NAJ DOGODKI

Koncert jeseniških bandov: Johnny Giggles Band in 30 stopinj v senci

sobota, 25. november 2017, ob 21.uri, Tea-ter bar Jesenice

Ljubitelje blues rockovske in alternativne rock glasbe vabimo na koncert, ki bo v Tea-ter baru na Jesenicah. Za vas bosta igrala dva jeseniška benda, zato enostavno ne smete manjkati.

Repertoar Johnny Giggles Banda, izhaja iz blues rcokovskih ritmov v nepoznane psihadelične strukture. Skupina 30 stopinj v senci pa preigrava psihadelični rock in trši kitarski riff, katera spremlja neuničljiva ritmična podlaga. Rock On!

Vabljeni, vstopnine ni!

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Otrok stalno trmari in izsiljuje

ponedeljek, 20. november 2017 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

'Čustva doživljamo vsi. Pomembno je, kako smo sposobni svoja čustva prepoznavati in jih nadzorovati. Včasih se jim prepustimo, včasih jih zatremo. Že zaradi malenkosti lahko izbruhnemo v hudi jezi ali pa zaradi potlačenih čustev doživljamo depresijo in psihične težave. Od staršev oz vzgoje je odvisno, kako svoja čustva obvladujemo v odrasli dobi. Zato je pomembno, kako se sedaj mi - kot starši - odzovemo na otrokove čustvene izbruhe.'

Spoštovani starši!

Osrednja tema 3. Klepeta bo JOK in TRMA. Vljudno vabljeni v družbo Zinke Ručigaj, dolgoletne pedagoško delavke, ki vam bo s konkretnimi primeri in odgovori na vaša vprašanja razkrila priložnosti uspešne t.i. Vzpodbudne vzgoje.

S seboj lahko pripeljite tudi svojega otroka, saj bo zanj v času klepeta poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij o poteku Klepetov staršev v šol. letu 2017/2018…

'Danes dobra fora, jutri nočna mora', o zasvojenosti z mobilnimi telefoni, o nepremišljenih objavah na socialnih omrežjih in o posledicah

preventivna akcija v okviru MBO - meseca boja proti odvisnosti

torek, 21. november 2017, MCJ INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 22. november 2017, MCJ INFO točka na Gimnaziji Jesenice
obakrat od 10. do 12. ure

Nepremišljene objave osebnih podatkov, fotografij v različnih ‘zabavnih’ situacijah, manj premišljeni komentarji in podeljeni všečki… Nekaj, kar se ti zdi trenutno ‘kul’, ti morda že jutri ne bo več všeč ali pa boš svojo objavo celo obžaloval / obžalovala. Naj se ti ne zgodi, da bi ti slabo premišljene objave kadarkoli v prihodnosti lahko zagrenile življenje! Ukrep je enostaven: dobro premisli, preden objaviš!

Zato dekleta in fantje, vabljeni na našo INFO točko na vaši šoli – izmenjali bomo mnenja in argumente, KAJ in ZAKAJ JE ali pa NI primerno deliti s širnim svetom na socialnih omrežjih.

Hkrati boste lahko komentirali nenavadno zbirko fotografij s spleta, ki prikazujejo 'neverjetna mesta' in 'priložnosti', ko ljudje uporabljajo mobilne telefone, in preverite, ali na fotografijah morda najdete tudi svoje početje?

Potopisno predavanje 'Odločitev je padla – grem v Severno Korejo.'

petek, 1. december 2017 ob 19. uri, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Potovanje, ki je gotovo nekaj posebnega, drugačnega, vas ne bo pustilo ravnodušne.

Velike vojaške parade, urejenost Pyongyanga in okolice, so nekatere iztočnice potopisnega predavanja. Pustite se presenetiti in prisluhnite, kaj nam ima za povedati Izidor Furjan, dolgoletni popotnik, s svojo turistično agencijo IZIMANIJA, ki je Severno Korejo izkusil na svoj način.

Vabimo vas Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov! Vstopnine ni!

Nedeljski kalejdoskop: predavanje »Delovanje za ravnovesje«

nedelja, 3. december 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
pobuda mladih

Mladi so v svoj v Nedeljski kalejdoskop povabili prvega gosta oz gostjo – to bo Jeseničanka Andreja Koprivec, učiteljica Joge, Meditacije in Ajurvedska svetovalka za prehrano in življenjski slog. Mladi sporočajo:

»Andreja bo na njen izvirni način predstavila kombinacijo preprostih telesnih vaj na stolu, ki učinkujejo izjemno, pogovarjali se bomo o pomenu življenjskega obdobja, v katerem živijo mladi, kako v obdobju odraščanja in kasneje živeti uravnovešeno in s čim manj stresa, z nami bo Andreja delila tudi izkušnjo mantre.«

Za prijetno vzdušje bodo poskrbeli tudi s čaji Sweet Chilli in Sweet Chai ter zdravimi piškoti! Vabljeni!

Nedeljski kalejdoskop: Zmagovalne navade, predavanje Andreja Pešca

nedelja, 10. december 2017, ob 18. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
pobuda mladih

Gost tokratnega kalejdoskopa, Andrej Pešec, svoje znanje črpa iz sinergije sodobnih znanstvenih spoznanj, lastnih izkušenj in starodavne modrosti. Njegov celostni pristop do reševanja osebnostnih izzivov, s katerimi se soočajo mladi, se je s preko 500 predavanji po Sloveniji in v tujini izkazal za izjemno učinkovitega. Njegova predavanja so polna zgodb, praktičnih primerov in slikovitih prispodob.

Tudi mi bomo imeli enkratno priložnost prisluhniti mu ter se z njim pogovarjati o tem, da rutine in navade mladih niso nujno nekaj negativnega, da v vsakdanjiku čisto vsakega posameznika navada lahko postane rutina, ki vodi k boljšemu jutri, k miru, uspehu, samostojnosti.

Cilj se včasih zdi daleč, a pomembna je pot. To pot nam bo predstavil Andrej Pešec!

Predavanje se bo dotikalo mladih, a ker so v življenja le-teh vključene osebe vseh starosti, ste vabljeni vsi!