FOTO ARHIV

Arhiv najav za 2018

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: Kaj naj otroku dovolim – postavljanje meja

ponedeljek, 19. februar 2018 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Vabljeni na klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok. Na tokratnem srečanju bo osrednja tema pogovora: KAJ NAJ OTROKU DOVOLIM - POSTAVLJANJE MEJA.

Za otroke je zelo pomembno, da jih starši vodimo, saj sami ne vedo, kaj je za njih dobro. Če jim dovolimo odločanje, se odločijo za tisto, kar jim je všeč ne pa za tisto, kar je zanje dobro. Vodimo jih s postavljanjem meja. Tako jim omogočimo, da kmalu tudi sami sprejemajo dobre odločitve. Na kakšen način lahko postavljamo meje, da je za starše in otroke vzgoja prijetna, bomo spregovorili na srečanju.

Vabljeni v družbo Zinke Ručigaj, dolgoletne pedagoško delavke, ki vam bo s konkretnimi primeri in odgovori na vaša vprašanja razkrila priložnosti uspešne t.i. vzpodbudne vzgoje. S seboj lahko pripeljite tudi svojega otroka, saj bo zanj v času klepeta poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij »

5. Glasbena mineštra

četrtek, 15. februar 2018, ob 20. uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Vsi ljubitelji dobre glasbe in zabave pridite na 5. Glasbeno mineštro. Večer bo obarvan v valentinovem duhu in za vsakega se bo našlo nekaj. Vabimo vas, da povabite svoje Valentine, Valentinkice na prijeten večer dobre glasbe in prijetnega vzdušja.

Več na: Glasbena mineštra

Vabljeni!

Veselo pustovanje za otroke in starše

sobota, 10. februar 2018, ob 16. uri, dvorana osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice

Vse »maškare« lepo vabljene na veselo pustno rajanje za otroke in starše!

Za dobro vzdušje in animacijo bo poskrbel animator Marjan Uljan – mali BU iz aktualne glasbene skupine Malibu! Ob veseli glasbi in animaciji bomo skupaj pregnali zimo in se na koncu rajanja posladkali s slastnimi pustnimi krofi!

Vabljeni, vstopnine ni!

Tudi mladi v Mladinskem centru Jesenice spodbujamo naše olimpijce

Od 9. do 25. februarja 2018 ob delavnikih med 11. in 15. uro, ogled prenosa olimpijskih iger preko projektorja na velikem platnu.

Tudi mladi v Mladinskem centru Jesenice bomo skupaj preko druženj ob ogledu prenosov olimpijskih iger na velikem platnu spodbujali naše olimpijce.

Podroben spored prenosov posameznih tekmovanj si lahko ogledaš na: www.rtvslo.si

Pustovanje Kluba jeseniških študentov – dnevni žur

sobota, 10. februar 2018, od 12:00 do 22:00, Mladinski center Jesenice

Ker KJŠ-jevci mimo pustne zabave ne moremo, smo se tudi letos odločili da vam v sodelovanju z Mladinskim centrom Jesenice na pustno soboto (10.2.2018) popestrimo dogajanje!

Tokrat se bomo zabavali PODNEVI, s pustnim rajanjem pa bomo začeli že ob 12:00 uri.

Kot se za pusta spodobi, bodo organizirane različne aktivnosti in tekmovanja (tekmovanje v žretju krofov, beerpong turnirček,…).

Da pa ne boste preskočili kosila, bo od 13:00 do 16:00 za vas naš predsednik pekel tudi PUSTNE BURGERJE! Za najboljše maske bomo pripravili tudi simbolične nagrade.

31. januar: Svetovni dan brez cigarete

torek, 30. januar, od 10. do 12. ure, INFO točka na Srednji šoli Jesenice
sreda, 31. januar, od 10. do 12. ure, INFO točka na Gimnaziji Jesenice

Vse znanstvene raziskave kažejo, da je kajenje škodljivo za zdravje, ne samo za tiste, ki kadijo, pač pa tudi za pasivne kadilce. Kajenje mnogokrat povzroča pljučnega raka in emfizem, pa tudi druge motnje v delovanju organizma.

Zaradi izredne škodljivosti te »razvade«, bomo na INFO-stojnici dijake spodbujali, da vsaj na ta dan ne prižgejo cigarete. Mladim bo na voljo tudi slikovni material, ki bo nazorno pokazal, katere strupene kemične snovi so v njihovih cigaretah, kot na primer amonijak, ki ga vsebuje običajno čistilo za wc školjko.

Nefiks zaposlitvene rešitve na Jesenicah – izvajanje usposabljanja

Priložnost za mlade iz Gorenjskega konca! S pomočjo projekta Nefiks je zaposlitev dobilo že veliko udeležencev. Bodi med njimi tudi ti!

Delavnice potekajo v prostorih Mladinskega centra Jesenice med 9.00 in 15.00 uro.

Delavnice so interaktivne in zajemajo IT veščine (Word, Excel, ipd.), mehke veščine (kako pripraviti svojo samozavestno predstavitev na zaposlitvenem razgovoru) in projekte z delodajalci.

Podrobnosti o programu lahko dobite na www.nefiks.si, z vprašanji se lahko obrnete na: nefiks@nefiks.si

Nedeljski kalejdoskop: »Taiji Veščina Gibanja«, predavanje Marko in Dragi Bedina

nedelja, 21. januar 2018, ob 19. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22
- pobuda mladih

Januarska gosta Nedeljskega kalejdoskopa bosta Marko in Dragi Bedina, učitelja starodavne kitajske borilne veščine in meditativne prakse "taiji" (tudi "tai chi"). Ali se je taiji razvil iz borilne veščine ali borilna veščina iz taijija? Kje v tej praksi vstopa in svojo moč pokaže meditacija? Kolikšen je pomen dihanja pri izvajanju vadbe? Katere metode gibanja taiji uporablja in ali se taiji lahko uporabi v vsakdanjem življenju?

Vse to in še več nam bosta razložila in pokazala oba učitelja, ki že skoraj celo desetletje poučujeta ter delita svoje znanje in izkušnje, pridobljene na Kitajskem in doma.

Ne zamudite priložnosti v živo spoznati izjemno zdrave in skrivnostne prakse gibanja, iz katere svojo inspiracijo črpajo mnogi ljudje, predvsem pa veliki mojstri tradicionalnih borilnih veščin na Kitajskem.

Več informacij najdete na spletni strani Taijiquan Slovenija: www.chen-taijiquan.si

Vstop je prost!

Potopisno predavanje »Gruzija in Armenija«

sobota, 20. januar 2018 ob 17.30 uri, prostori Mladinskega centra Jesenice, Kejžarjeva 22

Nekdanji sovjetski državici, ujeti med Črnim morjem in Kavkazom, sta me najprej navdušili z mogočnimi vrhovi zasneženih gora in pristno toplino domačinov. Kljub stalnimi pritiski močnejših držav ostajajo ljudje nasmejani in srečni.
Gruzija in Armenija sta od leta 1991 samostojni državi. Veljata za najstarejši krščanski deželi, kjer vera še vedno igra pomembno vlogo. Območje velja za enega najbolj etnično razvitih delov zemlje. V državah sem preživel nekaj manj kot tri tedne. Na potovanju sem se sprehajal pod ledenikom, opazoval vrhove pet tisočakov, raziskoval ozke ulice Tbilisija, kupoval na lokalnih tržnicah in užival v čudoviti predstavi glasbene fontane v središču Erevana.

Vabimo vas Mladinski center Jesenice in Klub jeseniških študentov! Vstopnine ni!

4. Glasbena mineštra – glasbena zasedba iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana

petek, 19.1.2018, ob 20. uri, Tea-ter Bar, Jesenice

Vse ljubitelje dobre glasbe in zabave tudi v letu 2018, vabimo na »naše skupne« sedaj že uveljavljene in uspešne Glasbene mineštre.

Tokrat premierno prvič na Jesenicah z vami mlada glasbena zasedba iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Po njihovem nastopu pa »odpiramo oder« in jamamo skupaj do konca eventa!
Več na: www.facebook.com/glasbena.minestra
Vabljeni!!!

Nefiks zaposlitvene rešitve na Jesenicah – vabilo mladim iskalcem zaposlitve

Priložnost za mlade iz Gorenjskega konca! S pomočjo projekta Nefiks je zaposlitev dobilo že veliko udeležencev. Bodi med njimi tudi ti!

Delavnice bodo potekale v prostorih Mladinskega centra Jesenice, 4-krat tedensko tri tedne, nato po dogovoru, med 9.00 in 15.00 uro. Delavnice bodo interaktivne in bodo zajemale sledeče vsebine:

  • IT veščine: Excel, postavljanje spletnih strani, oblikovanje fotografije (50 % vsebin)
  • Mehke veščine: simulacija zaposlitvenih razgovorov, poslovna komunikacija, finančno pravna pismenost, retorika in javno nastopanje (30 % vsebin)
  • projekti z delodajalci: vsaka skupina pripravi projekt z delodajalcem (20 % vsebin)

Za sodelovanje v projektu je obvezna prijava. Več informacij »

Klepet staršev z Zinko Ručigaj kot pomoč pri vzgoji otrok: V otroku poiščimo vse dobro

ponedeljek, 15. januar 2018 ob 17. uri, Mladinski center Jesenice, Kejžarjeva 22

Tudi tisti najbolj poredni otroci imajo veliko dobrega v sebi. Iščimo dobro v otroku. Kako najdemo dobro v otroku? Ko poudarjamo dobro v otroku se razvija dobra samopodoba. Otrok z dobro samopodobo išče tisto, kar zmore.
Kadar pa otroku ves čas sporočamo tisto kar nam ni všeč, potem je to tudi vedno bolj opazno, otrok se razvija z vsem tem, kar želimo odpraviti.

Vabljeni v družbo Zinke Ručigaj, dolgoletne pedagoško delavke, ki vam bo s konkretnimi primeri in odgovori na vaša vprašanja razkrila priložnosti uspešne t.i. vzpodbudne vzgoje.
S seboj lahko pripeljite tudi svojega otroka, saj bo zanj v času klepeta poskrbljeno s prijetno animacijo v družbi drugih otrok! Več informacij »