šingi-lingi«, člani ekipe so: Nedim Džamastagič, Primož Vidic in Jure Bernetič.

Cilj projektov Mladinskega centra Jesenice je bil dosežen, saj so mladostniki, ki so se udeležili tekmovanj pa tudi mladi, ki so tekmovanja samo spremljali, svoj prosti čas poletnih počitnic preživeli koristno in v športnem duhu.

Vsem zmagovalcem čestitamo, obenem pa udeležence turnirjev vabimo, da obiščejo Mladinski center Jesenice. Posebna zahvala gre še mladostnikom, ki so pomagali pri izvedbi turnirjev: Sašu Davidoviču, Vencu Zaševu, Adnanu Sušiču, Alešu Bedeneju in Admirju Borčiču.