NAJ DOGODKI

4. Glasbena mineštra – glasbena zasedba iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana

petek, 19.1.2018, ob 20. uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Vse ljubitelje dobre glasbe in zabave tudi v letu 2018, vabimo na »naše skupne« sedaj že uveljavljene in uspešne Glasbene mineštre.

Tokrat premierno prvič na Jesenicah z vami mlada glasbena zasedba iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Po njihovem nastopu pa »odpiramo oder« in jamamo skupaj do konca eventa!
Več na: www.facebook.com/glasbena.minestra
Vabljeni!!!

Potopisno predavanje »Gruzija in Armenija«

sobota, 20. januar 2018 ob 17.30 uri, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Nekdanji sovjetski državici, ujeti med Črnim morjem in Kavkazom, sta me najprej navdušili z mogočnimi vrhovi zasneženih gora in pristno toplino domačinov. Kljub stalnimi pritiski močnejših držav ostajajo ljudje nasmejani in srečni.
Gruzija in Armenija sta od leta 1991 samostojni državi. Veljata za najstarejši krščanski deželi, kjer vera še vedno igra pomembno vlogo. Območje velja za enega najbolj etnično razvitih delov zemlje. V državah sem preživel nekaj manj kot tri tedne. Na potovanju sem se sprehajal pod ledenikom, opazoval vrhove pet tisočakov, raziskoval ozke ulice Tbilisija, kupoval na lokalnih tržnicah in užival v čudoviti predstavi glasbene fontane v središču Erevana.

Vabimo vas Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov! Vstopnine ni!

Nedeljski kalejdoskop: »Taiji Veščina Gibanja«, predavanje Marko in Dragi Bedina

nedelja, 21. januar 2018, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
- pobuda mladih

Januarska gosta Nedeljskega kalejdoskopa bosta Marko in Dragi Bedina, učitelja starodavne kitajske borilne veščine in meditativne prakse "taiji" (tudi "tai chi"). Ali se je taiji razvil iz borilne veščine ali borilna veščina iz taijija? Kje v tej praksi vstopa in svojo moč pokaže meditacija? Kolikšen je pomen dihanja pri izvajanju vadbe? Katere metode gibanja taiji uporablja in ali se taiji lahko uporabi v vsakdanjem življenju?

Vse to in še več nam bosta razložila in pokazala oba učitelja, ki že skoraj celo desetletje poučujeta ter delita svoje znanje in izkušnje, pridobljene na Kitajskem in doma.

Ne zamudite priložnosti v živo spoznati izjemno zdrave in skrivnostne prakse gibanja, iz katere svojo inspiracijo črpajo mnogi ljudje, predvsem pa veliki mojstri tradicionalnih borilnih veščin na Kitajskem.

Več informacij najdete na spletni strani Taijiquan Slovenija: www.chen-taijiquan.si

Vstop je prost!

Nefiks zaposlitvene rešitve na Jesenicah – vabilo mladim iskalcem zaposlitve

Priložnost za mlade iz Gorenjskega konca! S pomočjo projekta Nefiks je zaposlitev dobilo že veliko udeležencev. Bodi med njimi tudi ti!

Delavnice bodo potekale v prostorih Mladinskega centra Jesenice, 4-krat tedensko tri tedne, nato po dogovoru, med 9.00 in 15.00 uro. Delavnice bodo interaktivne in bodo zajemale sledeče vsebine:

  • IT veščine: Excel, postavljanje spletnih strani, oblikovanje fotografije (50 % vsebin)
  • Mehke veščine: simulacija zaposlitvenih razgovorov, poslovna komunikacija, finančno pravna pismenost, retorika in javno nastopanje (30 % vsebin)
  • projekti z delodajalci: vsaka skupina pripravi projekt z delodajalcem (20 % vsebin)

Za sodelovanje v projektu je obvezna prijava. Več informacij »