NAJ DOGODKI

Mednarodni dan miru

ponedeljek, 18. september 2017, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 20. september 2017, od 10. do 12. ure, MCJ info točka na Gimnaziji Jesenice

21. septembra obeležujemo Mednarodni dan miru. To je dan svetovnega premirja in nenasilja.

Ob obeleženju dneva bomo z dijaki na Srednji šoli Jesenice in Gimnaziji Jesenice izdelali ptice miru. Ptice miru sporočajo ljudem, da je mir na svetu največja vrednota in pogoj za urejeno življenje ljudi. Za mir v svojem okolju in v širšem svetu pa je odgovoren vsak posameznik, ki s svojimi miroljubnimi dejanji, z medsebojnim spoštovanjem in dobronamernimi deli preprečuje nesoglasja med ljudmi, spore in izbruhe nasilja.

Odprtje razstave fotografij »Poslikano telo« - Nik Bertoncelj (F3 FZS)

četrtek, 21. september 2017 ob 17. uri, dvorana Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22, Jesenice

Vabljeni na odprtje razstave fotografij "POSLIKANO TELO", fotografa Nika Bertonclja, ki je v objektiv ujel umetniška dela Alenke Peternel Huber, mojstrice poslikave teles, na živem platnu Mance Mlakar Willewald.

Razstava bo na ogled do 30. novembra, 2017, med tednom od 12. do 15. ure.

Vabljeni!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Prvič v vrtec

ponedeljek, 18. september 2017 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Spoštovani starši!

Tudi v tem šolskem letu vas vabimo, da v družbi Zinke Ručigaj preživite vsak tretji ponedeljek v mesecu in skozi praktične primere spoznate, kako lahko dejanja staršev vplivajo na obnašanje in na odzive otroka. Spoznavali boste, da že z nekaj spremembami lahko dosežete veliko prijetnejše odnose in spodbudno okolje, kar je ključno za odraščanje otrok v zdrave osebnosti.

Prvo povabilo velja predvsem staršem, ki svoje otroke prvič iz varnega zavetja vašega doma vključujete v varstvo: bodisi v vrtec ali v druge oblike.

Kako lahko s svojimi ravnanji pripomorete, da ta izkušnja za vašega otroka ne bo tako zelo stresna? Z mirnimi odhodi otroka v varstvo in z veseljem vašega otroka ob vrnitvi domov bo tudi vaš dan bolj umirjen.

S seboj na Klepet lahko pripeljete tudi svojega otroka, saj bo zanj poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij o poteku in drugih novostih Klepetov v šol. letu 2017/2018

Klovn Jaka in njegovih 10 let

Klovn Jaka nas je v soboto, 9. septembra 2017, s svojimi gosti in animatorji Vesele pande odlično zabaval v kar 3 ure trajajočem praznovanju, ki smo ga zaključili s torto 'velikanko' in pesmijo 'Vse najboljše' :) več v fotoarhivu »